kapat
29.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMÄ°


TÃœRKÄ°YE
DÃœNYA
POLÄ°TÄ°KA
SPOR
MEDYA
SERÄ° Ä°LANLAR
METEO
TRAFÄ°K
ÅžANS&OYUN
ACÄ°L TEL



AYLÄ°N ÃœSTÃœNDAÄž


Bu lig izlenir

Bayan Milli Takımımız'ın Avrupa Şampiyonası'ndaki ikinciliği, ardından ilk kez katıldığı Dünya Kupası'nda aldığı yedincilik bayan voleybolunun doğru yolda sağlam adımlarıla ilerlediğini kanıtladı.

Kızlarımızın bu başarıları doğrultusunda Türkiye, voleybolu yeniden keşfetti daha da önemlisi sevdi. Bu sezon Olimpiyat elemeleri nedeniyle ara ara oynanacak lige ilgi her zamankinden daha fazla olacak. Seyirciler, birer star olan Neslihan'ı, Natalia'yı, Özlem'i, Aysun'u, Esra'yı, Gülden'i ve Bahar'ı izlemek için salonlara gelecekler.

2003-2004 sezonunda 18 takımla yola çıkılan ligden G.Saray, SSK, 75.Yıl, Işık ve Samsun DSİ çekildi. İkinci ligden Şişli sonradan lige dahil edildi ve 14 takımla yola devam edilecek. Hemen her yıl ligden çekilme sorunu yaşanıyor. Her zaman gelip geçici kulüpler olmuştur ancak beni en çok üzen 98 yıllık geçmişi olan ve Türk voleyboluna çok katkısı bulunan Galatasaray'ın bayan şubesini kapatması oldu. Hele bayan voleybolunuin yükseliş gösterdiği dönemde hiçbir mantığa sığmayan bu karar bu büyük camiaya hiç yakışmadı.

Gelelim mücadeleye. Bu yıl da zirvede değişecek bir şey yok. Eczacıbaşı yaptığı ilavelerle bana göre yalnızca ligin değil Şampiyonlar Ligi'nin de zirvesine çıkacak bir kadro oluşturmuş. Yeni transfer Hırvat Jelic, formunu yakaladığı anda (3 aydır sıkı çalışıyormuş) servisi, 2 numara ve geriden yaptığı hücumlarla büyük silah. Bulgar solak Rangelova hücumda çok etkili ve cesur. Yine Milli Takımımız'ın orta oyuncusu Sinem, milli formayla iyi performans çizen Natalia, Özlem ve Bahar'a ilaveten, tecrübeliler Çiğdem ve Mesude, genç Gökçen. Görüldüğü gibi Eczacı kadrosunu çok geniş tutmuş.

Vakıfbank Güneş Sigorta, Eczacı'yı zorlayacak tek takım. Yeni yabancılarını izlemedim ancak aldığım duyumlar iç açıcı değil, izleyip göreceğiz. Güneş'in en ürkütücü iki silahı Neslihan ve Aysun. Onların da milli takımdaki olağanüstü performanslarını lige taşıdıkları anda keyifli maçlar seyredeceğiz. Beşiktaş, Yeşilyurt, İller ve Telekom ilk 4 için savaşacak takımlar. Bu takımları izleyemediğim için kadrolarına bakarak konuşuyorum.

Ayrıca Cev Kupası'nda gruptan birinci çıkarak 16'ya giren Yeşilyurt'u da kutluyoruz aynı başarıyı kupalardaki diğerlerinden de bekliyoruz.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır