kapat
25.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



Yolda dehşet saatleri

İzmir'den Uşak'a giderken lastiği patlayan silahlı bir kişi önce bir çocuğu, sonra bir otobüs dolusu insanı, son olarak da otobüs firmasının yöneticisini rehin alıp hepsini bıraktıktan sonra kaçtı

İzmir-Uşak-Afyon arasında dün filmlerde bile benzeri az görülen kaçırma ve takip trafiği yaşandı. Kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi, İzmir'den Uşak'a giden Adil Kum (45) yönetimindeki Anadolu Turizm'e ait 34 UB 5504 plakalı yolcu otobüsünü Salihli'nin Durasıllı beldesi yakınlarında kaçırdı.

Kaçırdığı otobüsle güvenlik güçlerinin kurduğu barikatları aşarak Uşak Organize Sanayi Bölgesi'ne kadar gelen kişi, burada yolcuları bırakıp olay yerine gelen otobüs firmasının Genel Müdürü Ümit Elçioğlu'nu rehin alarak Elçioğlu'nun aracıyla Afyon'a doğru yola çıktı. Elçioğlu'nu da Afyon'un Hocalar ilçesi yakınlarında serbest bırakan silahlı kişi ormana kaçarak kayıplara karıştı. Jandarma ve polis, kaçan kişiyi yakalamak için ormanlık alanda geniş çaplı bir operasyon başlattı.

ÖNCE ÇOCUK REHİNE
Otobüs yolcuları ve güvenlik güçlerine dehşet dolu saatler yaşatan olay şöyle gelişti

35 AK 3686 plakalı otomobil ile İzmir'den Uşak istikametine gitmekte olan silahlı kişi, Salihli'nin Durasıllı kasabasında patlayan lastiğini tamir ettirmek için yol kenarındaki bir lastikçiye yanaştı. Patlayan lastik tamir edilirken araç sürücüsünün şüpheli hareketlerinden ve üzerinde tabanca bulunmasından kuşkulanan işyeri sahipleri durumu İlçe Jandarma Komutanlığı'na bildirdi. Jandarma ekibinin lastikçiye geldiğini gören saldırgan silahını çekerek lastikçideki bir çocuğu rehin aldı.

Jandarma ekibine, "Yaklaşmayın yolsa bu işin sonu kötü olur" diye bağırdı. Çocukla birlikte İzmir-Uşak yolunun ortasına çıkan silahlı kişi yavaşlayan, Anadolu Turizm şirketine ait, içinde 18 kişinin bulunduğu 34 UB 5504 plakalı otobüsü durdurdu. Rehin aldığı çocuğu serbest bırakan silahlı kişi bu kez otobüs şoförü Adil Kul'un (45) başına tabancasını dayayarak, "Kesinlikle durma, Uşak'a doğru yola devam et" diye bağırdı. Şoförün tereddüt etmesi üzerine de silahla otobüsün camına doğru bir el ateş etti.

Rehin alınan otobüs Uşak'a doğru hızla yol alırken Güre Beldesi yakınlarında jandarma tarafından durdurulmak istendi. Ancak silah tehdidi nedeniyle şoför barikatı aşarak yola devam etti. Uşak Organize sanayi bölgesi yakınlarında da yola iki barikat birden kuruldu. Silahlı kişi burada otobüsü durdurdu. Bu arada cep telefonu ile Uşak'ta bazı kişileri arayan silahlı saldırgan Anadolu Turizm firmasının bir yetkilinin gelmesini istedi. Anadolu Turizm firması Genel Müdürü Ümit Üçoğlu gelince de silahlı kişi, bu defa Üçoğlu'nu rehin aldı ve ona ait Skoda marka otomobile binerek Afyon'a doğru hareket etti. Jandarma Özel Asayiş Komutanlığı'na (JÖAK) bağlı Rehine Kurtarma Timi de Ankara'dan "Skorsky" tipi helikopterle bölgeye gönderildi.

Silahlı kişinin, yoldayken firmanın diğer ortaklarından Orhan Erdoğmuş'a cep telefonundan mesaj çektiği ve "Merak etmeyin, Eskişehir'e gidip, geleceğiz" dediği öğrenildi. Rehin aldığı Ümit Üçoğlu ile birlikte Afyon'un Hocalar ilçesi yakınlarına kadar giden sanık, Üçoğlu'nu burada serbest bıraktıktan sonra ormanlık alana girerek izini kaybettirdi. Operasyonlar bu bölgeye kaydırıldı. Bu arada sanığın İzmir'den yola çıktığı otomobilin plakasının sahte olduğu anlaşıldı.

"Polisle başım dertte" diyerek geldi
Serbest kalan otobüs yolcuları Jandarma ve polis ekipleri tarafından güçlükle sakinleştirilerek Uşak Otogarı'na götürüldü. Yolcuların burada ifadesine başvuruldu. Yolcularının ifadelerine göre, Salihli yakınlarında Anadolu Turizm'e ait 34 UB 5504 plakalı yolcu otobüsünün önüne geçen bir kişi ısrarla aracı durdurmak istedi. Şoförün durması üzerine otobüse binen 28-30 yaşlarındaki erkek, silahını çekerek, "Polisle başım dertte. Bana Hekimoğlu derler. Eskişehir'de herkes beni tanır. Korkmayın. Size zarar vermeyeceğim. Benim sizinle işim yok" dedi. Yolcular, 28-30 yaşlarındaki kişinin atletik yapılı olduğunu, üzerinde beyaz balıkçı yaka bir kazak ve siyah pantolon bulunduğunu, saçlarının kısa kesilmiş olduğunu kaydettiler. Yolcular, silahlı kişinin düzgün konuştuğunu ancak zaman zaman psikolojik rahatsızlığı olduğu izlenimini yarattığını dile getirdiler.

Yine kaza, yine ölüm
Uzun bayram tatilinin başlamasıyla birlikte trafik canavarı da mesaiye başladı. Bolu'nun Gerede ilçesinde otomobil ile minibüsün çarpışması sonucu meydana gelen kazada 7 kişi öldü, 4 kişi yaralandı. Kazadan yaralı olarak kurtulan ancak anne ve babasını kaybeden İlyas Çatı, "Yeni açtığım işyerini aileme gösterecektim, çifte bayram yapacaktım. Mahvoldum" diye konuştu. Çatı yönetimindeki 34 AN 043 plakalı minibüs, karşı yönde gelen ve direksiyon hakimiyetini kaybeden Mehmet Tur yönetimin 34 BU 561 plakalı özel otomobille çarpıştı. Kazada hurdaya dönen otomobilde bulunan sürücü Mehmet Tur, Menekşe Tur (49), Ahmet Tur (21) ve Recep Dalçık (15) hayatını kaybetti. Minibüste bulunanlardan Musa Çatı (66) ve Sabiha Çatı (54) olay yerinde, Sevim Çatı ise kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Yaralanan minibüs sürücüsü İlyas Çatı, Halime Özdemir, Tuba Çatı ve Tuğrul Çatı tedavi altına alındı.

Serkan KARAYOL - Fahrettin DOKAK - Mehmet DEMİRPOLAT


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır