kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
  » Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Yaşama Dair
    Sinema
    Hobi
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Süreyya Ayhan Kop
Süreyya Ayhan Kop
Orada olmalıydım

Süreyya Ayhan Kop


Süreyya Ayhan, 14 Şubat'taki evlilik töreni için zorluk yaşadıklarını belirterek, "Sevgililer Günü'nde burada 3 şey bulamıyorsunuz, çiçekçi, kuaför ve hakim" dedi..


SABAH Spor Ödülleri'nde Yılın Sporcusu seçilen Süreyya Ayhan, ABD'nin Albuquerque şehrinde Olimpiyat için çalışmalarını sürdürüyor. Süreyya ve antrenörü Yücel Kop'un 14 Şubat'taki nikah törenlerinin nasıl gerçekleştiğini soruyoruz kendilerine.
"Türkiye'de inanın evlenmeye zaman bulamadık. Geçen sezon sonunda yarışların ardından Gaziantep'e gittik. Sayın Başbakan'ın verdiği evin töreni için Ankara'ya geçtik. Evin dekorasyonu falan derken ABD Kampı geldi çattı. Sonuçta zaman yokluğu yüzünden evliliği erteledik. Bir de şaşaadan kaçtık. Birçok insan gelecekti. Hediyeler, şunlar, bunlar.

Çiçek bulunamıyordu
ABD'de nikâh törenimizi dostlarla yaptık. Aslında daha önce olacaktı. Sonra 14 Şubat olsun istedik. Ama inanın çok zor evlendik. Burada hakim kıyıyor nikahı. Hakim bulamadık. Burada üniversitede fizik profesörü olan Ahmet Elçi'nin eşinin bir arkadaşının kocası yakın bir yerde hakimmiş. O geldi, kıydı nikahı. ABD'de 14 Şubat'ta 3 şey çok zor bulunuyor. Hakim, çiçekçi, kuaför. Süreyya'nın elindeki çiçeği sera müdürünü araya sokup rica minnet yaptırttık." Yeni evlilere herkesin merak ettiği soruyu soruyoruz bu arada, "Peki Atina'da 1500 metre Olimpiyat Şampiyonu'nun adı ne şekilde yazılacak?" Ortak bir yanıt geliyor mutlu çiftten, "Süreyya Ayhan Kop."

Yurdadön'e övgü
Yücel Kop, atletizmin Türkiye'deki geleceğinin çok parlak olduğuna inanıyor, "Bu, kesinlikle kalıcı bir rüzgar. 10 atletle Olimpiyat barajını geçtik. Bu 15 olacak. İşte gelişmenin göstergesi. Bunda federasyonun başında Mehmet Yurdadön gibi önemli bir kişiliğin bulunmasının rolü büyük. Fikir ve proje üretiyor. Hep atletin ve hocanın yanında. Önümüzdeki yıllarda şampiyonlar çıkar, çıkmaz. Ama şundan eminim. Çok atletimiz yarı finaller, finaller koşar. Ama şu da bir gerçek. Her şeyi devletten beklemeyelim. Özel sektör de girmeli işe. Vestel'le fikir ayrılığı yaşadık. Ama onlarla ayrıldığımızı bilmeyen çok kişi var. Logoda o kadar ufak bir değişiklik yapıldı ki eşimiz dostumuz bile hala Vestel'in sponsorumuz olduğunu zannediyor." Süreyya'nın Dünya Şampiyonası finalinde elde ettiği gümüş madalyanın ardından basın toplantısında yaptığı açıklama çok konuşulmuştu. Bu açıklamanın Türkiye gibi bir ülkede cesurca olduğunu hatırlatıyoruz. Süreyya'nın yanıtı ilginç, "Olayı bence basın çok öne çıkardı. Bu konunun fazla yazılıp çizildiğini düşünüyorum."

Türk genci geride kalmaz
Bu arada söz yabancı sporculara geliyor. Yücel Hoca'nın bu konudaki görüşleri hayli keskin, "Taşıma suyla değirmen dönmez. Kendi çocuklarımızı bulup yetiştirmeliyiz. Buraya gelenler ekonomik durumlarını düzeltip giderler. Hiçbiri kalmaz. İstedikleri kadar Türk vatandaşı olsunlar, hepsi gidicidir. Destek verilsin, maddi imkanlar sağlansın, gençlerimiz mutlaka başarılı olur. Sadece sporcu değil, antrenör de önemli. Antrenör, sporcusunu mu düşünsün, ailesini mi geleceğini mi? Destek verilsin, Türk genci kimseden geri kalmaz. "

En tehlikeli rakip Szabo
Yücel Kop, Süreyya'nın 2004 hedeflerini anlatıyor heyecanla, "En önemlisi tabii ki Olimpiyatlar. Bir hedefimiz de 2003'teki derecenin daha iyisini yapmak. Bu 3:53'ün altı olur mu göreceğiz. Bu derece için acelemiz yok. Olimpiyatlar sonrası inşallah. Ama biz rekora da gözümüzü diktik. Ama bu yıl, ama sonra olacak, bir gün o da olacak. Olimpiyat için önemli olan şampiyonluk. Derece umurumuzda değil. Altın madalya olsun da derece isterse 4:01 olsun. Hedefimiz tamamen final olacak. Seçme ve yarı finali de ekonomik koşacağız. Taktiğimiz değişebilir. Yarıştan yarışa değişiyor da zaten. Ama Süreyya'nın stili de aynı. Rakiplere gelince. İki Afrikalı var. 3:59 koştular. Tomashova iyi. Ama bence en tehlikelisi hala Gabriela Szabo. Her zaman 1500 metre koşabilir.

Haftada 90-110 kilometre
Dünya Şampiyonası'nın 1 hafta öncesinde 3:55 koştu Süreyya. Yarı finalde regl oldu ve finalde geçildi. 5 gün sonra da dünyanın en iyi derecesini koştu. O kadar formdaydı ki, regl olmasa geçilmesi mümkün değildi." Yücel Kop'a son olarak eşi ve öğrencisi Süreyya Ayhan'ın çalışmalarının yoğunluğunu soruyoruz "Süreyya'nın yaptığı idmanlar gerçekten de çok sert. Yarışı önde alıp götürmesi için her idmanı yarış gibi oluyor. Bu sert idmanlar da kan değerlerini düşürüyor. Buradaki hazırlık döneminde her gün 3 idman yapıyoruz. 4 günde bir tatilimiz var. Şimdi bu sayıyı ikiye düşüyoruz. Süreyya, haftada 90- 110 kilometre koşuyor. Türkiye'ye döndükten sonra bu mesafe azalacak, tempo artacak. Hedef yarış olan Ağustos'takiAtina Olimpiyatları yaklaştıkça bu dozu arttırıp mesafeyi düşüreceğiz."
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Olacak bu iş 0-1
 Liderimiz yoktu
 Hedefim R.Madrid
 İşte gerçek profosyenel
 3. Altın geliyor
 Efes kılpayı 103-107
 Seçim kozu Yıldıray-Hamit
 Kartal'a Pancu şoku
 Ulusoy yeniden aday
 New York'tan Mehmet geçti
 Oyum Yazıcıoğulları'na
 Rota final-four
 Dostluk Elini Tutun
 Güneş çok geç kaldı
 Eriksson'dan FIFA'ya tepki
 Dünyadan Futbol
 VIDUKA'ya ceza yolda
 Zago UEFA'ya SAKLANACAK
 Sakatlanmayın bana lazımsınız
 Ümit Karan'ın kader haftası
 Rebrovlu Ukrayna, Libya'yı geçemedi
 Hakan ve Suat İDMANA çıktı
 Rastlantımı
 Günün İçinden
MERT AYDIN
Kupa gecesi
SABAH Spor Ödülleri gecesi üzüntüleriyle,...
VEDAT BAYRAM
Amerika'da ödül sevinci
Türk sporunun 12 branşta en...
KAZIM KANAT
Sistemsizlik!
Noktayı koyduk. Denizli ve Terim dönemi...
Türkiye 2015'te AB'de
Türkiye 2015'te AB'de
AB'nin gelecek dönem başkanı Hollanda'nın Dışişleri Bakanı Bot,...
İran: Türkiye ABD için elçi olsun
İran: Türkiye ABD için elçi olsun
İran Dışişleri Bakanı Harrazi, ABD'nin kafasındaki 'yanlış İran...
Topbaş kesin gibi
Topbaş kesin gibi
AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nda Beyoğlu Belediye...
AKP'lilerden önerge taktiği
KOMİSYON çalışmaları sırasında CHP milletvekillerinin,...
Bir taşla iki kuş
Bir taşla iki kuş
Beşiktaş Başkanı Serdar Bilgili ile modacı Esin Maraşlıoğlu...
En yakın dostu oğlu
En yakın dostu oğlu
Podyumların 1.82 boyundaki seksi top modeli Daniela Pestova,...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Sizinkiler | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Yaşama Dair | Sinema | Hobi
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.