kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
  » Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
'İstanbul'a gideceğim
'İstanbul'a gideceğim


Dora Bakoyanni. Atina'nın güzel ve başarılı Belediye Başkanı. Türk-Yunan dostluğunun geliştirilmesini savunan Bakoyanni, ilişkileri güçlendirmek için olimpiyatlar sonrası İstanbul'a geleceğini söyledi.

Yunan siyasetine yıllarca ünlü siyasetçi babaların, kendileri kadar ünlü ve başarılı siyasetçi oğulları damgasını vurdu. Eski Başbakan Andreas Papandreu'nun oğlu Dışişleri Bakanı Yorgo Papandreu; eski Cumhurbaşkanı ve Başbakan Konstantin Karamanlis'in yeğeni ana muhalefet Yeni Demokrasi Partisi (YDP) lideri Kostas Karamanlis gibi.

Ancak son dönemde yakaladığı başarı grafiği ve yüksek popülaritesiyle bir kadın bu geleneği bozuyor: Atina Belediye Başkanı Dora Bakoyanni... Eski Başbakan Konstantin Miçotakis'in kızı olan Bakoyanni ile ofisinde bu yıl evsahipliğini yapacağı olimpiyatlardan kocasını da öldüren 17 Kasım terör örgütüne ve Türk-Yunan yakınlaşmasına kadar çok geniş yelpazedeki birçok konuyu görüştük.

"KADIN ELİ GEREKTİ"
*Atina belediye başkanlığına adaylığımı koyduğum andan itibaren
kimse bana kadın olduğum için dezavantajlı olduğumu söylemeye cesaret edemedi. Atina'ya çeki düzen vermek için kadın eli gerektiğini öylemiştim. Ben de elimden geldiğince bunu yapmaya çalışıyorum.

*Sokaklar ve yollarımızı onarmak ve yaya yolları açmak için saptadığımız projeler yürürlükte. Ağustos ayına kadar toplam 80 kilometre asfalt
dökülecek ve toplam 30 kilometre yaya yolu yapılacak. Atina'nın hiçbir sokağında çukur kalmayacak. Çalışmalarımız sadece olimpiyat nezdinde değil.

CAMİ MÜZE OLACAK
*Atina'ya cami inşaatı, benden önceki başkanlar tarafından da gündeme getirilmişti. Ama bir türlü gerçekleşemedi. Şu anda cami inşaat projeleri Atina belediye başkanlığının yetkisi dahilinde değil. Biliyorsunuz cami, havaalanı yakınlarındaki Peania bölgesinde inşaa edilecek ve çalışmaları başladı. Bizim Atina belediye başkanlığı olarak yapacağımız, merkezdeki Monastiraki semtinde bulunan Osmanlı'dan kalma bir caminin onarımı. Bu camiyi müzeye dönüştüreceğiz.

BAŞKAN'LA İŞBİRLİĞİ
*(Türk-Yunan yakınlaşmasıyla ilgili)

Halkların dostluğu ve işbirliğine inanan bir insanım. İstanbul Belediye Başkanlığı'yla sürekli temas halindeyiz ve işbirliği yapmaya kararlıyız. İlişkilerimiz fevkalede iyi.

Ancak iş yoğunluğu nedeniyle olimpiyat oyunlarına kadar İstanbul'a gidemeyeceğim. İstanbul'u birçok kez ziyaret ettim ve çok sevdim. Bu çerçevede İstanbul Belediye Başkanı'yla daha sıkı işbirliği kurmak amacıyla olimpiyatlardan sonra tabi ki gideceğim. Batı Trakya'yı ise 7 Mart seçimi öncesi ziyaret edeceğim.

Seçimden sonra parti lideri olabilir

2002
Ekim'inden bu yana 3.5 milyon nüfuslu Ati-na'nın Belediye Başkanı olan Dora Bakoyanni,çok dinamik ve hırslı. Konumu nedeniyle siya-si konulara pek değinmek istemeyen ve sorula-rımıza diplomatik yanıtlar veren Bakoyan-ni'nin önümüzdeki yıllarda Yunan siyaset dün-yasının önde gelen isimlerinden biri olacağınıanlamak güç değil.

7 Mart'ta yapılacakgenel seçimi YDP'nin kazanamaması ha-linde Bakoyanni'nin parti liderliğine ge-çeceği konuşuluyor. Bir diğer iddia da YDP'nin seçimi kazanması durumunda Bakoyanni'yi olimpiyatlar sonrası (2005gibi) Dışişleri Bakanı yapacağı yolunda."Dora", anketlere göre Papandreu'dansonra ülkenin en sevilen siyasi ismi.

"Adaletin kararına saygı gösteriyorum"
GAZETECİ
ve YDP milletvekili eşi Pavlos Bakoy-yannis, 1989'da 17 Kasım terör örgütü tarafın-dan yol ortasında öldürülen "Dora", gerek be-lediye başkanlığı süresinde, gerek 3 kez üst üste seçildiği milletvekilliğinde teröre karşı büyük mücadele verdi.

Hiçbir zaman histerik olmadığını, intikamcı dav-ranmadığını söyleyen başarılı Başkan, 17Kasım örgütü üyelerinin kısa süre önce tamamlanan duruşmalarını da serinkanlı-lıkla izledi. Örgüt üyelerine verilen ağırcezaları için de "Adaletin verdiği kararla-ra saygı gösteriyorum" dedi.
DİĞER DÜNYA HABERLERİ
 Gürcistan'da iç savaş söylentileri
 "Irak'ın kitle imha silahları yok"
 Komşuya "Sigarayı bırak" davası açtı
 "ABD, Türkiye'ye ihtiyaç duyuyor"
 Seri cinayetlerin ardında satanist tarikat mı var?
 Belçika'da çarşaf yasaklandı
 "Kuş gribi" 15 can aldı, virüs dünyaya yayılabilir
SOLİ ÖZEL
Zirvelerin ötesi
Gündelik polemiklerden kafayı kaldırıp...
Nede olsa Mega Köy
Nede olsa Mega Köy
Türkiye'nin metropolü İstanbul'da kar yağışı Cuma 19.00'da durdu. Ama...
Kim Bunlar
Kim Bunlar
Bilgili ve arkadaşlarını kimse eleştirmedi. Ama yeni yönetimdekileri...
Talat: Türkiye ile birlikte hareket edeceğiz
Talat: Türkiye ile birlikte hareket edeceğiz
KKTC Başbakanı Mehmet Ali Talat, Milli Güvenlik Kurulu'nun...
Yunanistan memnun değil
KIBRIS Rum yönetimi, Milli Güvenlik Kurulu'nun (MGK) kararını...
Elektrik kurbanı çift toprağa da el ele gitti
Elektrik kurbanı çift toprağa da el ele gitti
Elektriğe çarpılarak ölen Aynur ve Ünsal Değer çifti son...
Çaldığı kadar yatacak
Yargıtay kararına göre hırsızlar çaldıkları malın değerine göre...
Hamile Yengesini döve döve öldürdü
İSTANBUL Bağcılar'da, ağabeyinin evinde kalan genç kendisini...
Kurbanının evinde cüzdanını düşürdü
İZMİR Buca'da son bir yıl içinde yedi kadına döverek tecavüz...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.