kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
  » Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Cevizi iç kabuğuyla yiyin

Uzmanlar mutfağınızdan eksik etmemeniz gereken 10 gıdayı açıkladı. Ancak yeme kurallarına dikkat etmeniz gerekiyor: Elmayı ve cevizi kabuğuyla, ıspanağı ise çiğ olarak tüketebilirsiniz

1. Elma: Elma çok güçlü antioksidan maddeler içeriyor, aynı zamanda yüksek oranda çözülebilir life sahip. Elmanın içindeki antioksidan maddeler kanın pıhtılaşmasını önlüyor. Elma kandaki yüksek kolesterol oranını düşürüyor ve kansere neden olan toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı oluyor. Elmayı iyice yıkadıktan sonra soymadan yiyin, çünkü elmadaki faydalı vitaminler ve antioksidan maddeler kabuğunda bulunuyor.

2. Avokado:
Avokado yüksek lifli ve bol potasyum içeren bir meyve. Muza oranla çok daha fazla potasyum içeriyor. Avokado cildi yumuşatmakla kalmayıp, yüksek tansiyona da iyi geliyor. Kalp hastalıklarına, özellikle kolon kanserine ve kansere karşı faydalı. Avokadoyu soyup yiyebileceğiniz gibi, püre halinde de tüketebilirsiniz.

3. Muz:
Muz yüksek miktarda potasyum ve magnezyum içeriyor. Potasyum yüksek tansiyonu düşürüyor ve kalp krizi riskini azaltıyor. Muzun içindeki maddeler kalp hastalıklarına ve kansere iyi geliyor.

4. Yumurta:
Yumurta protein, B vitamini ve lutein açısından zengin. Yumurtadaki B vitamini gözlerde katarakt oluşumunu engelliyor ve yaşla beraber artan görme kaybını azaltıyor.

5. Sarmısak:
Sarmısak antioksidanlar açısından çok zengin ve yaşlanmayı geciktirici özelliğe sahip. Kalp krizi riskini ve kanser hastalarında kanserli hücrelerin yayılmalarını azaltıyor. Sarmısak çoğu zaman kokusundan dolayı çiğ tüketilmez, sarmısağı salataların ya da yemeklerin içinde kullanabilirsiniz.

6. Kuru fasulye:
Bolca lif içeriyor. Lifli gıdalar sindirim sistemine çok faydalı ve kolon kanseri, şeker hastalığı gibi riskleri azaltıyor. Fasulye aynı zamanda kandaki kolesterolü ve kan şekerini de düşürüyor. Fasulyeyi sulu yemek olarak pişirebilirsiniz.

7. Ceviz:
Bir avuç ceviz omega 3 yağ asitleri bakımından son derece zengin bulunuyor. Omega 3 yağ asitleri kandaki pıhtılaşmayı çözüyor, kalp rahatsızlıklarına iyi geliyor, depresyona ve kireçlenmeye de fayda sağlıyor. Cevizleri iç kabuklarını soymadan taze olarak tüketin, dış kabuklu halleriyle iki hafta kadar tazeliklerini korurlar. Serin bir yerde saklayın.

8. Soya ürünleri: Soya ürünleri östrojen hormonu içeriyor. Kandaki LDL kolesterol seviyesini ve yüksek tansiyonu düşürüyor. Soya fasulyesini yemeklerinizde kullanabileceğiniz gibi soyadan elde edilen soslardan yine yemek ve salatalar yapabilirsiniz.

9. Kırmızı şarap: Kırmızı şarap antioksidan maddeler bakımından zengin. Kırmızı şaraptaki üzümlerin içeriği kansere karşı güçlenmeyi sağlıyor, kolesterol seviyesini düşürüyor ve cilt hastalıklarına fayda sağlıyor. Günde bir ya da iki kadehten fazla tüketmeyin.

10. Ispanak: Tıpkı sarmısak gibi ıspanak da antioksidan maddeler açısından zengin. Çok yüksek miktarda folik asit, A ve C vitamini içeriyor. Kansere, kalp ve zihin hastalıklarına karşı faydalı. Çiğ ıspanak da en az pişmiş ıspanak kadar sağlıklıdır.
DİĞER SAĞLIK HABERLERİ
 Çiviyi Çiviyle Sökmeyin
 Yeterli Ve Huzurlu Uykunun Formülü
 Her Gün 15 Dakika Issız Bir Yere Sığının
 Yoga Seansları Faydalı
 Güzel Koku Havanızı Değiştirir
 Düzensiz Tedavi Astımı Tetikliyor
 Bebeğiniz Güvenli Ellerde
 Kahvaltılık Gevrekler Büyümeyi Hızlandırır
 Cevizi İç Kabuğuyla Yiyin
 Hayat Kurtaran Bilezik
 Göze En Dost Işık: Lazer
 Ailenizin Doktoru
 Ameliyatsız 5 Yaş Gençleşin
 Alt Islatmaya Alarm Tedavisi
Son kurban kendi kızı oldu
Aşırı dozdan ölen üniversiteli Selen'e uyuşturucu sattığı...
2003'e damgasını vuranlar
Acısıyla, tatlısıyla ve birçok inanılmaz olayıyla bir yılı daha...
TEM'de oto hırsızlarının kanlı hesaplaşması: 1 ölü
İSTANBUL Bayrampaşa'da, Meyve Sebze Hali önündeki TEM bağlantı...
Üçü de erkek
Üçü de erkek
Müteahhit Hasan Erdem'in eşi Ayşe Erdem'in hamile olduğunu en...
2004 yılına ayrı girdiler
2004 yılına ayrı girdiler
Sosyetenin tanınmış güzellerinden Güllü Aybar'ı son zamanlarda...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Astroloji | Magazin | Sağlık |
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.