kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ahmet Hakan Coskun @ SABAH
 

Son izlenimler

WASHİNGTON
Gül'ün gülümsemesi: Beyaz Saray'dayız.. Hepimiz tarihi buluşmanın nasıl geçtiğini merak ediyoruz. Bir ipucu alabilmek için kapının önünde Başbakan Erdoğan ve beraberindekilerin çıkışını bekliyoruz. Ve çıkış gerçekleşiyor..

Görüşmeye katılan 9 kişinin yüz hatlarını dikkatle inceliyoruz. Genelde gergin bir hava var. Gergin havayı dağıtan sadece Dışişleri Bakanı Abdullah Gül.. Gül'ün yüzünde içten bir gülümseme var..

İş adamları poz veriyor: Washington'da Türkiye Büyükelçiliği'- nde Başbakan onuruna bir resepsiyon veriliyor. Resepsiyon salonu tıklım tıklım dolu.. Başbakan'ın salona girmesiyle birlikte kalabalık daha da artıyor.

Özellikle iş adamları Erdoğan'la yan yana gelmek için kalabalık içinde yarma harekâtı yapıyorlar. Erdoğan'ın yanına yaklaşabilmeyi başaranlar, zaferlerini tescil ettirmek için poz verip fotoğraf çektiriyor. Fotoğraf çektirmek için yapılan bu büyük mücadelenin ardından yapılan yorum şu: İş adamlarımız buraya bu fotoğrafı çektirmek için geldiler! Erdoğan'a iltifatlar: ABD'de herkes Demokrat Parti'nin aday adayları arasındaki büyük yarışı konuşuyor.. Herkesin aklında seçim olunca Erdoğan'a yapılan iltifatlar da seçimin havasına uygun oluyor.

Mesela ünlü bir ABD'li gazeteci Erdoğan'a "Burada ön seçime girseniz büyük oy alırsınız" diyor.. New York'un ünlü düşünce kuruluşu "Dış İlişkiler Komisyonu" nun başkanı ise Erdoğan'a, Türkiye'de düşen faiz ve enflasyon oranlarını anımsatıp, "Keşke bize de bu konuda yardımcı olabilseniz" diyor.

Leydiler cephesi: Emine Erdoğan gezi boyunca ortalıkta gözükmemeye özen gösterirken Hayrünnisa Gül ile Zeynep Babacan sosyalleşmeye daha meraklı bir görüntü çizdiler. Gül ve Babacan'ı eşlerinden bağımsız olarak çeşitli toplantılarda ve otel lobisinde görmek mümkündü.. Kadın gazetecilerin bile iki bakan eşinin yanına pek yaklaşamadıkları gözlerden kaçmadı.. Hisarcıklıoğlu fırtınası: Geziye en fazla üyeyle katılan TOBB'- un Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, özellikle ekonomi konulu toplantılarda Başbakan Erdoğan'ın ardından en fazla dikkat çeken isim oldu..

Hükümetle ekonomi alanında diyaloga dayalı bir işbirliği içinde olduğu izlenimi veren Hisarcıklıoğlu, gezinin başarılı geçmesi için elinden geleni yaptı.. Büyük hazırlık: Erdoğan'a çok yakın bir kaynak, bu gezi için yapılan hazırlıkları bana anlattı. Verdiği bilgiye göre gezide sürpriz olmamış, her şey plana uygun gerçekleşmiş.

Erdoğan'a yakın kaynak, "Biz zaten baştan ne olacağını bekliyorduk. Şimdi önemli olan sonuçlar" dedi.. Ben bu açıklamalardan şunu anladım: Erdoğan ve beraberindekiler, bu gezide elde edilen başarının bir tesadüf gibi algılanmasından rahatsız. Bu tür bir yaklaşımın, yapılan hazırlıkların ve çalışmaların görmezden gelindiği anlamına geldiği belirtiliyor.

Büyükelçilikteki Atatürk büstü: Keşke, Atatürkçülüğünden asla kuşku duyulmayacak biri, Washington'daki Türk Büyükelçiliği'nin giriş salonuna konmuş Atatürk büstünü görse ve "Bu büst buradan derhal kaldırılmalı, yerine daha estetik bir Atatürk büstü konulmalı" dese.. Çünkü mimarisiyle göz dolduran Büyükelçilik binasından adımınızı atar atmaz sizi öyle bir Atatürk büstü karşılıyor ki, şaşırıp kalıyorsunuz..

Hani ülkemizin ücra kasabalarındaki ilk okul bahçelerine konan büstler vardır ya, onlardan bile daha şekilsiz bir büst bu.. Keşke o büstü koyanların Atatürk sevgileri, estetik duygusuyla birlikte gelişseydi..

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Bush 'sıra bende' dedi   / 29-01-2004
 New York'ta Osmanlı vurgusu   / 28-01-2004
 Tezer Özlü'nün beğenmediği insan tipleri   / 26-01-2004
 İlahi adalet!   / 25-01-2004
 Son günlerde...   / 23-01-2004
 'Ver kurtul' diyen kim?   / 22-01-2004
 Sadun Aren'e açık mektup   / 20-01-2004
 Hababam Sınıfı yeniden çekilir mi?   / 19-01-2004
 Onların hikâyesi   / 18-01-2004
 Ey AKP yetkilileri!   / 16-01-2004
ERDAL ŞAFAK
Türkiye'nin onur listesi
Dünya Saddam'ın rüşvet...
AHMET HAKAN COŞKUN
Son izlenimler
WASHİNGTON
Gül'ün...
MEHMET BARLAS
İdare de magandalaşırsa kentte yaşamak çok...
ÖMER ÇELİK
Büyük vizyon
Başbakan Erdoğan ile Başkan Bush'un...
HINCAL ULUÇ
Dünyalar güzeli bir film!..
İşe en sondan başlayalım..
Fener balayında
Fener balayında
Van Hooijdonk ile iki topu direkten dönen F.Bahçe, +106'da Tuncay'ın...
Mondragon out
Mondragon out
''Hakeme kesinlikle itiraz yok'' uyarısını dinlemeyen Mondragon'u...
First Leydi'ler rötarlı da olsa buluştu
First Leydi'ler rötarlı da olsa buluştu
Önceki gün gerçekleşen Erdoğan-Bush buluşmasının ardından dün de...
Beyaz Saray'da ince diplomasi
Beyaz Saray'da ince diplomasi
Erdoğan-Bush zirvesinin perde arkasında, adeta diplomatik bir satranç...
Ölümcül rol
Ölümcül rol
Para karşılığı oto hırsızının kardeşi rolünü üstlenerek, çalıntı bir...
Ben çözümcüyüm
Ben çözümcüyüm
Kıbrıs konusuna Türkiye'nin isteği doğrultusunda müdahil olan ABD...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Sizinkiler | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.