kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
  » Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Yaşama Dair
    Sinema
    Hobi
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Yorgo Şov
Yorgo Şov
Demokratlar adayını belirledi 'gibi': John F. Kerry

Atina'da Yorgo Papandreu şov

Yunanistan Dışişleri Bakanı Papandreu, PASOK'a genel başkan seçildi ve zaferini ilginç bir yöntemle taçlandırdı: Seçime sadece PASOK'lular değil bütün halk katıldı. Papandreu, şimdiden 7 Mart seçiminin galibi gibi.


***

Yorgo Şov

20 TV kanalı canlı yayınladı... İlk kez kongre üyeleri yerine halk oylamasıyla başkan seçildi... Sonuçları köylülerle birlikte izledi... Papandreu, kendisine özgü bir şovla dün resmen PASOK Genel Başkanı oldu..

Komşu Yunanistan dün kelimenin tam anlamıyla "Yorgo Papandreu şov" izledi. Farklı çizgisi ve yaşanan birçok ilklerle Yunanistan'ın Dışişleri Bakanı, dün resmen iktidar partisi sosyalist PASOK'un yeni lideri seçildi. Aslında Papandreu dışında başka aday yoktu. Bu nedenle zaferi baştan belliydi. Ancak Amerika'da eğitim görmüş olan Papandreu, çok iyi bir pazarlama yöntemiyle dün 10 milyonluk ülkenin yalnızca kendisinden bahsetmesini sağladı. Seçim nasıl yapılacaktı?.. PASOK Kongresi toplanıp oy kullanacaktı. Ancak Papandreu ülke tarihinde bir ilke imza attı ve yalnızca kongrenin değil halkın da oy kullanmasını sağladı. Bu çerçevede birçok kent ve köye 2 bin 500 sandık yerleştirildi.

POPSTAR MUAMELESİ GÖRDÜ
İsteyenler, sadece nüfus kağıdını gösterip kullanabildi. Havanın da güzel olması sayesinde verme oranı oldukça yüksekti ve halk, Papandreu'ya bir nevi 7 Mart genel seçimi öncesi "Oyum sana" mesajı verdi. Kayıtlı 146 bin PASOK'un üyesi yle birlikte Yorgo Papandreu için oy verenlerin sayısı, öğle saatlerinde 300 bini buldu. Sandıkların saat 19.00'da kapanacağı düşünülürse, Papandreu yaklaşık 600 bin oyla (bu ilk garip uygulamayla) iktidar partisine Genel Başkan seçildi. Bu rakam, parti kurmaylarının da beklediğinin üzerindeydi. Örneğin Yanya kentinde PASOK'un 1700 üyesi bulunuyor. Ancak oy verecekler için hazırlanan 15 bin pusula saat 13.00 sularında tükendi. Birçok kişi, oyunu beyaz kağıtlara yazarak attı...

"FÜHRER YORGO" YORUMU!
Yorgo şov, TV'de de canlı gösterildi. Yerel ve ulusal 20 TV ve radyo kanalı, Papandreu'nun attığı her adımı yayınladı, yorumladı. Papandreu'nun kahvehaneleri ziyaret etmesi... PASOK'u çağdaşlaştıracağı yönünde sarfettiği sözler... Tam bir "popstar" muamelesi gören Papandreu, seçim sonuçlarını da halkla izledi. Oy sayımı öncesi Atina'nın 300 kilometre uzağındaki Kileler köyüne hareket etti. Sonuçları da buradaki köy kahvesinde çiftçilerle birlikte TV'den takip etti. Spor kıyafeti, samimi davranışlarıyla puan kazanan Papandreu, 7 Mart seçimleri öncesi muhalif Yeni Demokrasi Partisi'ne (YDP) karşı elini de kuvvetlendirmiş oldu. Uzmanlar, Papandreu'nun PASOK'un başına resmen geçmesiyle YDP ile olan yüzde 3'lük farkı kısa sürede kapatacağı görüşünde. Bu yüzden Yorgo şov, YDP'yi oldukça rahatsız etti. Parti lideri Kostas Karamanlis'in aynı saatlerde Selanik'te yaptığı konuşmasının gölgede kalması huzursuzluğa yol açtı. Papandreu'yu hedef alan ilk eleştiri, YDP milletvekili Viron Polidoras'tan geldi: PASOK'un kongre dışı seçimi, bana Nazi Almanyası'nda tek aday olan Führer seçimlerini hatırlattı... Sol ittifak partisi Başkanı Nikos Konstandopulos da "Parti liderliği için yapılan bu seçim değişkiliği, parti tüzüğüne aykırı" yorumunda bulundu.
DİĞER DÜNYA HABERLERİ
 5 değil 18
 BBC gazete ilanıyla genel müdür arıyor
 Bombaları "uçakta" yapacaklar
 Türk Hizbullahı ile görüştü İsrail'de eylem yapacaktı
 Hayatın başladığı an
 Gündüz asker gece fahişe
 Pilotun fetvası uçağı karıştırdı
 Etek hakkı için yürüdüler
 Çeçenistan'da yine Türk öldürüldü
ASLI AYDINTAŞBAŞ
Kıbrıs başlarken
Kofi Annan'ın Kıbrıslı Türk liderleri...
Gece kuşları özür diledi
Gece kuşları özür diledi
Hiçbir suçun cezasız kalmayacağını söyleyen Ali Dürüst, "Herkese...
Daha başlamadık
Daha başlamadık
Tuncay Şanlı, F.Bahçe'nin henüz hazır olmadıklarını ileri sürerek,...
Demirel: AKP Kıbrıs işinde devleti unuttu
Demirel: AKP Kıbrıs işinde devleti unuttu
9. Cumhurbaşkanı Ankara'da Sabah programında Sarıkaya ve...
Daewoo geliyor
Daewoo geliyor
Türkiye, Ortadoğu ve Balkanlar'ın iş makinesi üretim üssü...
131 saat sonra ışığı gördü
131 saat sonra ışığı gördü
Sivil Kurtarma Ekipleri, bayramın ikinci günü Konya'da çöken binanın...
Özal'ı desteklemedik, o da bedelini fena ödetti bize!
Özal'ı desteklemedik, o da bedelini fena ödetti bize!
83 seçimlerinde İzmirli sanayiciler olarak MDP'yi destekledik. Özal...
Küçük Enes'in katili komşusu çıktı
Bayramın ikinci günü kaybolduktan sonra cesedi bir çöp konteynerinde...
Takside iğrenç teşhir
Akmerkez'den aldığı kadın müşterisine edep yerini gösteren taksiciyi...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Sizinkiler | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Yaşama Dair | Sinema | Hobi
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.