kapat
29.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMÄ°


TÃœRKÄ°YE
DÃœNYA
POLÄ°TÄ°KA
SPOR
MEDYA
SERÄ° Ä°LANLAR
METEO
TRAFÄ°K
ÅžANS&OYUN
ACÄ°L TEL



Maytaba tövbe ettim artık şeker alacağım

Dokuz yaşındaki Mümin bayramda aldığı maytap yüzünden büyük bir tehlike atlattı. Fitili kısa maytap, tutuşturduğu anda çocuğun yüzüne patladı. Mümin'in gözü ameliyatla kurtarıldı

Özellikle bayramlarda çocukların vazgeçilmez eğlencesi olan maytaplar zaman zaman yaralanmalara da neden oluyor. Bunun son örneği bayramın son günü akşam saatlerinde Diyarbakır'da yaşandı. Dokuz yaşındaki Mümin Atlı elinde patlayan maytap yüzünden sol gözünden yaralandı. Hastanede tedavi altına alınan Mümin kendisine akrabaları ve komşuları tarafından verilen bayram harçlıklarıyla maytap aldığını ancak fitili kısa olan maytabın kendisini yaraladığını anlattı. Sol gözünden ameliyat edilen Mümin olayı, "Maytabı aldığım zaman fitilinin kısa olduğunu fark ettim ama hemen elimden atarım diye düşündüm. Maytap fitilini tutuşturduğum anda elimde patladı. Patlama sonrasında sol gözüm çok acıdı. Açamıyordum. Beni hastaneye getirdiler" diye anlattı.

Küçük Mümin, "Bundan sonra ne maytap patlatanların yanına yaklaşırım, ne de bayram paralarımla maytap alırım. Maytap yerine bundan böyle şeker alacağım" dedi. Mümin Atlı'nın dayısı Mehmet Medeni ise tehlikeli maytapların satışının yasaklanması gerektiğini kaydederek, "Patlayıcı yüzünden az kalsın yeğenim bir gözünü kaybedecekti" diye konuştu.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır