kapat
25.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



'Terör herhangi inanç grubuna sıfat olamaz'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün gece yaptığı ulusa sesleniş konuşmasını hükümetin icraatları yerine, geçtiğimiz hafta İstanbul'da meydana gelen terör eylemlerine ayırdı.

Erdoğan, "Hiç kuşku yok ki şu mübarek günlerde, tam da bayram arifesinde, böyle bir vahşet silsilesini ve terörün karanlık yüzünü bu kadar yakınımızda görmek istemezdik" dedi. Bu olaylarda bombaların sadece yoldan geçmekte olan masum insanları değil, insanlığın 2 bin yıllık tarihsel birikimini de vurduğunu kaydeden Erdoğan, "Bu olaylar bir kez daha gösterdi ki topyekûn insanlık olarak daha düşünmemiz gereken çok şey, çözmemiz gereken pek çok mesele vardır" diye konuştu. Erdoğan, terörün global bir bela haline geldiğini ve ancak insanlığın ortak kararıyla dizginlenebileceğini söyledi.

Terörü lanetlerken, "terör" kelimesinin önüne bir takım sıfatlar getirilmemesini sorgulayanların olduğunu kaydeden Erdoğan, "Neden "İslami terör" demiyorsunuz diyenler oluyor. Millet olarak bu kuşkucu yaklaşımları hak ettiğimizi asla düşünmüyorum" dedi. Erdoğan, "Hiçbir terör hareketi herhangi bir semavi dine, herhangi bir inanç grubuna izafe edilemez. Hele İslam dini asla böyle bir izafete konu edilemez" diye konuştu.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır