kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Yaşama Dair
    Sinema
    Hobi
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
AKP'de bütün eğilimleri temsil eden aday Özerol
AKP'de bütün eğilimleri temsil eden aday Özerol

Tayyip Erdoğan'ın talebiyle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili görevine gelen Ümit Özerol, Ak Parti içindeki bütün eğilimleri temsil eden tek aday olarak değerlendiriliyor.

AKP'Lİ Ümit Özerol, 1984 yılında Kartal Belediye Meclis üyeliğiyle başlayan yerel yönetimler macerasının 20'nci yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na talip oldu. Tayyip Erdoğan'ın talebiyle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili görevine gelen Özerol, Ak Parti içindeki bütün eğilimleri temsil eden tek aday olarak değerlendiriliyor. 1994 yılından bu yana İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde çeşitli görevler yapan Özerol, "İstanbul'u ve belediyeyi tanıyorum. Bütün bunlar avantaj. Devlet idaresinde hatır, gönül yoktur. Genel başkanımız ve yetkili kurullar İstanbul için en iyiyi seçeceklerdir" dedi Memur bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Ümit Özerol, babasının görevi nedeniyle şehir şehir dolaştıktan sonra, lise yıllarında İstanbul'a geldi. Kabataş Erkek Lisesi'nden mezun olan Özerol, iktisat fakültesine girdi. Üniversiteyi bitirdikten sonra inşaat sektörüne giren Özerol, Turgut Özal'ın davetiyle ANAP'ta siyasete başladı. 1984 yılında ANAP Kartal Belediye Meclis üyesi seçilen Özerol'un yerel yönetimlerdeki 20 yıllık macerası da böylece başlamış oldu. Özerol, 1994 yılında İl Meclis Üyesi olarak Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte çalışmaya başladı. Özerol, ANAP üyesi olmasına rağmen Erdoğan'ın desteği ile Büyükşehir Belediyesi Bütçe Komisyonu Başkanlığı'na seçildi. Erdoğan'ın parti ayrımı gözetmemesinden etkilendiğini söyleyen Özerol, daha sonra Refah Partisi'ne katıldı.

'KÖPRÜ OLDUM'
1999'da yine Tayyip Erdoğan'ın önerisiyle, Büyükşehir Belediye Başkan Vekilliği görevine gelen Özerol, görevdeki tecrübesinin kendisi için büyük bir avantaj olduğunu ve bu sırada büyükşehir ile ilçe belediyeleri arasında köprü olduğunu ifade ediyor. Özerol "Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyeleri arasında ve sivil toplum kuruluşları arasında köprü oldum. Vekaleten görev yapmak asaleten görev yapmaktan daha zordur. Sizin dışınızdaki bir yönetim anlayışı ile çelişmeyen bir tavrı devam ettirmek durumunda kalıyorsunuz" diyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Türkiye'nin ikinci büyük meclisi olduğunu belirten Özerol, yedi farklı partiden üyelerin bulunduğu bu Meclis'te oybirliği ile seçildiğini hatırlattı.

'HATIR GÖNÜL ADAYI OLMAZ'
İstanbul'u kendisiyle yarışılan bir kent haline getirmek için çalışacağını ifade eden Özerol, projelerini şöyle anlattı: "İstanbul'un en acil sorunu olan şehir içi trafikte en büyük eksikliğimiz sistemsizlik. Görev bana nasip olursa trafik için önce sistem kuracağım. Toplu taşımacılığı cazip hale getirilmesi lazım." Özerol belediyedeki görevlerinin kendisi için avantaj olduğunu belirterek adaylığı ile ilgili şansını şöyle değerlendirdi: "Büyükşehir Belediyesi'ni tanıyorum. Bütçe yapısını, projelerini, personelini tanıyorum. Kendi inisiyatif ve projelerimi ortaya koymak için adayım. Genel Başkanımız ve Başbakanımız bugüne kadar devlet idaresinde hatır, gönülü ön plana çıkarmadı. Bu süreçte de hatır gönül ilişkisi belirleyici olmaz."
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Rum kesimine sürpriz
 Ankara ilk kez önde
 Kamu Reformu'nda büyük düello haftaya
 CHP'den AKP'ye geçen Kaya'ya ihale ödülü
 New York'ta çöküşün eşiği
 Öcalan'la ilgilendiniz benimle ilgilenmediniz
 AB'den uyarı: Tarihi fırsat kaçırılmamalı
 Diplomasinin merkezi Ankara
 BM Türk formülünü dahice buldu
 Erdoğan'dan teşekkür telefonu
YAVUZ DONAT
Şehitlikte gül bahçesi
Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'le...
 atv 14.00
"Gerçek Aşk"
 Star 15.00
"Görevimiz Tehlike"
 Kanal D 13.30
"Kadının Sesi"
 Habertürk 14.30
"Barış Çağan..."
 Habertürk 15.30
"Tarık Toros..."
 CNBC-e 14.00
"Piyasa Ekranı"
Kamyon Azrail gibiydi
İskenderun'da freni patlayan mısır yüklü kamyon bir halk otobüsüne,...
"Atakan"ca direniş
Altı yaşında bir çocuk o. Beş aylıkken omuriliğine yerleşen tümör...
Tarkan'ın sürprizi
Tarkan'ın sürprizi
Zaman zaman araya hasretlik girse de, Tarkan ile Bilge'nin...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Sizinkiler | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Yaşama Dair | Sinema | Hobi
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.