kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Yaşama Dair
    Sinema
    Hobi
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
"Ne sağcıyım ne de solcu" devri kapandı
"Ne sağcıyım ne de solcu" devri kapandı
Güçbirliğinin en popüler adayı
Türküleri Kıraç için

"Ne sağcıyım ne de solcu" devri kapandı

Güçbirliğinin Ümraniye adayı Arif Sağ ile Esenyurt'ta yeniden aday olan Gürbüz Çapan, sol ittifak oluşumunun en ağır topları Yerel Seçimlerde özellikle 13 ilde çok iddialı olan sol güçbirliği, bazı ilçe belediyelerini de 'kesin kazanacakları' iddiasında..

Soldaki güçbirliğinin İstanbul Ümraniye Belediye Başkan Adayı, Halk Müziği'nin sevilen sanatçısı Arif Sağ. Daha önce SHP'den milletvekili olan Sağ, yeniden siyasete atılmanın heyecanını yaşıyor. "Kendimi bildim bileli hem sağ hem de sol partilerin dağınıklığından bahsedilir" diyen ünlü sanatçı, böyle bir birlikteliğin içinde olmayı görevi olarak görüyor.

Arif Sağ, kurulan ittifakın hafife alınarak sadece 'AKP'nin karşısındaki güç' gibi lanse edilmesini doğru bulmadığını ifade ederek,"Türkiye'nin bugünkü fotoğrafı iyi değil. Bu sıkıntılı günlerin önüne set çekmek açısından böyle bir kompozisyonun içersine girmeyi görev olarak gördüm. Yıllarca 'ne sağcıyım ne solcu. Futbolcuyum' dendi. Beyni olan bir insan nasıl tarafsız olur?. Fikir üreten herkesin bu yeni gelişmeyi koruması gerekir" diyor.

BAŞKANLARIN SÜRESİ BİTMEDİ'
Sağ,
sol birlikteliğinin bu seçimlerde olağanüstü çıkış yapacağına, eskiden böyle sol oluşumların 'bölen' olarak nitelendirildiğini, şimdi ise birliğe girmeyenlerin 'bölücü' diye nitelendirildiğini dile getiriyor. Deniz Baykal ile Karayalçın'ın 24 Şubat tarihine kadar birbirlerine süre verdiğini, bu tarihe kadar çok şeyin değişebileceğini, birlikteliğin büyüyebileceğini kaydeden Sağ, "Seçimin son gününde bile sürpizler olabilir. Ümraniye, Esenyurt garanti gibi duruyor. Bu iki aylık süreçte partilerin inanılmaz bir çalışması olacak" diyor.

ÜMRANİYE KÜLTÜR KENTİ OLUR'
Arif Sağ, Ümraniye'ye adaylığının birlik tarafından seçildiğini, kendisinin o bölgede daha güçlü olacaklarına inandıklarının belirterek, önceliklerini şöyle sıralıyor:

"Ümraniyede sevenlerimin olduğunu, çoğunun evinde kasetimin ya da fotoğrafımın olduğunu biliyorum. Orada başkan olacağıma inanmasaydım gitmezdim. Birliğin yaptığı araştırma da buradaki yapının üzerinde olursam başarılı olabileceğimi gösterdi. Ümraniye'ye talibim ve diyorum ki oranın halkına huzurlu bir dönem yaşatıp sorunlarını çözececeğim. Çünkü oradaki sorunlara burnumun ucuyla değil, gözlerimin ikisiyle bakıyorum. Hizmetin dili ırkı olmaz. Ümraniyede alt kimlikleri ne olursa olsun Alevisi, Sünnisi, Kürdü, Lazıyla aynı sorunları yaşıyorlar. Halk sokağa çıkmaktan korkuyor. Umuyorum kazanacağım ve orayı varoş, gecekondu halinden çıkarıp kültür kenti yapmak istiyorum. Kendilerini kentli gibi hissettireceğim. Tinerci çocuklarla ilgili projelerimiz var. O çocukları tiyatroya, resme yönlendireceğim. Birliğin kültür adına önüme getirdiği projeler beni çok heyecanlandırdı ve tekliflerini düşünmeden kabul ettim. En büyük isteğim ise her mahallede müzik okulu açabilmek."

FİKRİ SAĞLAR MERSİN'DE İDDİALI
İttifakın seçim yarışını kazanmakta iddialı olduğu Mersin'den adaylığı kesinleşen SHP Genel Sekreteri Fikri Sağlar da "Demokratik Güçbirliği, ülkemizin ve toplumumuzun bütünlüğünün garantisi olacaktır" diyor. SHP çatısı altında oluşturulan ittifakın, Türkiye'nin, demokrasinin ve solun geleceği için büyük bir adım olduğunu belirten Sağlar, açıklamasına şöyle devam ediyor:

"Biz yurttaşlarımızın beklentileri doğrultusunda hareket ettik. Oluşturulan birliktelik, bu ülkenin bütün insanlarını kucaklayacaktır. Bu ülkenin bütün sorunları ancak birliktelik temelinde çözülebilir. Demokratik güçbirliği olarak tanımladığımız bu büyük buluşmanın, sevgi ve kucaklaşma temelli olarak kurulduğunu herkes bilmelidir."

Pervin Metin - Nebahat Koç

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 'Beni neden bıraktın Ozan?'
 ANAP İstanbul adayı Türenç
 Uyuma gölge düşüren uyarı
MEHMET TEZKAN
İktidarın morali de neşesi de yerinde..
İstanbul'da...
EMRE AKÖZ
'Las Meninas'ın gizemi
Aşağıdaki metni, 'yönetim'...
UMUR TALU
Durduğun yere gölge düşer
Birkaç gündür Akşam'da Serdar...
MUHARREM SARIKAYA
Madeni para mı, kağıt para mı?
"Hanginizin cebinde...
İstanbul'da nükleer pazarlık
Libya'ya silah programı satan şebekenin adamı: Pazarlık 1997'de...
Sandık yerine kayağa gittiler
İran'da, reform ümitleri Cuma günü yapılan genel seçimle suya...
Bir uyarı da şifo'dan 0-0
Bir uyarı da şifo'dan 0-0
Ligin ikinci yarısındaki 4 maçta iki galibiyet, bir yenilgi, bir...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Sizinkiler | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Yaşama Dair | Sinema | Hobi
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.