kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Yaşama Dair
    Sinema
    Hobi
Bizimcity
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Barın arkasında ödüllü bir kadın
Barın arkasında ödüllü bir kadın
Under The Tree Kokteyli

Barın arkasında ödüllü bir kadın

Gordon's Remix Türkiye Barmenler Yarışması'nda tek barmaid Semra Kalaycı 43 erkek rakibini geride bırakarak ikinciliği elde etti
Konu içki, rakipler erkek olunca barın arkasında bir kadını hayal etmek zor. Semra Kalaycı bunu yaptı ve birbirinden lezzetli içkileri karıştırarak kazandığı ikincilikle alışılmamış bir kadın dokunuşu gerçekleştirdi. İçkileri karıştırarak hazırlamak başta oyun gibi gelse de Semra Kalaycı işi yarışmaya girmeye kadar ilerletmiş: "Gordon's'un düzenlediği yarışmaya katılmam buradaki şefimin ısrarıyla oldu. Profesyoneller katılacağı için biraz heyecanlıydım. Mövenpick Otel'deki şefimin desteğiyle cesaretimi topladım ve katılmaya karar verdim. Tek bayandım ve ikincilik kazandığım için çok mutluyum." Sekiz yıldan beri bu işi yapan Mövenpick Oteli'nin barmaid'i Semra Kalaycı barın arkasını renkli ve daha cazip buluyor. "Bu işe başladığımda ailem beni çok destekledi. Şu anda evliyim ve iki buçuk yaşında kızım var. Bazen yoğun günlerde çok geç saatlere kadar çalışmam gerekebiliyor. Eşim de anlayışlı." "Barın arkasından bakınca müşterinin sabit tercihleri var" diyor Semra Kalaycı. Fakat genç barmaid için içki konusunda tabuları yıkmak zor olmamış; "Kadınlar daha çok şarap, erkeklerde daha çok viski içer diye bilinir. Ancak bu içki alışkanlıkları da değişti. Artık karışımlar daha revaçta. Çünkü insanlar alıştıkları ve bildikleri içkiler dışında yeni lezzetleri de tatmak istiyorlar." İçki hazırlamanın keyfine varınca konu deneysel bir hal alıyor. Her gün yeni bir tat, yeni bir renk bulma yarışı başlıyor. Semra Kalaycı için artık bu bir yaşam tarzı olmuş: "İçkileri tanımak ve kokteyller hazırlayabilmek için kursa katılıyorum. Bu işte içkiyi, tadını, kalitesini bilmek çok önemli. Müşterinin ruh haline veya damak zevkine göre önerilerde bulunmak böylece çok daha kolay. Bazıları önce tereddüt etse de önerilerimize güvendikleri için çoğunlukla deniyorlar. Ve ikincisini istediklerinde çok mutlu oluyorum"

Dilek Sancılı

DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Bu babaların sertifikası var
 Harbiye'de bir Alman
 Fantastik edebiyatın yükselişi
 Haftanın etkinlikleriyle hayata uzak kalmayın
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
BALÇİÇEK PAMİR
Edebiyat dünyasını karıştıran soru
Bir anket başlatsam...
AYŞE YAĞCI
Gerçek sanatçıları özledik
Kimin kiminle ne yaptığını,...
Ezginin Günlüğü hep bildiğiniz gibi
Ezginin Günlüğü hep bildiğiniz gibi
Ezginin Günlüğü 20 yıllık müzik çizgisini yeni albümü "İlk Aşk"la...
Aşk hiçbir engel tanımıyor
Aşk hiçbir engel tanımıyor
Aşkın boyu, posu, kilosu yok. Dili veya dini de yok, hele yaşı hiç...
Geçtiğimiz yılın en iyi 20 filmi
İyisiyle kötüsüyle bir yılı daha geride bıraktık. Her yıl olduğu gibi...
Bu film için bir yıl hazırlandım
Bu hafta sonu vizyona giren "Son Samuray" filminin başrol oyuncusu...
Tepebaşı'nda farklı bir Lokanta
Bizde iyi yetişmiş bir aşçının yönettiği restoranlara oldukça ender rastlanır.
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Sizinkiler | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Yaşama Dair | Sinema | Hobi
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.