kapat
25.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



Çekiliyordum

Dünya Şampiyonası öncesi sakatlandığını belirten Cep Herkülü, "Kötüydüm ama rakiplerim benden kötüydü. Panikledim ama şansımla kazandım" dedi

"Çok korkuyordum"
Kanada'da düzenlenen Dünya Halter Şampiyonası'nda 3 altın madalya kazanarak Milli Takımı'na ikincilik getiren Halil Mutlu, yarışmaktan vazgeçmek üzereyken son anda podyuma çıktığını açıkladı. Mutlu, halter milli takım kafilesinden iki gün önce Türkiye'ye döndü ve SABAH'a müthiş açıklamalarda bulundu. Şampiyonanın başlamasına bir hafta kala omzundan sakatlandığını, bu sakatlığın kendisini çok korkuttuğunu belirten Mutlu, "Beklentim vardı. Çok korkuyordum. Çünkü kaybedeceğim zaman telafisi yoktu" dedi.

Duygusal motivasyon
Bir an çekilmeyi düşündüğünü belirten Küçük Dev Adam, "70 milyon insanımızı düşünüp duygulandım ve devam kararı aldım. 175 kiloyu kaldırırken omzumda bir ağrı hissettim, panikledim. 180 kiloyu kaldırmaya umutsuz çıktım" diye konuştu. Halterde antrenman performansının kendisi açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Cep Herkülü, "Antrenmandaki performansım şampiyonaya yansıyor ve başarılı oluyorum. Benim için antrenman çok önemli. Dünya şampiyonasında aldığım derece ile özgüvenimi yeniden kazandım" ifadesini kullandı.

2006'ya kadar devam
Kanada'ya giderken hedefiinin bir altın madalya olduğunu belirten Halil, "Ama kötü derece ile üç altın madalya aldım. Daha önceden kendime son durak olarak 2004'ü seçmiştim ancak 1 yıl sakatlığın ardından kazandığım üç altın madalya beni yeniden umutlandırdı. Bu nedenle 2006'ya kadar haltere devam etmek istiyorum" şeklinde konuştu. 20 yıldır halter sporu yaptığını ifade eden Mutlu, şubatta evleneceğini, halteri bıraktıktan sonra da idareci olarak bu spor dalına hizmet etmek istediğini anlattı.

Ali ERDOĞAN


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır