kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Hükümet de adresi gösterdi: El Kaide
Hükümet de adresi gösterdi: El Kaide

Ana gündem maddesini terör saldırılarının oluşturduğu Bakanlar Kurulu toplantısından, ‘Eylemler El Kaide bağlantılı’ sonucu çıktı.

İSTANBUL'DA düzenlenen intihar saldırıları Bakanlar Kurulu'nun dünkü toplantısında ayrıntılı olarak masaya yatırılarak tartışıldı. Kabine üyelerine sunulan istihbarat raporlarının enine boyuna değerlendirildiği toplantıda, İstanbul'daki terör eylemlerini gerçekleştirenlerin, El Kaide örgütüyle bağlantılı oldukları sonucuna varıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki toplantı, yaklaşık 4 saat sürdü. Toplantıya, yurt dışında bulunan Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Tarım ve Köyişleri Bakanı Sami Güçlü ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler katılmadı. Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, toplantının ardından yaptığı açıklamada, İstanbul'daki terör eylemlerini gerçekleştirenlerin ve bunlarla ilişkisi olanların El Kaide ile bağlantılı olduklarını söyledi. Abdüllatif Şener, olayın aydınlatmak için Suriye'ye kaçan bazı kişilerin izlendiklerini ve yürütülen çalışmalar sonucunda bu kişilerin Türkiye'ye teslim edildiklerini anımsattı.

133 GÖZALTI, 21 TUTUKLU
Şener, terör saldırılarının ardından 133 kişinin gözaltına alındığını, bunların 21'inin ise tutuklandığını, 16'1sının da sorgusunun sürdüğünü bildirdi. Şener, Terör saldırıları Türkiye'yi AB'den uzaklaştırdı mı? Bazı ülkelerin aldıkları kararlar çifte standart değil mi? sorusu üzerine şunları söyledi: "Terör sadece terörün ortaya çıktığı ülkelerin sorunu değildir. Terör bütün ülkelerin, bütün insanlığın sorunudur. Dolayısıyla terörle mücadelede herkes üzerine düşeni yapmalıdır. İstanbul'da meydana gelen hadiselerden sonra diğer devlet yetkililerinin ve ilgili uluslar arası kuruluşları tavrını izlediğimizde farklı yorumlar yapılabilir. Zaman zaman Türkiye'ye çok yakından destek ifade eden cümleleri ve ifadeleri değişik ülkelerin devlet başkanları, başbakan ve bakanlarından dinledik. Ama zaman zaman UEFA'nın vermiş olduğu gibi bizi üzen kararlar ve beyanlar da olmuştur."

MAĞDUR İŞYERLERİ İÇİN ÖNLEM
Bir istihbarat zaafiyetinin söz konusu olup olmadığı sorusunu da yanıtlayan Şener, terör saldırılarının nerede ve ne zaman olacağının kestirilemeyeceğini, ABD'nin dahi 11 Eylül saldırılarına maruz kaldığını söyledi. Şener, MİT Kanunu'nda bir değişiklik yapmayı planlıyor musunuz? sorusuna ise, "Hayır öyle bir değişiklik henüz ortada yok. Ama istihbarat konusunda yapılan değerlendirmeleri ihtiyatlı karşılamak gerekir" karşılığını verdi. Şener, saldırılar nedeniyle işyerleri zarar gören ve mağdur olan esnafın mağduriyetlerinin giderilmesine yönelik tedbirlerin ise en kısa zamanda alınacağını söyledi. Şener, bu olayların ekonomi üzerinde olumsuz bir etkisi olmaması için özel çaba sarfettiklerini, bayram tatili öncesinde 14 bin 450 puan seviyesinde olan borsa bileşik endeksinin yüzde 8 değer artışıyla 15 bin 850 puana yükseldiğini ifade etti.
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Maymun nesli tükeniyor Maymun nesli tükeniyor
 Unakıtan: Tekel Alkol’deki karara itiraz edeceğiz
 Niyet Mektubu’na Noel kriteri
 Seçimden sonra yokum
 Gürüz, Erdoğan’a çıkıştı: Böyle devlet yönetilmez
 ‘Siyasetle din bir arada vahşeti doğurur’
 PÜİS: İstasyonları kapatırız
MUHARREM SARIKAYA
Gül'den El Şara'ya gece yarısı telefonu
İSTANBUL'daki...
YAVUZ DONAT
Welcome package...
Almanya'da, federal hükümetin...
 atv 16.30
"Kaç Para"
 Show TV 16.00
"Türk Sineması"
 Star 16.50
"Süper Kahramanlar"
 Kanal D 16.10
"Knor Lezzet Kulübü"
 TRT 1 16.00
"Ayrılsak da Beraberiz"
 TRT 1 17.05
"Afacanlar"
Diyabet onlar için de büyük bir tehlike
Yetişkin hastalığı olarak bilinen diyabette yaş ortalaması giderek...
Asprey’i yeniden dirilten adam!
Mücevher ve deride İngiltere’nin en ünlü firmalarından biri olan...
Arhan kardeşlerin örnek dostluğu
Arhan kardeşlerin örnek dostluğu
‘Bir İstanbul Masalı’nın iki yakışıklı oyuncusu Mehmet Aslantuğ ile...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Günaydın | Astroloji | Magazin | Sağlık |
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.