kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
İade edilen Türkler Suriye’den ‘hediye’
Guantanamolu Türkler’e iade

ABD'NİN Afganistan'da yakalayıp Küba'daki Guantanamo üssünde sorguladığı Türkler'den beşi önümüzdeki haftalarda iade edilecek. İade nedeninin, uzun uzun sorgulanan bu beş kişinin "verebilecekleri başka bilgi olmaması" olduğu belirtiliyor.



***

İade edilen Türkler Suriye’den ‘hediye’

İSTANBUL'DAKİ terör olaylarıyla ilgisi olduğu gerekçesiyle Suriye'de yakalanıp Türkiye'ye iade edilen 22 kişiden biri olan Hilmi Tuğluoğlu'nun Suriye Dışişleri Bakanı Faruk el Şara'- nın 'bayram hediyesi' olduğu ortaya çıktı. Bayramdan bir gün önce Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'le bayramlaşmak için telefonla konuşan Şara, Suriye'nin, söz konusu 22 kişiyi Türkiye'ye iade edeceği bilgisini verdi. Bu gelişmeler üzerine iki ülke arasındaki temasların doruk noktaya çıkacağı konuşuluyor. Ayrıca Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Şener Eruygur da 8-10 Aralık arasında Suriye'ye gidecek. Öte yandan sorgusu süren Hilmi Tuğuluoğlu'- nun Ankara'da Sis Bilgisayar isimli bir şirketi olduğu öğrenildi. Tuğluoğlu'nun 2 ay kadar önce şirketini Bingöllü bir kişiye devrettiği de belirtildi. Hilmi Tuğluoğlu ve eşi Leyla Tuğluoğlu'nun dışında Suriye tarafından iade edilen diğer 20 sanığın isimleri ise şöyle: Rabia Şerife T. (33), Suna D. (26), Nilüfer D. (22), Muhamet A. (20), Hanif Ş. (21), Elif A. (18), Kehriban Ç. (19), Ali A. (28), Kenan B. (30), Abdullah B. (23), Bekir E. (29), Sevda Y. (31), Hatice G. (20), Muhammet Nurullah K. (19), Mahşuk Y.(25) A.K (15), M.K (16), E.K.G (14), S.V(15), ve E.N.H (15).

Guantanamo'daki Türkler geliyor
ABD
Hükümeti, 11 Eylül sonrası Afganistan'daki El Kaide operasyonlarında tutuklayıp Küba'ya yolladığı 5 Türk vatandaşını Türkiye'ye iade ediyor. yılı aşkın zamandır Küba'nın Guantanamo Körfezi'ndeki Delta kampında ABD istihbarat ve güvenlik güçleri tarafından sorgulanan toplam 640 tutuklu içinde 11 Türk vatandaşı olduğu sanılıyor. Bu Türkler'in kimligi ve El Kaide içindeki konumları tam olarak bilinmiyor. İade sebebi olarak çesitli zamanlarda sorgulanan Türkler'in artık"değerli bilgi" sahibi olmamaları gösteriliyor. Kampta bulunan Türkler'in ise şu isimlerden oluştuğu iddia ediliyor: Murat Kurnaz, Nuri Mert, Salih Uyar, Yüksel Çelikgöğüs, Mustafa Ekşi,Mesut Şen, ve İbrahim Şen. Kampta olduğu iddia edilenlerden biri olan İbrahim Şen, bir sorgusunda El Kaide hakkında çok bir şey bilmediğini, Türkiye'- de bu konu ile ilgili Beyyiat El İmam adlı örgütün araştırılması gerektiğini belirtmişti. Merkezi Bursa olan Beyyiat El İmam adlı örgüte yönelik 2000 yılındaki operasyonda, örgüt lideri olduğu öne sürülen Ali Üzümcü gözaltına alınmış, yargılanma sırasında serbest bırakılmıştır.
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Yüreklerine gömdüler
 Bin 600 kayıtlı AIDS’li var
 Işıkgöz Ailesi yalnız kaldı
 ÖZET HABER
 Bombaların arkasından ‘Selefiler’ çıktı
 ‘Canlı bombalar’ eylem planını Ankara’da yaptı
 22 KİŞİ SORGUDA
SAVAŞ AY
Subaşı’ndan zaptiyeye zaman tüneli!..
Sen uzaklarda...
REFİK DURBAŞ
Sis: Anayurdu anıların...
Neredeyse bir hafta oldu, sis...
EMRE AKÖZ
Cosmo kızı dine döndü
Bazı haberler vurucudur,...
UMUR TALU
Barbarların İstilası
Dipsiz Kuyu'da "tanıtım" pek olmaz.
Bush’a karşı omuz omuza
Ünlü rock’çılar, 2004 seçimi öncesinde George Bush’un yeniden başkan...
Sivrisineğin sırrı çözüldü
Sivrisineklerin kimi, neden ısırdıkları sonunda anlaşıldı
NEDEN...
AH O 9 SANİYE
AH O 9 SANİYE
3 yıllık ayrılıktan sonra yeniden lige dönen Bursa ekibi, 39 dakika...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Günaydın | Astroloji | Magazin | Sağlık |
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.