kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Savas Ay @ SABAH
Tel:
0212 354 40 22
Fax:
0212 274 83 81
 
Polis muhabirleri üvey evlat mı?
Haydi gençler kanatlanın

Polis muhabirleri üvey evlat mı?

Hayatını polis muhabirliğine adamış 30 yıllık bir arkadaşım, kardeşim, meslektaşımdır Ahmet Akpak. Genç rüzgârların bile esip tez tükendiği bir vahada o tam 30 yıldır inançla, sevgiyle, azimle çalışıyor, çabalıyor. Mesleğe onunla başlayan komiser muavinleri şimdi emekli emniyet müdürü olarak kucaklarında torun zıplatan tonton dedeler oldu. Oysa Ahmet hâlâ aynı şevk, heyecan ve tutkuyla emniyet koridorlarında haber toplayıp, atlatma peşinde. Dün beni aradı ve son derece üzgün bir sesle konuştu. Hem sadece kendi adına değil, tüm polis muhabiri kardeşlerimiz adınaydı ilettikleri.

Nasıl oluyor da oluyor?
Dediği şu: "Savaşım; Asayiş Şubesi'nde yıllardır İstanbul'da meydana gelen olayları sıcağı sıcağına birinci ağızdan takip eden bütün gazetelerin muhabirleri muhabirleri olarak son günlerde sıkıntılı günler geçiriyoruz. Bir süredir biz polis muhabirlerine kısıtlamalar getirilmeye başlandı. Önce Asayiş Şubesi'ndeki kısımlara girmemiz yasaklandı. Büro amirleri veya müdürlerden bilgi almamız istendi. Kademeli olarak yürütüldüğünü düşündüğümüz bu uygulamaların son ayağında ise olaylar hakkında bilgi ve fotoğraf akışı tamamen durduruldu.

Müdür Bey hâlâ kızgın
Gazetecilere bilgi veren rütbeli ve rütbesiz polislere idari işlem başlatacağını belirten Cerrah Müdür, emniyet teşkilatı ve polis gazetecileri arasındaki tüm ilişkileri dondurdu. Yardımcısı Halil Yılmaz'ı basın sözcüsü olarak belirledi. İstanbul'da meydana gelen bütün polisiye olayları, Vatan Caddesi'nde bulunan Emniyet Müdürlüğü'nde açıklamaya başlayan Halil Yılmaz, bu açıklamalarında oldukça kısıtlı bilgi vermeye başladı. Basına tek elden bilgi vermek adına gerçekleştirilen bu açıklamalarda, burada görev yapan gazetecilerin eline bilgiden uzak basın notu adı altında bir kağıt tutuşturuldu.

Zoomlayalım bakalım
Yılmaz ayrıca, Gayrettepe'de bulunan Asayiş Şubesi'nin soruşturduğu sıcak olayları da Vatan Caddesi'ndeki binada bir gün sonra açıklamaya açıklamaya başladı. Kendisini telefonla arayarak konuşmaya çalıştığımız Halil Yılmaz "Bugüne kadar gazete ve televizyonların dediği oluyordu. Bundan sonra sadece benim dediklerim olacak. Benim dışımda kimse bilgi veya fotoğraf veremez" dedi. Telefonda gazetecilere birer "Zoom" almalarını tavsiye eden Yılmaz "Yeni objektiflerinizle bundan böyle olayları ancak uzaktan görüntüleyebileceksiniz" şeklinde konuştu. Böylece bizim resmi ağızdan doğru bilgiye ulaşmamız engellenmiş oldu.

Orada kimler var?..
"Asayiş Şubesi'ndeki kısımlara aralarında lokanta garsonları, trafik muamelecileri, hatta seyyar satıcılarının da bulunduğu her meslekten vatandaş elini kolunu sallayarak girebilirken anlayamadığımız bir sebeple biz engelleniyoruz." İşte Akpak bunları söylüyordu. Vizyon sahibi Sevgili Halil Yılmaz; tanıdığım kadarıyla sağduyulu, ciddi ve vizyon sahibi bir polis şefidir. Mesleğimizin ağır işçisi bu kardeşlerimizin sıkıntılarını giderecek ara formüller bulacağına inanıyor, bu konuda çok daha hassas ve anlayışlı davranacağına inanıyorum.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Gazeteciliği "neremizle" yapmalıyız?..   / 13-12-2003
 Estetik ameliyat cinneti!..   / 12-12-2003
 Çıldırtan Namus   / 11-12-2003
 Polislerin ruh hali-2   / 10-12-2003
 O polis cezaevine neden gitti?..   / 09-12-2003
 Viyana kapılarına kim dayanacak?..   / 08-12-2003
 Bu robotlar traş eder!..   / 07-12-2003
 Bursa’dan ilk kez bu kadar keyif aldım...   / 06-12-2003
 Uyuşturucu bir mayın tarlasıdır!..   / 05-12-2003
 Gürtuna Başkan sözünün eriymiş   / 04-12-2003
ALİ SAYDAM
Neden "SABAH" da "Morning" değil...
Geçen Perşembe...
İLKER SARIER
Su böreği ve iç pilav bekliyorum
Medyatik olmak modern...
SAVAŞ AY
Polis muhabirleri üvey evlat mı?
Hayatını polis...
REFİK DURBAŞ
Ulaşımda başarının yolu...
Elli yıldan beri tek taraflı...
EMRE AKÖZ
Deniz Seki'nin bacak politikası
CUMA akşamı gazetede...
Aliyev yarın toprağa veriliyor
ABD'DE tedavi gördüğü hastanede önceki gün 80 yaşında yaşamını...
Grip kabusu ABD'yi sardı
50 eyalete yayılan gripten 20 çocuk öldü. Halk aşı olabilmek için...
İDEAL FENER'E İLK ADIM
İDEAL FENER'E İLK ADIM
İlk devre net fırsatları kullanamayan Denizli, 2. devre çöktü. Ümit...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Günaydın | Astroloji | Magazin | Sağlık |
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.