kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
  » Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Yaşama Dair
    Sinema
    Hobi
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Mektepli değil mektuplu
Mektepli değil mektuplu
Şampiyonluğu oğlumla yaşayacağım

Mektepli değil mektuplu

"Almanya'da ailelere mektup yollanır, çocukları için branş seçmeleri istenir. Babam futbolu tercih etmiş.".

Fenerbahçe'nin devre arasında İstanbulspor'dan transfer ettiği Mehmet Yozgatlı SABAH'a özel açıklamalarda bulundu. 1979'da Almanya'da doğan Mehmet, Bielefeld'de başladığı profesyonel futbol yaşamında sırasıyla İstanbulspor, G.Saray, Adana ve yeniden İstanbulspor'da oynadıktan sonra 'çocukluk hayalim' dediği Fenerbahçe formasını giymeye başladı. Sarı-lacivertli takıma tranrsferi de kolay olmadı. Kanarya, aslında genç yıldızla Petkov'un alındığı sezon başında ilgilendi ama transfer ancak devre arasında gerçekleşebildi.

Bankacı olacaktım
Futbol aşkının nasıl başladığını, "Almanya'da ailelere mektup gönderilir ve çocuklarına hangi spor dalını yaptırmak istedikleri sorulur. Babam da beni 4 yaşında futbol okuluna göndermiş" diye açıklayan yıldız oyuncu, "Zamanla yeteneğim ortaya çıkınca bugünlere kadar geldim. Futbolcu olacağıma, bu işten para kazanacağıma 18 yaşında İstanbulspor'a geldiğimde inandım. Ondan önce öylesine oynadığım bir çocuk oyunu sanıyordum ve branşım gereği bankacı olmaya hazırlanıyordum. Hatta staj yerim bile hazırdı. Sonra İstanbulspor'a denenmeye geldim, teknik direktör Saffet Susiç'ti ama asıl yardımcısı Ziya Doğan'dı. O 'Kaçırmayalım' deyince hayatım değişti" dedi.

Lucescu beni istemedi
Daha sonra İstanbulspor'dan G.Saray'a geçtiğini söyleyen Mehmet, "UEFA ve Süper Kupa şampiyonluğunu kazanan kadrodaydım ve zaman zaman oynuyordum. Doğrusu o yaşta bu da bana yetiyordu. Ama sonra Lucescu geldi ve beni istemediğini söyledi. Sezon ortasında Adanaspor'a kiralık gittim. Bu ayrılık beni çok etkilemişti. G.Saray büyük bir camiaydı ve herkes büyük kapıların bana kapandığını söylüyordu. Ama ben bir gün yeniden büyük bir takımda oynacağım umudunu hiç kaybetmedim. Fenerbahçe ise çocukluk hayallerimi süsleyen bir takımdı. Sonuçta en büyük hayalime ulaştım. Buraya geleceğime çok inanmıyordum ama gerçek oldu" ifadesini kullandı.

Daum beni gurur
Kulüpler arasında yaşanan sorun nedeniyle Fenerbahçe'ye transferinin geciktiğini belirten gneç oyuncu, "Daum, beni isteyerek gururlandırdı. Ekonomik koşullar İstanbulspor'u, beni satmaya zorladı. İmzanın geciktiği hafta boyunca uykusuz geceler geçirdim. Sonra geldim, Daum bana 'Seni ben istedim. Çok iyi futbolculuğunun yanı sıra iyi bir karakterin var. Sana güveniyorum. Beni utandırma' dedi. Bu beni yeterince gururlandırdı, hırslandırdı. Hocamı kesinlikle utandırmayacağım. Takımda şu anda çok iyi bir hava var. G.Saray, UEFA'yı kazanırken en büyük avanatajı 'takım ruhu' ve 'arkadaşlık' özelliklerine sahip olmasıydı. Daha üç haftadır Fenerbahçe'deyim ama aynı ruhu burada da gördüğümü söyleyebilirim" diye konuştu.

Her yerde oynarım
F.Bahçe'ye alışma sürecinde olduğunu vurgulayan Mehmet Yogatlı, verilen her görevi yerine getirebileceğini iddia ederken, "Futbola santrfor olarak başladım. Sonra Galatarasay'da Fatih hoca sağ açık ve orta saha oynattı. İstanbulspor'a döndükten sonra yeniden santrafor olarak görev yaptım. Burada her göreve hazırım. Eminim ki Daum benden en iyi şekilde faydalanacaktır" dedi. Mehmet ayrıca Van Hooijdonk için de "En çok onu merak ediy o r - dum. Zaten takımda bir çok futbolcuyla iletişimim vardı. Bana ilk 'Hoş geldin' diyenlerdendi. Sonra beni araştırmış. Daha ilk haftam dolmadan bana "Senin sağ ayağın çok iyiymiş. İstersen seninle özel olarak serbest vuruş çalışalım" dedi. Şaşırdım ve onurlandım, Şimdi her idmanda 15-20 dakika onunla özel olarak serbest vuruş çalışıyoruz. Gerçekten büyük futbolcu" yorumunu yaptı.


DENİZ DERİNSU

DİĞER SPOR HABERLERİ
 Oyum sana başkan
 Gergin gün
 En Büyük Kim
 Oyun planı
 İlk golü biz atalım
 Terim'e 'Hayır' diyemedi
 Elvan diplomasisi
 Ahmed Hassan İlk 11'de
 Tekir ailesine jest
 Forvette Hakan-Necati
 F.Bahçe son maça bıraktı 53-64
 Ergün: Hisseler 3 Mart'ta bizde
 Eczacıbaşı-Güneş Sigorta
 Şampiyonluk yarışında varız
 Günün İçinden
 Wallace Detroit'te
EROL KAYNAR
Ziyaret!
Beşiktaş bugün zor bir rakip, Malatya ile...
Murat Karayalçın Ankara'dan aday
Murat Karayalçın Ankara'dan aday
CHP ile ittifak görüşmelerinden sonuç alamayan eski başbakan...
CHP'den Temel Reis yorumu: Deniz Kaptan, Karasakal'a karşı!
CHP'den Temel Reis yorumu: Deniz Kaptan, Karasakal'a karşı!
YEREL seçimlere etkili bir kampanya ile hazırlanan CHP'nin,...
Hocam, bu problem nasıl çözülecek?
Hocam, bu problem nasıl çözülecek?
Türkiye ile Avrupa'nın eğitim alanındaki ücret uçurumu artıyor.
Atmosfer dostane ama kimse elini açmadı
Atmosfer dostane ama kimse elini açmadı
Kıbrıs müzakerelerinin ikinci gününde de esasa girilemediğini, Rum...
Sezai ile Mefaret'in dostluğu
Sezai ile Mefaret'in dostluğu
Bülent Ersoy ile Sezen Aksu'nun arasında müthiş bir dostluk varmış.
Jones'un kötü kaderi
Jones'un kötü kaderi
Ünlü sinema yıldızı Catherine Zeta Jones'un başı Nicole...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Sizinkiler | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Yaşama Dair | Sinema | Hobi
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.