kapat
25.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



Telsiz mesajıyla jest

Emniyet Müdürü Cerrah, Basın Konseyi Başkanı Ekşi ile görüşmeden önce telsiz mesajıyla basına iyi davranılmasını istedi

Basın suçlayan açıklamaları ile tepki toplayan İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, dün Basın Konseyi Başkanı Oktay Ekşi'yi ziyaretinden önce telsizden "Basına karşı duyarlı davranılması" konusunda mesaj yayınlatarak jest yaptı. Önceki gece Savaş Ay'ın programında geri adım atarak buzları eriten Cerrah, dün de İstanbul Valisi Muammer Güler ile birlikte Ekşi'ye yaptığı ziyaretle barışı imzaladı.

Basın Konseyi'nin bulunduğu yer müsait olmadığı için Ekşi'nin çalıştığı Hürriyet gazetesinde yapılan görüşme öncesi gazetecilere bir açıklama yapan Güler, son terör olaylarından sonra güvenlik güçleri ile basın arasında yaşanan sorunları ve ortaya çıkan ihtiyaçları görüşmek üzere bu ziyareti gerçekleştirdiklerini belirterek, terör eylemleri nedeniyle bazı hassasiyetler olduğunu ve buna bağlı olarak ortaya çıkan bazı gerginlikler bulunduğunu söyledi. Açıklamanın ardından gerçekleştirilen ve bir saatten fazla süren görüşmeden sonra ardından Güler, Cerrah ve Ekşi, basın mensuplarının karşısına çıkarak bir açıklama yaptı.

Güler, herkese büyük sorumluluk düştüğünü söyleyerek, "Haberleri en sağlıklı ve en çabuk biçimde aktarmak için emniyet ve valilikte yeni bir yapılanmaya gideceğiz. Bu tür durumlarda da kriz merkezlerinden hızlı bir bilgi akışı sağlayacağız. Ancak elbete bu bilgiler soruşturmanın gizlililiğini etkilemeyecek ve delilleri karartmayacak şekilde olacak" dedi.

Açıklamalar süresince konuşmayan Cerrah ise bir gazetecinin cenazede yaptığı açıklamalar nedeniyle polislerin son iki gündür gazetecilere kötü davrandığı ve bu konuda bir önlem alınıp alınmadığını sorması üzerine, bir telsiz emri yayınladığını söyleyerek, "Polisin gazetecilere karşı sertleşmesi mümkün değil. Onlar da görevlerini yapıyorlar. Kesinlikle böyle bir şey yok" dedi.

ÖZGÜRLÜĞÜMÜZÜ SAVUNURUZ
Basın Konseyi Başkanı Oktay Ekşi ise "Toplantıda iki ayrı hizmet kesimi olarak kamuya ve ülkemize nasıl hizmet edebileceğimizi konuştuk. Hazırlık soruşturmaları hepimiz için önemli. Gizli yürütülmesi gerekiyor. Ama biz de bu gizliliği bozmadan toplumu bilgilendirmekte görevliyiz. Bu konuda kıskancız, koruyucuyuz ve özgürlüğümüzü savunuruz. Bu anlayışla görevimizi yürüteceğiz" dedi.

Nejdet ÇOKAN


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır