kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Yaşama Dair
    Sinema
    Hobi
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
İyi yemek yaparım Vakko'dan giyinirim
İyi yemek yaparım Vakko'dan giyinirim
Topbaş: Boğaz'a teleferik yapacağım
İstanbul'da en büyük sorun trafik

Bizimki otuz yıllık bir aşk

AK Parti İstanbul Belediye Başkanı adayı Topbaş'ın eşi Özleyiş Hanım evliliğini ve özel yaşamını anlattı

"BEN DE Kasımpaşalı'yım. 16 yaşındayken liseyi bırakıp Kadir'le evlendim. Ben geri planda kalmayı tercih ediyorum. Protokole katılmam. En çok, 'Çabuk Olalım Aşkım' şarkısını severim. Vakko'dan giyinirim. Emine Erdoğan'la doğum günümüz aynı."

***

İyi yemek yaparım Vakko'dan giyinirim

AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kadir Topbaş ve eşi Özleyiş Hanım, evlerinin kapısını SABAH'a açtı. İstanbul'un AKP'li 'First Leydi' adayı, müzikten modaya, yemekten evliliğe kadar tüm zevklerini anlattı.

İSTANBUL'UN belediye başkanlığı için AKP'nin adayı olan Kadir Topbaş ve eşi Özleyiş Hanım, evlerinin kapılarını SABAH'a açtı. İstanbul Belediye Başkanlığı için en şanslı aday olarak gösterilen Topbaş'ın eşi Özleyiş Hanım, "Kadir bu işi başarır" diyor. SABAH'ı Florya'daki evlerinde kabul eden Topbaş çifti, 30 yıldır evli olduklarını belirtiyor. Halen Beyoğlu Belediye Başkanlığı'nın yürüten Kadir Topbaş, 5 yıllık belediye başkanlığı süresince başarılı olmasına neden olarak eşinin desteğini göstererek, "Eşimle mutluluğum işime ve yüzüme yansıyor. Çocukların yetişmesinde, evlilikte ve her şeyde hiç gözümü arkada bırakmadı. Çok başarılı eğitim aldılar. Bunda esas pay eşimin. Yuvayı yapan dişi kuş" diye konuşuyor.

LİSEYİ YARIM BIRAKTIM
Çiftin aşkları 30 yıl öncesine dayanıyor. Doğma büyüme Kasımpaşalı olan Özleyiş Hanım, henüz 16 yaşındayken Kadir Topbaş ile evlendiğini, bu nedenle Fatih Kız Lisesi'ndeki eğitimini bıraktığını anlatıyor. Çiftin; Hüseyin, Kübra ve Ömer adlı üç çocukları bulunuyor. Eşinin 30 yıldır siyasetle uğraştığını belirten Özleyiş Hanım, "Ben geri planda kalmayı tercih ediyorum. Protokollere katılmam. Çünkü seçilen kişi eşim, o nedenle katılmayı istemiyorum. Ben eşiyim, onun hayatını kolaylaştırmak benim görevim" diyor. Hal böyle olunca çocukları büyütmek, evin tüm sorunlarıyla ilgilenmek Özleyiş Hanım'ın 30 yıl boyunca başlıca işi olmuş. Özleyiş Hanım, 30 yıllık bu görevini şöyle anlatıyor: "Evdeki tüm işleri ben hallediyorum. Çocuklarla ilgili sorunlardan evdeki her şeye kadar ben ilgileniyorum. Çocukları bile ben evlendirdim. Eğer belediye başkanı seçilirse daha çok fedakarlık yapmam gerektiğini biliyorum. Eve misafir çağırırken bile eşimin programına göre ayarlıyorum. Bundan pek rahatsız olmuyorum. Eşim başkan olursa yaşantımı aynen sürdüreceğim. Hayatımda bir şey değişmeyecek."

'SIRRIMIZ SAYGI'
Eşi Kadir Bey'in bir röportajında söylediği, "Bir daha dünyaya gelsem yine eşimi seçerdim" sözlerini hatırlattığımız İstanbul'un müstakbel 'first leydi'si, "Ben de aynı şeyi düşünüyorum" diyerek, 30 yıllık mutlu evliliklerinin sırrını şöyle açıklıyor: "30 yıllık evliliğimizin anahtarı sevgiyle bütünleşen saygı. Sevgi bir yere kadar ama saygıyı sürdürünce mutlu bir yaşamınız oluyor. Ben de bir daha evlenecek olsam eşimi seçerdim. Çok mutluyum. Bizi birbirimize bağlayan saygıyla bütünleşen bir sevgi ve çocuklarımız."

'ÇABUK OLALIM AŞKIM'
İlk kez kapılarını basına açan Özleyiş Hanım, bilinmeyenlerini ise şöyle anlattı: "Ben çok duygusal bir insanım. O nedenle duygusal şarkılar dinlemeyi severim. Muazzez Ersoy, İlhan Şeşen, Sezen Aksu en beğendiğim sanatçılar arasında. En fazla sevdiğim şarkı ise Yıldız Tilbe'nin 'Çabuk Olalım Aşkım' şarkısı. Hiç Çiçek Pasajı'na gitmedim. Ancak sık sık Saray Muhallebicisi'ne gidiyorum. Alışverişlerimi Vakko'dan yaparım ya da terzime diktiririm. Eşarp seçimim Vakko'dan. atv'de yayınlanan "Bir İstanbul Masalı" ve "Kurşun Yarası" adlı dizileri seyredip, kasede alıyorum, eşime de izlettiriyorum. Ayrıca çok iyi yemek yaparım. Bir tek bu konuda mütevazı olamayacağım."

İNCİ DÖNDAŞ

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Kurşunların ardında hangi 'yorum' var?
 Türkiye'ye Birtan kriteri
 İncirlik'te 'yuvaya dönüş' mutluluğu
 Bombacıların yirmi biri eve dönüş yasası için başvurdu
 Deprem Dede'nin omuru kırık çıktı
 Can Ataklı'nın Star'da işine son verildi
 Teslim Töre'ye 18 yıl hapis cezası
 Türkbank komisyonu araştırmaya başladı
 Ev ödevleri hâlâ bitmedi
 Finike açıklarında 4.9 şiddetli deprem
 Avrupa'dan Öcalan tavsiyesi
MEHMET TEZKAN
Kıbrıs'ta da CHP'de de olacaklar şimdiden belli
CHP'de...
EMRE AKÖZ
'Gibi yapma' bitiyor
Biliyorsunuz, atv'de...
UMUR TALU
Bush'un parasıyla demokratlık (1)
Bazen, "Acaba ben de...
Terörü, işbirliğiyle çözeceğiz
Rus meslektaşı Ivanov'la dün görüşen Bakan Gül, "Terörün hiçbir izahı...
Türkiye "kara listede" '
ABD'li gazeteci: Hükümet, 1999'da gelecekteki tehdit ülkeler raporu...
Sergen abi işi bitirir
Sergen abi işi bitirir
"Valencia savunması sıfıra inilip yerden geriye doğru yapılan...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Sizinkiler | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Yaşama Dair | Sinema | Hobi
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.