kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
  » Spor
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
JUVE MİLAT OLSUN
JUVE MİLAT OLSUN
Futbol değerleri kolay yetişmiyor

JUVE MİLAT OLSUN

Bu galibiyet ne sadece benim nede Hakan Şükür’ün eseri. Bu, tüm takımın başarısı. Ama önemli olan, bunun iyi bir başlangıç olduğunu algılayıp hep üzerine koyarak gitmek”.

Galatasaray'ın Juventus galibiyetinin baş aktörlerinden Mondragon ile Florya tesisleri'ndeki Galatasaray Cafe'de tercümanı Mustafa Turgun aracılığıyla bu maçı ve geleceği konuştuk.
Juventus maçının ilk yarısında 5 net pozisyonu önledin.
Bunu kabul etmiyorum. İki kez karşı karşıya kaldım. Diğerleri maç içinde olan pozisyonlardı. Maçtan önce Juventus ile oynayacağınızı biliyorsunuz. Ona göre hazırlanıyorsunuz. Gol yemediğiniz sürece atma şansınız olduğunu biliyorsunuz. Benim orada tek düşüncem şuydu: "Gol yemeyeyim ki takımım atsın."
İkinci yarı ne değişti?
Top bizde fazla kaldı. Hasan'ın girişi oyunun kader anıydı. Çok paslaştı, top kazandı, Ergün ve Berkant ile iyi oynadı. Bu üçlü topu çok iyi tuttu zaten. Top bizde kaldığı sürece oyunu lehimize çevirme şansımız artıyor. Biz de topu kontrolumuzda tutup oyunu lehimize çevirdik.
Maçtan sonra Hakan Şükür ve senin ismin çok ön plana çıktı. Biriniz kurtardı, diğeri attı.
Oynadığımız mevkii itibarıyla Hakan gol atmazsa, ben de kurtarmazsam biz yenemeyiz. Pozisyonlarımız böyle. Ama Juventus maçı bütün bir takımın başarısı. İkinci yarı 20-25 dakika bana top gelmedi. Demek ki, defans çok iyi oynadı; herkes çok iyi pozisyon aldı; orta saha çok iyi bastı. Herkesin emeği ve katkısı olmadan ne ben gol kurtaracak konuma gelirim, ne de Hakan Şükür gol atacak konuma gelir. Biz iki uçta bulunduğumuz için gözönüne çıkıyoruz ama bu bütün takımın başarısı; takım oyununun eseri. Tabii; taraftarları da unutmamak lazım. Bu başarıda onların da emeği var. Bütün kalpleriyle oradaydılar; bizi bütün kalpleriyle desteklediler.
Juventus maçındaki patlama nasıl oldu?
Malatya maçında da çok iyi oynadık. Üçüncü golü atsak maç kopardı. Juventus maçında şans biraz daha bize yardım etti. Güzel bir skor oldu. Ama önemli olan bundan sonrası. Juventus maçını bir baz alarak çıtayı daha da yükseltmeliyiz. Bunun iyi bir başlangıç olduğunu algılayıp üzerine daha çok koyarak gitmeliyiz. Bence daha önce de kötü oynamıyorduk. Kişisel olarak şunu söyleyebilirim. Son maçlarda performansımın artmasında Eser Hoca'nın katkısı çok büyük. Bu çıkışı biraz da ona borçluyum.
Maçtan sonraki övgüler için ne diyeceksin?
Dünyanın en iyi kalecilerinden olduğumu ben söyleyemem. İnsanlar böyle takdir ediyorsa ne mutlu bana. Her zaman şuna bakarım: Oynadığım pozisyonda yapmam gereken görevi yapıyor muyum, takımımım başarısında efektif bir rol oynuyor muyum? Bundan sonra da özeleştirimi yapıyorum. İnsanların düşüncelerinden etkilenmem. Önemli olan özeleştirimi yaptıktan sonra vicdanen rahat olup olmadığım. Galatasaray'ın kalecisiyim. Bu büyük sorumluluğu taşımaya bakarım. İnsanların ne dedikleri değil, Galatasaray'ın kalecisi olmam önemli. Buna layık olmaya bakıyorum. İnsanlar beni transfer etmeden önce düşündü, taşındı. Sonunda "Bu adam kalemizi koruyabilir" dediler ve Galatasaray'ın kalecisi oldum. Benim için Galatasaray kalecisi olmak, bu görevi layıkıyla yapmak, insanların beni dünyanın en iyi kalecileri arasında göstermesinden daha önemlidir.
Juve maçındaki taraftar ve stat ile İstanbul'- daki arasında fark var mı?
Her iki taraftarı ayırmak doğru değil. Türkiye'deki taraftarlarımız da iyi, Almanya'dakiler de. Farkı yaratan Olimpiyat Stadı'nın mimari yapısı. Taraftarı bu kadar hissedemiyoruz İstanbul'da. Bu mimari farkı da bir günde değiştiremezsinz, faturasını da seyirciye kesemezsiniz.
Takımdaki gençleşme değişiklikte etken mi?
Herkes genç veya yaşlı diye konuşuyor ama bu oyuncuların tamamı birinci günden itibaren bizimle beraberdi. Sadece gençlerle bir başarıya ulaşamazsınız. Bunları yaşlılarla kaynaştırdığınızda verimli hale getirebilirsiniz. Birinci günden itibaren takımdaydılar. Yaş ortalamamız sezon başında neyse şimdi de o. Önemli olan bunların karışımını doğru bir seviyeye getirmek.
Ya defanstaki değişiklikler?
Bu soruya ben cevap veremem. Bu teknik bir konu.

YAŞAR YALÇIN

DİĞER SPOR HABERLERİ
 BLOK KRALI
 Avrupa fatihi Efes
 LA Lakers dolu dizgin
 ELVAN'A KIZMAYIN
 HAKAN YILMAZ verdiği sözü tuttu
 Atalay’dan ceza desteği
 ARENA, İNÖNÜ OLSUN
 Beşiktaş benim yuvam
 Ronaldo’nun gururu
 MÜTHİŞ TEKLİF
 Daum dert etmiyor
 RECEP: Hocam benden memnun!
 Aybaba’ya rekor ceza
 Günün İçinden
 Yerel ve global
 Uyanık Dortmund
 Terim’den lig uyarısı
 G.saray Günlüğü
 RAKİP FARKETMEZ
 Bahislerde 10’uncuyuz
 Güneş: Bizim yerimiz belli
 Dursun kadrodışı
 BOMBALADI
 Al Ortega’yı ver Yıldıray’ı
 Yıldırım TEK TEK hesapları gösterdi
 Tuncay müjdesi
 AYBABA BIRAKTI
KAZIM KANAT
Tümer Metin’i çıldırtan yorum!
Telefonda dedi ki,...
İki subaya ihraç
İki subaya ihraç
Başbakan’ın başkanlığında toplanan Yüksek Askeri Şura toplantısında...
‘Suriye’ye gitmesinler diye‘
‘Suriye’ye gitmesinler diye‘
MİLLİ Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, SABAH'a, yönetmeliğin...
Dehşetin bittiği an
Dehşetin bittiği an
Boşanma davası sonuçlanan mobilyacı eski eşinin çalıştığı bankayı...
Motosikletle kaza yaptılar
Motosikletle kaza yaptılar
MERSİN'İN Tarsus İlçesi'nden Adana'ya motosikletle gezmeye giden iki...
Üç haftalık aşk
Üç haftalık aşk
Manken Cansu Dere ile sosyetenin gözde bekârı Menderes Utku'nun üç...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Günaydın | Astroloji | Magazin | Sağlık |
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.