kapat
29.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMÄ°


TÃœRKÄ°YE
DÃœNYA
POLÄ°TÄ°KA
SPOR
MEDYA
SERÄ° Ä°LANLAR
METEO
TRAFÄ°K
ÅžANS&OYUN
ACÄ°L TEL



Ölüme terk edilen bebeğe yaşam verdi

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde görevli bir doktor, ailesinin parasızlık yüzünden tedavisini yarıda kesip ölüme terk ettiği 1.5 yaşındaki bebeğin izini sürerek yaşama döndürdü.

Böbrekleri iflas eden Ergun bebek, üç ay önce işsiz babası Zeki Ayaş'ın Yeşil Kartı ile önce Samsun Devlet Hastanesi'ne, oradan da Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Ancak minik bebeği hastaneye getirip götürme masraflarını karşılayamayan ailesi çocuklarının tedavisine son verme kararı aldı.

Baba Ayaş, çocuğunu Bursa Uludağ Üniversitesi'ne götüreceğini söyleyerek hastaneden çıkardı. Yol parasını da doktorlar kendi aralarında toplayarak Ayaş'a verdi. Ancak baba Ayaş, bebeğini ne Bursa'ya ne de tedaviye götürüyordu. Ergun bebeği evine getiren baba Ayaş, çocuğunun ölümünü beklemeye başladı.

Ancak, aradan bir ay geçtikten sonra hastasının durumunu merak eden ve haber alamayan Yrd. Doç. Dr. Ozan Özkaya, Uludağ Üniversitesi'ni arayarak hastasının durumunu öğrenmek istedi. Ergun Ayaş isimli bir hastanın hiç başvurusu olmadığını öğrenen Yrd. Doç. Dr. Özkaya, şaşkına döndü. Babayı bularak bebeği getirmesini istedi ama kabul ettiremedi. Özkaya, sonunda savcılığı devreye sokarak Ergur bebeği yeniden OMÜ Tıp Fakültesi'ne getirterek yoğun bakıma yatırdı. Yapılan müdahaleyle kaçak yavru ölümün kıyısından döndü. Dr. Özkaya, "Hastayı takip etmeseydik, Ergun bebe bugün yaşamıyor olacaktı" dedi.

Yener CABBAR


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır