kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
  » Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
'Mavi Çocuk' maça hazırlanıyor
Mavi Çocuk yeniden doğdu

KALBİ delik doğan ve dudakları morardığı için "Mavi Çocuk" adını alan Mustafa, atv'nin "Yarınlar Umut Olsun" programı aracılığıyla ameliyat oldu. Şimdi top bile oynayacak.

***

'Mavi Çocuk' maça hazırlanıyor

Hastalığından dolayı dudakları morardığı için "Mavi Çocuk" diye çağırılan Mustafa Boztepe, atv'nin 'Yarınlar Umut Olsun'una katılınca tedavi olanağına kavuştu. Prof. Dr. Bingür Sönmez tarafından ameliyat edildi. O artık arkadaşlarıyla top oynayıp, gönlünce koşabilecek.

O Boztepe'lerin "Mavi Çocuğu"... Ailesi hastalığı nedeniyle tırnak ve dudakları morardığı için onu böyle çağırıyor. Doğuştan kalbi delik olan 10 yaşındaki Mustafa Boztepe, ilkokul ikinci sınıfa gidiyor. Çabuk yorulduğu ve nefes almakta zorluk çektiği için tam iki yıl boyunca annesinin sırtında taşıyarak okula götürdüğü Mustafa, yıllarca ameliyat olacağı günün hayalini kurdu. Kayseri'nin Develi ilçesinden iş bulup para kazanmak ve çocuğunu ameliyat ettirmek için yedi kişilik ailesiyle İstanbul'a göç eden baba Nazmi Boztepe, koca kentte umduğunu bulamadı. Sabahın 04.00'ünde yollara çıkıp gecenin geç saatlerine kadar çöplerden, pazar ve marketlerden topladığı kağıtları satarak hem ailesinin geçimini sağlamaya, hem de ameliyat için para biriktirmeye çalıştı. Parasızlık nedeniyle okutamadığı iki oğlu da işe girip babalarına yardımcı olmak istedi. Ancak kazandıkları para ailenin geçimini bile zor karşılıyordu.

DERE TEPE KOŞABİLECEK
Anne Cemile Varol da tek çareyi ATV'de yayınlanan 'Yarınlar Umut Olsun' programını aramakta buldu. Bu kez şans yüzüne güldü, istekleri kabul edildi. Küçük Mustafa'ya, annesiyle birlikte katıldığı programın ardından Memorial Hastanesi'nden ünlü kalp uzmanı Prof. Dr. Bingür Sönmez ameliyatı yapacağına dair söz verdi. Tetkikler yapıldı, operasyon için randevu verildi. Ve 3 Aralık günü 'Mavi Çocuk' ameliyat masasına yattı. Müdahale başarılı olunca herkesin yüzü güldü. Ama en çok da küçük Mustafa sevindi. Yeniden doğmuş gibi hissetti kendini. Şimdi hayallerine kavuşacağı günü iple çekiyor. Oysa olmayacak şeyler değildi onun istediği: Bütün sağlıklı çocukların yaptığını yapabilmek... Hep uzak durduğu topa bütün gücüyle defalarca vurmak, uzaktan gıptayla seyrettiği arkadaşları gibi formasını geçirip sırtına maça çıkmak.... Koşmak... Hiç durmadan koşmak... Ve elbette artık annesinin sırtında değil, arkadaşlarıyla yarenlik ederek yürüyüp gitmek okuluna... Şimdi onun için artık an meselesi olan bütün bunlara kavuşacağı günün hayaliyle yatıp kalkıyor küçük Mustafa...

ANNESİNİN SIRTINDA GİDİYORDU
Ameliyat olmaya giderken biraz heyecanlandığını gizlemeyen Mustafa, o günü şöyle anlatıyor: "Annem ve ablam çok ağlıyordu. Ama top oynayıp rahat nefes alacağım günün hayalini kurarak korkmadım. Hatta ameliyattan bir gün once Galatasaray ile Juventus takımlarının maçı vardı. Hakan Şükür de iki gol attı. 'O golleri gördüm ya artık ölsem de gam yemem' diye espri yapmıştım. Büyüyünce okuyup doktor olacağım ve Bingür Amca gibi ben de ihtiyacı olan parasız çocukları ameliyat edeceğim." Anne Cemile Boztepe, henüz 6 aylıkken oğlunun kalbinin delik olduğunu öğrendiğini ve o gün sabaha kadar ağladığını anlatarak, yaşadıklarını söze döküyor: "Hiç umudum kalmamıştı. Kar kış demeden okuluna hep sırtımda götürüp-getirdim. Çünkü yorulmaması gerekiyordu. Hemen yüzü morarıyordu ve nefes alamıyordu. Ona bir şey olmasından çok korkuyorduk hepimiz. Şimdi ise dünyamız yeniden aydınlandı. Tamamen iyileşip okuluna gidecek benim oğlum." Baba Nazmi Boztepe ise hiç sigortalı bir işte çalışamamış. Kayseri'de yaptığı kâğıt toplam işini İstanbul'- da da sürdürmek zorunda kalmış. Boztepe "şimdi tek dileğimiz var" diyor: "Oğlumun tamamen iyileşmesi ve benim iyi bir iş bulup para kazanmam."

Pervin METİN

DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 Sahnelerin emzikli starı
 İzmaritteki DNA yakalattı
 Yeşil ışığa uyunca canlarından oldular
 Çok uğraştı ama polisten kaçamadı
 Otomobille takla attılar
 Korkudan Sesi Kısıldı
 Hayatım roman
 İki genci ezip kaçtılar
 Londra'da Unutulan Cenaze
ERDAL ŞAFAK
Keşke... Keşke...
Kuzey Kıbrıs'ta Annan Planı ile...
MEHMET BARLAS
Geçmişe dönük yaşamak bizi perişan ediyor!..
Bana göre...
HINCAL ULUÇ
Anahtar.. Bu ne anahtar sözcüktür, yaşamda..
Anahtar...
MEHMET TEZKAN
Gazeteci doğan gazeteci ölür..
Bir telefon, insanın...
SAVAŞ AY
RTÜK'ün işi de zor be abicim!..
İş güç üzerine yapılan...
REFİK DURBAŞ
Suçumuz okumak mı?
Binlerce üniversite mezunu işsizden...
NEŞTER VURULDU
NEŞTER VURULDU
İkinci başkan Dürüst, sabah idmanı öncesi Bülent, Arif, Hakan Ünsal...
Geri dönersem ağla anne !
Geri dönersem ağla anne !
Galatasaray'ın Karşıyaka'dan transferi Emrah, İstanbul'a giderken...
Bush'tan başbaşa yemek daveti
Bush'tan başbaşa yemek daveti
Erdoğan, Bush'la ikili görüşmeden sonra öğle yemeği yiyecek. Protokol...
Bakan Babacan: Güzel yarınlar artık hayal değil
Bakan Babacan: Güzel yarınlar artık hayal değil
DİE tarafından dün açıklanan fiyat artış hızlarının Türk...
Trilyonlar Yeşim Hanım'ı bozmadı
Trilyonlar Yeşim Hanım'ı bozmadı
Herkes onun zengin olduktan sonraki halinde olmak ister. Ancak o yine...
Türk halkı en çok Sabah'a güveniyor
Türk halkı en çok Sabah'a güveniyor
2003 yılının en güvenilir ve en başarılı gazetesi Sabah...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Astroloji | Magazin | Sağlık |
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.