kapat
29.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMÄ°


TÃœRKÄ°YE
DÃœNYA
POLÄ°TÄ°KA
SPOR
MEDYA
SERÄ° Ä°LANLAR
METEO
TRAFÄ°K
ÅžANS&OYUN
ACÄ°L TEL



Operasyonun adı: Acı kayısı

Prates ve Petre'nin füzeleriyle 2-0 öne geçen G.Saray, ofsayt taktiğini yapamayınca ilk golü yedi, 80'de ise şok yaşadı

Amerikalılar yaptıkları haklı haksız her operasyona bir ad bulmayı severler. Şu aralar onlara komşu olduğumuza göre biz de bu modaya uyabiliriz. Terim'in Malatyaspor önüne çıkardığı kadroyu görünce aklımıza geçen haftaki yorumlar geldi. Huzurevine benzetiliyordu G.Saray. Gençlerin gelişiyle huzurlu bir ev haline gelmesi planlanıyordu sarı-kırmızılıların. Böylece Huzur Operasyonu için düğmeye basıldı.

Kendi ceza alanı önündeki oyunuyla rakiplerin sevgilisi haline gelen De Boer ve milli maçtan moralsiz dönen Bülent kulübeye çekilmişti. Tıpkı 1 yıldır rakiplerinin içinden geçmeye çalışan Hasan gibi. Orhan-Tamas ikilisinin uyumu test edilecek, Berkant da geçen yıl yine bir Malatya maçında gördüğü kırmızı kartın kötü anılarından kurtulma şansını elde edecekti.

Ziya Doğan yönetiminde, her hafta puan kaybeden G.Saray ve F.Bahçe'ye giderek yaklaşan Malatya için bulunmaz fırsattı bu maç. Belki de bunun stresiyle karşılaşmanın başladığı andan itibaren G.Saray presine teslim oldular.

Peki G.Saray nasıldı? Genç Aslanlar, rakibe pozisyon vermezken 26 dakika rakip kaleyi tutan bir şut için beklediler. Petre'nin Fevzi'nin kurtardığı kafa vuruşuydu bu. Ama bir sinyaldi işte. 32'de Prates'in frikikten attığı gol, G.Saray'ı rahatlattı.

Ama ilk yarıda akılda kalan hareket deyince şöyle bir duruyoruz. Sabri'nin Maradona Abi'sini anımsatan çalımları belli belirsiz bir ayak tarafından kesildi ama bu gencin yeni hareketlerinin 'Pek yakında' sahalarda olacağının haberini almış olduk.

Ziya Doğan, ikinci yarıya Mithat ve Atilla dopingli bir forvetle başladı. Bunun arkada boşluklar bırakacağının farkındaydı. Ama Tamas'ın arkasına adam kaçırmaya meyilli olduğunu da biliyordu. Celaleddin ve Muhammed'in uyarı niteliğindeki pozisyonları, G.Saray'a gençlerin de hata yapabileceğini kanıtlıyordu.

Cimbom uyanmıştı. 3 dakikalık kısa ve öz baskıda Bratu'nun bir vuruşunu Fevzi, diğerini direk çıkarırken Petre, 65.dakikada direklerin bile erişemeyeceği bir voleyle farkı ikiye çıkarıyordu. Tam her şey bitti denirken Tamas, ofsaytı bozunca Muhammed yeniden ümitlendirdi Malatyaspor'u. Bu ümidin sonu 80.dakikada Celaleddin'in volesi oldu.

Peki bu beraberliğin ardından Juventus maçı ne olur? O maçta malum ruhun geri dönmesi gerekir. Sahi Dortmund, Kopenhag'a ne kadar uzak?

GALATASARAY: 2 MALATYASPOR: 2

GALATASARAY
(4-4-2): Aykut 5 - Prates 6 (dk.79 Bülent ?), Tamas 4, Orhan 6, Ergün 5 (dk.81 Abdullah ?) - Sabri 6.5, Ayhan 6, Petre 7.5 (dk.82 Arif ?), Berkant 7 - Bratu 8, Hakan Şükür 5.5

Yedekler: Mehmet, De Boer, Hasan, Cihan

T. Direktör: Fatih Terim 6

MALATYASPOR
(4-4-2): Fevzi 8.5 - Serkan Bensol 5.5, Mert 7.5, Tolga 7, Celaleddin 7.5 - Mkalele 5 (dk.46 Atilla 7), Pachola 6, Ayman 5.5 (dk.69 Ümit 6), Mehmet 4 (dk.46 Mithat 6.5) - Fazlı 4.5, Muhammet Hanifi 7.5

Yedekler: Hakan, Serkan Özsoy, Murat, Niyazi

T. Direktör: Ziya Doğan 7

Hakemler: Ä°smet Arzuman, Birol Budan, Hayati DoÄŸan

Goller: Prates (32), Petre (65) / Muhammet Hanifi (73), Celaleddin (80)

Sarı Kartlar: Ayhan (83) / Serkan Bensol (44), Ümit Erbay (87)

Gol GiriÅŸimi: 20 / 10 - Faul 7 / 12

Korner: 13 / 5 - Ofsayt 2 / 6

Maçın Kalite Notu: ***

Maçın Adamı: Fevzi Tuncay


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır