kapat
29.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMÄ°


TÃœRKÄ°YE
DÃœNYA
POLÄ°TÄ°KA
SPOR
MEDYA
SERÄ° Ä°LANLAR
METEO
TRAFÄ°K
ÅžANS&OYUN
ACÄ°L TEL



150 bin rezervasyon iptal

Türk turizmi, İstanbul'daki bombalı saldırılarla ilk şok dalgasını yedi. Sadece kasım ayında 150 bin turist kaybına yol açan bu dalgadan şimdilik kış turizmi payını aldı.

Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu, "Özellikle ikinci saldırıdan sonra kasım ayı gerçekleşmesinde yüzde 50'ye ulaşan bir azalma oldu. Bu, aralık ayına da yansıyacak gibi görülüyor. Kış turizmi etkilenir ama önümüzdeki yıl için bir olumsuzluk yok" diye konuştu.

Bakan Mumcu'nun yüzde 40 olarak açıkladığı azalma, Turizm Bakanlığı verilerine, en az 150 bin turist olarak kaydedildi. Bakanlık verilerine göre, geçen yıl kasım ayında 663 bin turist geldi. Bu rakamın yarısının kasımın ikinci yarısında geldiği hesaplandığında, bu yıl da kasım ayının ikinci yarısında en az 330 bin turist gelmesi bekleniyordu. Ancak bombalama eylemleri sonrasında, kasım ayının ikinci yarısında yaşanan rezervasyon iptalleri, en az 150 bin civarında oldu.

Bu oranın aralık ayında da aynı şekilde devam etmesi halinde 300-500 bin civarında bir turist kaybı daha yaşanabilecek. Bakan Mumcu, 2004 yaz rezervasyonlarında herhangi bir daralma olmadığını ve bunun da özellikle tur operatörlerinin uygulamalarına bağlı olduğunu belirtti.

Zübeyir KINDIRA


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır