kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Yaşama Dair
    Sinema
    Hobi
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Gazi Belediyespor 214 Giresun Camili Örnekspor 9
Gazi Belediyespor 214 Giresun Camili Örnekspor 9
Federasyon: Bu bir rekor

Gazi Belediyespor 214 Giresun Camili Örnekspor 9

Basketbol ikinci liginde mücadele eden lider Gazi Belediyespor Bayan Basketbol Takımı, Giresun Camili Örnekspor ile oynadığı maçta, bugüne kadar resmi lig mücadelelerindeki en fazla sayıyı atıp, en az sayıyı yiyerek yeni rekorlara imza attı 214 sayı atıp sadece 9 sayı yiyen Gazi Belediyespor'un, skorer oyuncusu Gamze Eroğlu da maç boyunca 84 sayı kaydederek bir başka rekoru kırdı. Gamze, bu rakam ile 'Türkiye ligi tarihinde bayanlarda bir maçta en çok sayı atan oyuncu' oldu.

Türkiye Basketbol İkinci Ligi'nde mücadele eden Samsun'un Gazi Belediyespor Bayan Basketbol Takımı, bir maçta kırdığı 3 rekorla büyük bir başarıya imza attı. 'Aynı maçta en fazla sayı atan takım', Türkiye ligi tarihinde 'bayanlarda bir maçta en çok sayı atan oyuncu' ve resmi lig mücadelelerinde 'en az sayı yiyen takım' unvanlarını alan Gazi Belediyespor'un, 29 Şubat pazar günü Giresun Camili Örnekspor ile oynadığı maçın skoru 214-9 olarak kayıtlara geçti. İlk periyodu 57-0 tamamlayan Gazi Belediyesporlu oyuncular, erişilmesi güç bir sonuç elde etti.

ÇOK HIRSLI OYNADILAR
Giresun Camili Örnekspor Bayan Basketbol Takımı'nı potalarına hiç yaklaştırmayan Gazi Belediyesporun kızları, maçı büyük bir hırsla oynadı. Kulübün erkek takımının geçirdiği kazanın ardından federasyonla girdiği kavga nedeniyle ligden çekilmesi, bayan basketbolcuları epey hırslandırdı. Takımın skorer oyuncularından Gamze Eroğlu, 84 sayı kaydederek büyük bir başarıya imza attı. 214-9 gibi inanılması güç bir farkla rakibini sahadan silen oyuncular, Türk basketbolunun da gündemine oturdu.

BİRİNCİ LİGE ÇIKMAK İSTİYORUZ
Geçtiğimiz hafta erkek basketbol takımının geçirdiği kazada takım kaptanı Serdar Sağıroğlu'nun vefatı ile büyük bir üzüntü yaşadıklarını belirten Gazi Belediyespor Bayan Basketbol Takımı'nın antrenörü Cantuğ Keskindemir, elde ettikleri bu başarıyla hüznün sevince dönüştüğünü söyledi: "Serdar'ın ölümü bizi çok etkiledi. O vefat ettikten sonra erkek takımımız ligden çekildi. Maç öncesi biz, Serdar için oynama kararı aldık. Kızlar inanılmaz bir konsantrasyonla ve hırsla oynadılar. Rakip takıma neredeyse top yüzü göstermediler." Giresun maçındaki performanslarını ligin kalan bölümüne de taşıyıp önümüzdeki sezon Bayanlar Basketbol Birinci Ligi'ne çıkmaya çalışacaklarını söyleyen Keskindemir, "Giresun karşısında 3 rekor kırdık. Takımımız bu sezon ligin en farklı galibiyetini aldı. Gamze'nin kırdığı Türkiye rekoru ise bir daha kolay kolay geçilemez. 9 sayı yememiz de ayrı bir başarıdır" diye konuştu.

'Farkına varsaydım 100 sayı atardım'
Gazi Belediyespor'un forvet oyuncusu Gamze Eroğlu, rakip potaya tam 84 sayı atarak maçın yıldızı oldu. 21 yaşındaki oyuncu, bu performansıyla bayan basketbol ligi tarihinde bir maçta en çok sayı atan oyuncu unvanını da elde etti. Gamze, maç boyunca üç sayılık 20 atıştan 16'sını isabet kaydederek inanılmaz bir yüzde tutturdu. Genç oyuncu şunları söyledi: "Benim için çok enteresan bir maç oldu. Basketbol kariyerimdeki en iyi oyunu oynadım. Türkiye rekoru kırdığımı da bilmiyordum. Eğer bunun farkına varabilseydim 5-6 tane boş pozisyonda topu arkadaşlarıma vermez, 100 sayıya ulaşabilirdim."

İLHAN DEMİRCİOĞLU

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Diplomalı kör masörler geliyor
 Yazdıklarım vahiy değil
 Ne oluyor bu kıza?
 Dost düşman ayağa baktı
 Devlet akupunktur yapacak
 Şampiyonların üçü bir yerde
 Görme engelli sporcunun zirve aşkı
 Türkiye'deki en son akordeon tamircisi
 Damal bebeğine rakip geldi
 Lacivertler zevkli beyazlar ise hırslı
 Sevgi Sözcükleri
 Yumurta kabuğu ile çerçeve yapımı
HAKAN & UTKU
11 puanlık fark nasıl kapandı?
(Komplo teorileri)...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Bamya çorbası
Isıtılmış...
Umutla bekliyorlar
"Sonuna kadar güvendikleri" banka müdürünün önlerine koyduğu boş...
Öğretmeni vurdular
Mardin Kızıltepe'de Anadolu Lisesi Edebiyat öğretmeni 27...
Köpekler yakaladı
Edirne'nin İpsala Sınır Kapısı'- ndan yurt dışına çıkış yapmak...
Bu ilişki çok ciddi
Bu ilişki çok ciddi
Genç kızların peşinden koştuğu, gece hayatının hızlılarından...
Küba tatili yaramış
Küba tatili yaramış
Beymen'in patronu Cem Boyner ile eşi Ümit Hanım'ı, önceki...
Kalçaları 'out' oldu
Kalçaları 'out' oldu
Dünyaca ünlü sanatçı Jennifer Lopez için bu yıl hiç de iyi...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Sizinkiler | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Yaşama Dair | Sinema | Hobi
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.