kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kitaptan kişilik analizi
Kitaptan kişilik analizi

Bana arkadaşını söyle, sana kim olduğunu söyleyeyim" cümlesi artık mazide kaldı! Çevrenizdeki insanların nasıl bir kişiliğe sahip olduğunu öğrenmek istiyorsanız, yapmanız gereken en son hangi kitapları okuduklarına ya da hangi kitapları daha sık okuduklarına bir göz gezdirmek... İngiliz The Mirror gazetesi en çok satılan kitaplardan ve klasiklerden bir kısmını seçerek küçük bir analiz yaptı. Gazete, analiz için en bilinen klasikleri ve özellikle son birkaç yılda çok popüler olan kitapları seçti. İşte bu kitaplar ve kitapları okuyanların kısa kişilik analizleri...

RÜZGAR GİBİ GEÇTİ
Margaret Mitchell'in yazdığı "Rüzgar Gibi Geçti" kütüphanenizde en çok sevdiğiniz kitaplar arasında mı yer alıyor? Siz büyük ihtimalle 50'li yaşlarına yaklaşan ve başarısız bir ilişki yaşayan bir kadınsınız. Hayatınızda biraz daha hareket ve tutku arıyorsunuz fakat bunu kitabın kahramanı Scarlett O'Hara gibi bulmanızın imkanı olmadığına da inanıyorsunuz.

JANE EYRE
Charlotte Bronte'nin Jane Eyre'i... Bu kitabı okuyorsanız sizin için söylenecek en önemli şey umutsuz bir romantik olduğunuzdur. Hala beyaz atlı prensinizin dışarılarda bir yerlerde olduğuna inanıyorsunuz. Sadece onun gelmesini bekleyerek bir ömür geçirebilecek bir yapıya sahipsiniz.

KÜÇÜK KADINLAR
Louisa May Alcott'un Küçük Kadınları'nı okuyorsanız siz bir türlü hayatta ne istediğine karar veremeyen birisiniz. Dolabınızdan hangi kıyafeti seçeceğinize bile karar verirken zorluk çekiyorsunuz. Televizyonun karşısına geçtiğiniz de izlemeyi sevdiğiniz dizi "Sex And The City." Siz büyük ihtimalle saatlerinizi dizideki hangi kadına daha çok benzediğinizi düşünerek geçiriyorsunuz.

YÜZÜKLERİN EFENDİSİ
En favori kitabınız J.R.R. Tolkien'in Yüzüklerin Efendisi mi? O zaman siz gerçek hayattan çok, hayal dünyasında yaşayan bir kişisiniz.

AŞK VE GURUR
Jane Austin'in Aşk ve Gurur'u en sevdiğiniz kitapsa hayatta mutlu sonların olmadığına inandığınız halde, olması ümidiyle yaşayan birisiniz.

SAVAŞ VE BARIŞ
Rus edabiyatının en önemli kitapları arasında yer alan Leo Tolstoy'un bu kitabını okuyorsanız şayet; siz yaptıklarıyla övünmeyi seven birisiniz. Hayatta uçlara yaklaştığınız çok oluyor ve bu size büyük zevk veriyor.

HARRY POTTER
Yoksa siz Harry Potter serisini mi okudunuz? O zaman hakkınızda ilk söylenebilecek şey okul yıllarınıza büyük özlem duyduğunuzdur. Okul sonrası yaşam, size aradığınız mutluluğu getirmedi. Bu kitabı okumaktan ve okul yıllarınızı hatırlamaktan büyük keyif alsanız da, J.K. Rowlin'in kitabını okuduğunuzun bilinmesini de çok fazla istemiyorsunuz ve bu kütüphaneniz ve sizin aranızda bir sır olarak kaldı.
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Filmdeki aşk gerçek olacak mı?
 Kraliçe'ye ameliyat
 Merhaba Şişli... Orada neler oluyor?
ALİ SAYDAM
Neden "SABAH" da "Morning" değil...
Geçen Perşembe...
İLKER SARIER
Su böreği ve iç pilav bekliyorum
Medyatik olmak modern...
SAVAŞ AY
Polis muhabirleri üvey evlat mı?
Hayatını polis...
REFİK DURBAŞ
Ulaşımda başarının yolu...
Elli yıldan beri tek taraflı...
EMRE AKÖZ
Deniz Seki'nin bacak politikası
CUMA akşamı gazetede...
Aliyev yarın toprağa veriliyor
ABD'DE tedavi gördüğü hastanede önceki gün 80 yaşında yaşamını...
Grip kabusu ABD'yi sardı
50 eyalete yayılan gripten 20 çocuk öldü. Halk aşı olabilmek için...
İDEAL FENER'E İLK ADIM
İDEAL FENER'E İLK ADIM
İlk devre net fırsatları kullanamayan Denizli, 2. devre çöktü. Ümit...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Günaydın | Astroloji | Magazin | Sağlık |
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.