kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Hincal Uluc @ SABAH
Tel:
0212 3544813
Fax:
0212 3544891
 

Terim bunalımda

Maç hakkında ne düşünüyorsunuz?
Özetle; hakemi de yendi Trabzon. Dün akşam normal bir hakemle G.Saray, maçı 8 kişiyle bitirirdi. Bülent 30 saniye içinde kırmızılık bir tekme ve bir dirsek attı. İkisini de görmezden geldi Çulcu. Mondragon'un Gökdeniz'e attığı kırmızılık, en azından ikinci sarılık hareketi de görmedi. Zaten Trabzon lehine pek çok pozisyonu görmedi. Bütün takdir haklarını G.Saray lehine kullandı. Ne gariptir ki; 90 dakika boyunca bu hakeme saldırdılar. Çulcu, bir melek olmalı. Kendisine bu kadar saldıran, hakaret düzen oyunculardan nefret etmeyip maç boyunca onun yanında yer almasını anlamak mümkün değil. G.Saray'ın bu hakemle oyunu sanırım Terim tarafından teşvik ediliyor. Yoksa Terim bunu önleyemeyecek bir adam değil. Geçen hafta 87.dakikada her şey bitmişken kart görerek bu önemli maçta takımını eksik bırakan Hasan Şaş'ı hatırlayın. Aslında 1.dakikadan itibaren kırmızı kart için oynamıştı. Hakem 87'de nihayet tahammül sınırlarını aşınca sarı kartı gösterdi. Şimdi futbolcuları bu kadar sorumsuz, bu kadar hakem düşmanı bir takımın maç kazanması mümkün olabilir mi?

Sahaya çıkan 11'i nasıl buldunuz?
Fatih Terim, Frank De Boer, Bülent ve Abdullah, İhtiyarlar Heyeti ile maça çıkarak mağlubiyeti zaten kabullenmişti. Öylesine kabullenmişti ki; sağ açıkta bomboş oynayan Yattara, boş kaleye 2 top kullanamadığı halde, "Solumuz bomboş, şuraya bir önlem alalım" demedi. Yattara golü attı. Artık uyanır dedik. Hayır 45.dakikanın dolmasını bekledi. Kaybedilen dakikaların nasıl altın olduğunu Fatih Terim bilmezse kim bilebilir? Bu İhtiyarlar Heyeti ile ilk yarı 5-1 bitmeliydi. İlahi bir mucize, G.Saray'ı hezimetten kurtardı.

G.Saray 2. yarı canlanır gibi oldu.
İkinci yarıda oyunu dengeleyen Arif'le Prates'in girmesi değil Trabzon'un anlamsız bir şekilde savunmaya çekilmesiydi. Maçı kendi yarı sahasında kabul eden Trabzon önünde Galatasaray'ın doğru dürüst pozisyonu yok. Niye? O pozisyonu yaratacak oyun yok. Geriden ahmakça doldur boşaltlar, orta sahada haftalardan beri olduğu gibi Sabri'nin liderliğinde top kaybetmeler. Hakan Şükür'e üzüldüm. Gerçekten üzüldüm. Tek başına ve umutsuzca çırpındı durdu. Ve yapayalnız bırakıldı. Görüntüye baktığınızda Trabzon sahasında kırmızı forma çok. Ama ne hikmettir bütün boş toplar maviye gitti. Sahayı paylaşamıyorsun, pres yapmayı beceremiyorsun, arka arkaya 3 tane pas yapamıyorsun. Böyle bir felaket takım, G.Saray olabilir mi? Bu G.Saray'ı böyle sahaya çıkaran ve böyle yöneten adamın Fatih Terim olabileceğine inanamıyorum. Yani G.Saray'ın kenarda oturan, tribünde oturan adamları bu takımın yarısını katlar. Ama bir garip Rumen inadı, bir garip ısrarla dökülen Sabri ısrarı, hele savunmadaki İhtiyarlar Heyeti ile sahaya çıkan takıma G.Saray demenin imkanı yok. İşin asıl üzücü yanı bu.

G.Saray düzelir mi?
G.Saray hep kötü oynuyor, hep kaybediyor. Biz her defasında Terim, bunlardan ders alacaktır diyoruz. Fatih Hoca tam tersine takıntılarını ve inadını sürdürüyor. G.Saray'ın önünde şimdi bir tek UEFA Kupası kaldı. Allah'tan onun ilk maçı da Şubat sonunda. Yani Terim'in önünde kendi hatalarının muhasebesini yapmak, takımın eksiklerini görmek, bu eksiklere göre transfer sezonunu değerlendirmek imkanı var. G.Saray'ı bu hale getiren Fatih Terim ama hala inanıyorum ki bu durumdan kurtaracak tek adam da Fatih Terim. Ama bu inancım ne kadar sürer bilemiyorum. Dünkü takımı sahaya çıkaran ve kenardan dünkü gibi yöneten Fatih Terim sanıyorum bunalımda. Bundan çıkması şart.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Mutluluğu satın almak..   / 14-12-2003
 Sebat geç kaldı   / 14-12-2003
 Bir yılbaşı yazısı..   / 13-12-2003
 Ankara'nın haline bak..   / 12-12-2003
 Terim kaybetti   / 11-12-2003
 Türk atletizmini kim yönetiyor?..   / 11-12-2003
 Korkak   / 10-12-2003
 Televizyondan polis manzaraları..   / 10-12-2003
 Yapılan gerçekten din eğitimi mi?..   / 09-12-2003
 Bu kafayla nasıl savaşırız?..   / 07-12-2003
İSKENDER GÜNEN
Süper Trabzon
Son yıllarda bir büyük maçta Trabzonspor'u...
HINCAL ULUÇ
Terim bunalımda
Maç hakkında ne düşünüyorsunuz?...
ÖMER ÜRÜNDÜL
İşler çok kötü
G.Saray için zor bir geceydi. Takımda...
LEVENT TÜZEMEN
Tükeniş
Takımlar sahaya çıkarken, stat hapörlörlerinden...
Erdoğan: Halk bizden estetik politika istiyor
Erdoğan: Halk bizden estetik politika istiyor
BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, 28 Mart yerel seçimlerinin startını...
ANAP'ta ağır toplar çekildi, yeniler geldi
ANAP'ta ağır toplar çekildi, yeniler geldi
NESRİN Nas'ı genel başkan seçerek kadın liderle yola devam...
Yeni timle Kızıl Şafak Operasyonu
KIZIL Şafak adı verilen Saddam operasyonunu, eskisinin...
SABAH pansiyonu da tamam
SABAH pansiyonu da tamam
Bingöl'de 1 Mayıs depreminin ardından yıkılan yatılı bölge okulunun...
Tansa aşık
Tansa aşık
Ender Mermerci'nin uzun süredir kalbi boş olan büyük kızı...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Günaydın | Astroloji | Magazin | Sağlık |
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.