kapat
29.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMÄ°


TÃœRKÄ°YE
DÃœNYA
POLÄ°TÄ°KA
SPOR
MEDYA
SERÄ° Ä°LANLAR
METEO
TRAFÄ°K
ÅžANS&OYUN
ACÄ°L TEL



MANSUR FORUTAN


"Prag notları"

Okurlara önemli bir açıklama Artık sevgili Emre Aköz oda arkadaşım değil. Emre kendisine tahsis edilen yeni odasına taşındı. Tarifi mümkün olmayan duygular içerisindeyim. Bir yandan mahkum edildiğim yalnızlıkla baş etmeye çalışıyorum. Bir yandan da hayatımdaki bu boşluğu nasıl doldururum diye kafa patlatıyorum. Artık abuk subuk sorularıma "fırça" kıvamında cevap verecek biri yok. Artık deniz manzaralı tarafta oturan biri yok.

Odanın deniz manzaralı tarafına geçmeyi düşünmüyorum.

Her şey olduğu gibi kalsın...

En azından bir süreliğine...

Ben olan biteni zihnimde ve kalbimde oturtmak için uzaklara gidiyorum.

Prag'dayım şu anda.

Kendimi kristallere versem kendime gelir miyim acaba?

Okurlara birkaç gezi notu

* Burada zaman birkaç yüz yıl önce durmuş. Tüm binalar sokaklar, caddeler adeta bir film seti kıvamında. Hangi yılda olduğunuzu anlamanız için Skoda'yı yapmış Çekler.

* Metro paralı ama ben bilet almıyorum. Kontrol etmiyorlar çünkü.

* Hayat inanılmaz ucuz. İstanbul'da kese yediğiniz kafe ve restoranların çok daha iyileri var ve neredeyse aşevi fiyatlarına çıkıyorsunuz.

* Daha Çek vatandaşı birini görmedim. Burada herkes Türk.

* Bugüne kadar bira içtiğimi sanmışım. Burada içtiklerim bira değil başka bir şey sanki. İnanılmaz güzel. Onlarca içip şişmiyorsunuz.

* Sevgiliniz varsa Prag'a gelin. Yoksa da gelin. Çünkü buraya sevgilinizle gelmek için kıçınızı kaldırıp arayışlara girersiniz. Tembellere, hımbıllara, motivasyon niyetine...

* Bir yerde okumuştum, kristal kadeh ve bardak bulunduran erkekler kadınları etkiliyormuş. Kristal'in başkentinden iki şarap kadehi aldım. Gelişmeleri merakla bekleyeceğim. Şu anda evimde üç tabak, birbirini tutmayan beş su bardağı ve iki kristal kadeh var. Hayatta sırtım yere gelmez artık.

* Keşke Emre Aköz'de burada olsaydı.

* Spor severlerin yakından tanıdığı Çek teknik direktör Jarabinski'yi arabasıyla kırmızı ışıklarda beklerken gördüm. Tecrübeli hoca Skoda Octavia kullanıyor.

* Euro ve Kron birbirlerine çok benziyor. Sakın bir arada taşımayın. Bir paket sigaraya elli Euro ödedim. (1 Kron 50.000 TL civarında)

* Bu arada birlikte geldiğim üç kız arkadaşımın açtığı sorunları döndüğümde kaleme alacağım. Şu anda verileri biriktiriyorum. Ama beklediğimden daha az dırdır yaptıklarını söyleyebilirim.

* Hepinize "Dobre odpolende" İyi günler.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır