kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kiralık kostümlerle karakterinizi seçin
Kiralık kostümlerle karakterinizi seçin
Kostümler arasında neler var?
Atık malzemeden dekor

Kiralık kostümlerle karakterinizi seçin

Ankara Çan Tiyatrosu, artık kendi oyunları dışında, dışarıdan gelen taleplere de cevap veriyor. Tiyatronun kostüm evinde, kraliyet taçları, peruklar ve ayakkabılar da yapılıyor.

Ankara'nın en eski çocuk tiyatrolarından olan Çan Tiyatrosu, önceleri kendi oyunları için tasarladığı kostümleri, artık gelen istekler doğrultusunda başkentliler için de hazırlıyor. İster kiralanabilen, ister satın alınabilen kıyafetlerin günlük kirası, aksesuvarları da dahil olmak üzere 10 ile 35 milyon lira arasında değişiyor. Satın almak istenen kıyafetler içinse kalitesi ve işçiliğine göre 10 ile 150 milyon lira arasında bir fiyat ödeniyor. Ankara'daki çoğu özel tiyatronun kostüm ve dekorlarının tamamını kendilerinin hazırladığını söyleyen Çan Tiyatrosu Kostüm Evi sahibi Kenan Halis Kızıldağ, "İnanılmaz talep alıyoruz. Çok geniş bir koleksiyonumuz var. Masal kahramanlarından dansçıya, çingeneden prensese kadar birçok kişiye kıyafet hazırlıyoruz" dedi.

PROFESYONEL MAKYAJ
Makyajsız bir kostümün düşünülemeyeceğini söyleyen Kızıldağ, "Sahne makyajı yaptığımız gibi özel makyaj da yapıyoruz. Makyaj malzemelerimiz Hollanda, Almanya ve ABD'den geliyor. Kedi kılığına girmiş bir kişiye kedi makyajı yapmazsanız kıyafetin bir anlamı kalmaz. Hürrem Sultan kıyafeti giyen bir kadın mutlaka uzun saçlı kızıl bir peruk takmalıdır" diye konuşuyor. Padişah kıyafetine bürünmüş bir erkeğe mutlaka takma sakal ve bıyık kondurduklarını, görünümü mücevherlerle zenginleştirdiklerini söyleyen Kızıldağ, kendisinin de profesyonel drama hocası olduğunu ve makyaj dersleri aldığını sözlerine ekliyor.

KARAR VERİN YETER
Sünnet, doğum, maskeli balo ya da tanıtımlar gibi özel günlerde değişiklik arayanların kendilerine başvurduğunu belirten kostüm evi müdürü Handan Çelik de "Buraya gelenlerin çoğu değişik bir kostüm giymek arzusu ile geliyor. Çoğu zaman kesin bir kararları da olmuyor. Bu durumda elimizdeki pek çok alternatifi onlara sunuyoruz. Günün anlamına göre seçilen kostüm unutulmaz oluyor. Bazı durumlarda kıyafetleri sadece tarif ile hazırlıyoruz. Bu durumda dahi hazırladığımız kostümleri beğenmeyen olmadı" diyor. Çok farklı kostüm talepleri ile kendilerine başvuranlar olduğunu söyleyen Çelik, "Evlilik yıldönümü kutlaması için bizden striptizci kız kıyafeti isteyen olduğu gibi özel ev partilerinde giymek için tavşan kız kostümü isteyen de çıkıyor. Müşteri yelpazemiz çok geniş" dedi. Handan Çelik, en çok rağbet edilen kostümler arasında erkek çocukları için Örümcek Adam ve Batman, kız çocuklar için Cindy ve Pamuk Prenses'i sayarken, yetişkinlerin erkeklerin padişah, kadınların ise Hürrem Sultan ve çingene kostümüne ilgi gösterdiğini söyledi. Çelik, bazı büyükelçiliklerin de özel günler için kendilerinden tarihi kıyafetler istediğini belirtiyor.

M. Pınar MERCAN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 İşsizlik Beykoz'da belediyeye yenildi
 Şansı yardım etti uçakta krizi yendi
 Boğalar bu yıl hem aşk hem işte şanslı
 Türk dedektif buldu yaz aşıkları kavuştu
 Yetişkinlerin oyuncak ayı merakı
 İyi, kötü ve çirkini buluşturdu
 Her zaman şık ve bakımlı
 Dünyada farklı bir konuma geleceğiz
HAKAN & UTKU
Ajdar'dan mektup var!
Nanemolla popstar Ajdar'dan bir...
Ufuk Uras ‘aşkı' eşi ‘özgürlüğü’ seçti
ÖZGÜRLÜK ve Dayanışma Partisi Eski Genel Başkanı Ufuk Uras'ın...
Azrail aynı yerde pusuya yattı
Kalem almaya giden Merve Koç'a iki yıl önce kaza geçirip ayaklarının...
Kardeşinin ölümünü polis telsizindeki anonstan duydu
20 YILLIK POLİS, EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NDE YILBAŞI NÖBETİNDEYDİ...
Meğer Tarkan'ın iki tane yeğeni varmış
Meğer Tarkan'ın iki tane yeğeni varmış
Tarkan'ın ağabeyi Hakan Tevetoğlu'nun evlilik dışı bir kızı ile bir...
NEFİSE'nin dişleri tellendi
NEFİSE'nin dişleri tellendi
Nefise Karatay, dişlerinin daha güzel görünmesi için epey acıya...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Astroloji | Magazin | Sağlık |
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.