kapat
29.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMÄ°


TÃœRKÄ°YE
DÃœNYA
POLÄ°TÄ°KA
SPOR
MEDYA
SERÄ° Ä°LANLAR
METEO
TRAFÄ°K
ÅžANS&OYUN
ACÄ°L TEL



N.Ç.'ye bir de 'sorgu' travması

Mardin'de aralarında asker ve bürokratların da bulunduğu 28 kişinin aylarca tecavüzüne uğrayan ve polise sığınan 13 yaşındaki N.Ç. "sorgu" travması da yaşadı.

N.Ç. şikayetçi olduğu tüm sanıkların serbest bırakılması üzerine Adalet Bakanı Cemil Çiçek'e bir mektup göndererek, "Benim yerimde kızınız olsaydı ne yapardınız?" diye sormuştu. Bakan Çiçek de suç duyurusunda bulununca psikolojik tedavi gören N.Ç. bir de soruşturma konusu oldu. N.Ç. psikolojik tedavi gördüğü çocuk sığınma evinden polislerce alınarak Beyoğlu Savcılığı'na götürüldü ve ifadesi alındı.

BU BÄ°R SKANDAL
N.Ç.'nin avukatı İnsan Hakları Derneği Genel Başkan Yardımcısı Avukat Reyhan Yalçındağ, N.Ç.'nin 19 Kasım 2003'te devlet tarafından koruma altına alındığı çocuk evinden polis görevlilerince götürüldüğünü sonradan öğrendiklerini belirtti. TCK'nın 159. maddesine muhalefet ettiği gerekçesiyle N.Ç.'nin ifadesinin alındığını hayretle öğrendiklerini belirten Yalçındağ şunları söyledi

"Mağdurenin ifadesinin alınması yasal ve hukuki değildir. Suçluların cezalandırılması talebinde bulunan bir çocuğun devletin manevi şahsiyetini tahkir ve tezyif ettiği gerekçesiyle ifadesinin alınmış olması gerçek bir skandaldır."


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır