kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
  » Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Yaşama Dair
    Sinema
    Hobi
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bu kez de benim bir dileğim var
Bu kez de benim bir dileğim var
Onların dileği gerçekleşti

Dilekler tükendi

Hasta çocukların dileklerini yerine getiren dernek zorda

Çaresiz hastalıkların pençesinde yaşam savaşı veren çocukların hayallerini gerçekleştiren "Bir Dilek Tut Derneği" kapanma tehlikesiyle karşı karşıya. Dernek Başkanı Meryem Mizrahi "Ben de bir dilek tutuyorum ve yardım istiyorum" diyor.


***

Bu kez de benim bir dileğim var

Amansız hastalıkların pençesinde yaşam mücadelesi veren çocukların dileklerini yerine getiren Bir Dilek Tut Derneği, kapanma tehlikesiyle karşı karşıya Artık giderleri karşılayamadığını söyleyen Başkan Meryem Mizrahi, "Oysa dileklerinin yerine gelmesini bekleyen çocuklar var. Yardım istiyorum" diyor.

KANSER, kalp ve kas hastalıkları nedeniyle zorlu bir tedavi süreci yaşayan çocukları hayalleriyle buluşturan Bir Dilek Tut Derneği, zor günler geçiriyor. Hastalıklarla boğuşan çocuklara moral vermek amacıyla kurulan dernek maddi imkansızlıklar nedeniyle kapanma tehlikesi yaşıyor. Dört yıl önce kurulan ve bugüne kadar 121 çocuğun dileğini yerine getiren derneğin üyeleri, son 1.5 ayda yalnızca beş çocuğun dileği gerçekleştirilebilmenin üzüntüsünü yaşıyor. Daha onlarca çocuk dileklerinin gerçekleştirilmesi için yollarını gözlerken onlar kira, elektrik, su ve telefon faturalarını nasıl ödeyeceklerinin hesaplarını yapıyorlar.

"EN FAZLA ÜÇ AY DAHA"
Yalnızca arızalı bir faks ile bir bilgisayarın bulunduğu dernek merkezinde şimdi dilek dileme sırasının kendisine geldiğini anlatan Bir Dilek Tut Derneği'nin kurucusu Meryem Mizrahi, çocuklara mutluluk dağıtan derneği ayakta tutabilmek için büyük bir mücadele verdiğini söylüyor. Tüm olanakları zorlayarak, derneği en fazla üç ay daha yaşatabileceğini belirten Mizrahi, "Hepimiz gönüllü çalışıyoruz. O nedenle maddi kaynak sağlamamız çok zor. Ancak yardımlarla ayakta durabiliriz. Derneği ayakta tutacak maddi destek de son zamanlarda azaldı. Gelen yardımları da tümüyle çocuklar ve ailelerine aktarıyoruz" diye konuşuyor. "Bizden istediği bebeğine kavuştuktan bir gün sonra ona sarılmış şekilde ölen çocuklar gördüm. Onlardan son bir mutluluğu esirgemeye hakkımız yok" diyen Mizrahi, gözyaşlarına da hakim olamıyor.

AFİŞ BİLE ELDEN GİDECEK
"Aralarında doktor, avukat, turizmci ve ev hanımlarının bulunduğu 47 üyemiz var ama herkes kendi işi gücü ile ilgileniyor. Buraya maaşlı çalışacak elamanlar almamız gerekiyor ama onun için de gücümüz yetmiyor" diyen Mizrahi derneğin simgesi olan afişi bile yakında kullanamaz hale geleceklerine işaret ediyor. Mizrahi, derneğin simgesi haline gelen gözlerini kapamış, dilek tutan çocuk fotoğrafının bulunduğu afişi bir reklam ajansından kiraladıklarını hatırlattıktan sonra, "Kiralama bedeli olarak 570 milyon lira ödemiştik. Nisan ayında yeniden bir ödeme yapmamız gerekiyor. Ama nasıl ödeyeceğimizi bilemiyorum. Bu hale düşmemiz beni çok üzüyor. Ama en önemlisi çocuklar. Çocukları düşünerek kahroluyorum. Geceleri rüyalarıma giriyorlar" diye konuşuyor.

ÇOK ÇARESİZİM
Tek amacının çocukların dileklerine kavuşması ve kalan günlerini mutlu geçirmesi olduğunu sık sık yineleyen Meryem Mizrahi, onlarca çocuğun dileğini yerine getirdiklerinde müthiş bir mutluluk yaşadıklarını, herkesin de bu mutluluğu paylaştığını hatırlatarak sözlerini şöyle tamamlıyor: "Ama hâlâ dileklerini bize bildiren ve yerine getirilmesini dört gözle bekleyen çocuklarımız var. 13 yaşında bir kas hastası, 15 yaşında Kosovalı kan kanseri bir çocuğum ve dalağında tümör olan 11 yaşında bir başka çocuğum var. Kimi bilgisayar, kimi bisiklet kimi de bir ünlüyle tanışmak istiyor. Ama değil bu hediyeleri almak onları ağırlayacak param bile yok. Geçen ay tekerlekli sandalye isteyen bir çocuk vardı. Ben götüremediğim için ailesi gelip sandalyeyi aldı. Oysa eskiden bir hediyeyi vermek için yüzlerce kilometre yol giderdim. Sık sık İstanbul dışına çıkardım ama şu andaki şartlar içinde bunlar artık bir hayalden ibaret. Onun için, o çocuklar için benim de bir dileğim var. Yardım edin."
DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 Babaya fidye oyunu
 Kafeteryada facia 2 ölü
 Tıp dünyası seruma temkinli yaklaşıyor
 Unutulmayan evlilik teklifleri
 Öğretmenin ihbarıyla dayaktan kurtuldular
 Yeter ki sahip çıkın
 Davanın seyrini değiştirdi
 Afacanlara milenyum oyuncakları
 Tekstil işçileri sanayi tüpünden zehirlendi
 SSK'lılara özel eczanelerin kapısı aralandı
 Katil zanlısı cezaevinde intihar etti
 Suçlu çocuk eğitiliyor
 Şekerbank kârını 2003'te 5'e katladı
 İzmir'de yine kafe faciası:2 ölü
ERDAL ŞAFAK
Tek yönlü yol
Çin atasözü "9 kadınla bile bir ayda çocuk...
AHMET HAKAN COŞKUN
Güllüce mi?Topbaş mı?
İstanbul'da AKP'nin adayı, ya...
MEHMET BARLAS
Eski kavramlarla, bugünü anlamak mümkün...
ALİ KIRCA
Sabah serinliği
Gecenin bir vaktinde sabah serinliğini...
ÖMER LÜTFİ METE
T'imarbank Vakası'na dair
Gerçeği, yalnızca gerçeği...
REFİK DURBAŞ
Kıbrıs meselesi...
Kıbrıs'ta görüşmeler BM nezdinde...
SAVAŞ AY
Ona bakarsan Rambo da pornocuydu
Eyy memleket ahalisi!..
HINCAL ULUÇ
Alnından öperim Altan!..
Altan Tanrıkulu müthiş bir...
Olacak bu iş 0-1
Olacak bu iş 0-1
Adana'daki özel maçta iki şutumuz direkten dönerken, özellikle orta...
Liderimiz yoktu
Liderimiz yoktu
Güneş, "Danimarka karşısında sonuç kötü, oyun iyiydi. Orta sahada...
Türkiye 2015'te AB'de
Türkiye 2015'te AB'de
AB'nin gelecek dönem başkanı Hollanda'nın Dışişleri Bakanı Bot,...
İran: Türkiye ABD için elçi olsun
İran: Türkiye ABD için elçi olsun
İran Dışişleri Bakanı Harrazi, ABD'nin kafasındaki 'yanlış İran...
Topbaş kesin gibi
Topbaş kesin gibi
AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nda Beyoğlu Belediye...
AKP'lilerden önerge taktiği
KOMİSYON çalışmaları sırasında CHP milletvekillerinin,...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Sizinkiler | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Yaşama Dair | Sinema | Hobi
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.