kapat
25.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



'Son Tango'da son adım

Merhum Turgut Özal'ın kızı Zeynep Özal'ın ortağı olduğu iddia edilen Candaş Yazıcı, 'Son Tango' operasyonunda ele geçirilen 133 kg eroinin sahibi olarak aranıyor

Zeynep Özal'ın işletme ortaklığı yaptığı iddia edilen Candaş Yazıcı, ele geçirilen 133 kilo eroinin sahibi olduğu gerekçesiyle aranıyor. Özal ailesinin emlakçısı olarak da tanınan İskele Restaurant'ın işletmecisi Candaş Yazıcı'nın polis tarafından aranmasına neden olan olaylar zinciri edinilen bilgilere göre şöyle gelişti

Rize ve İstanbul'da 507 kilo eroinin ele geçirildiği ve uyuşturucu kaçakçısı olduğu söylenen Urfi Çetinkaya'yı cezaevine gönderen 'Son Tango' isimli operasyonunun ardından soruşturmayı derinleştiren İstanbul Narkotik Polisi, şüphelenilen bazı isimleri takibe aldı. Dedektifler yaptıkları araştırmada, Üsküdar'da bulunan Alibaba Restaurant'ın bahçesine uyuşturucu saklandığını tespit etti. Bunun üzerine harekete geçen ekipler, restaurantın bahçesinde yaptıkları kazıda 30 paket halinde 50 kilo gram eroin ele geçirdi. Olayla ilgili olarak restaurant sahibi Ali Avcılar gözaltına alındı.

YAZICI'NIN ADINI VERDİ
Avcılar ifadesinde, uyuşturucuyu Mehmet Aksu'nun emanet olarak bıraktığını söyledi. Bunun üzerine gözaltına alınan Mehmet Aksu, uyuşturcuyu eski patronu Candaş Yazıcı'nın talimatıyla Rize'de bulunan bir kişiden iki ay önce satın aldığını, yurtdışına göndermek için hazırlık yaptıklarını itiraf etti. Bu ifade üzerine Yazıcı'nın eski şoförü Murat Ergat da yakalandı. Bu arada polis, Ümraniye Reşadiye Köyü'nde bir çiftlik evine düzenlediği baskında 98 paket halinde 80 kilo eroin daha ele geçirdi. Operasyonlar sırasında ele geçirdiği bilgilerden hareket eden polis ekipleri, Candaş Yazıcı'nın peşine düştü. Polis, Yazıcı'nın, restaurantın sahibi Nejat Ulucan ile bağlantısını da araştırıyor.

KOMİLİKTEN İŞADAMLIĞINA
Olay adam Candaş Yazıcı'nın iş hayatına 20 yıl önce bir restaurantta komi olarak başladığı, daha sonra İngiltere'de bir barda garson olarak çalıştığı ve bu arada İngiliz uyruklu bir kadınla evlendiği öğrenildi. Edindiğimiz bilgilere göre, Candaş Yazıcı ile 10 yıl önce tanıştığı Zeynep Özal arasında doğan yakın dostluk ilişkisi bir süre sonra iş ortaklığına dönüştü.

"Matador"dan "Son Tango"ya Urfİ Çetinkaya
Kamuoyunun adını "Matador" operasyonu ile duyduğu Urfi Çetinkaya, İspanya uyuşturucu pazarının tek hakimi olarak tanınıyor. İspanya'da ele geçirilen uyuşturucu kuryelerinin sorgularında Urfi Çetinkaya'nın ismini vermesi üzerine narkotik polisi "Matador" adıyla geniş çaplı bir operasyon başlattı. Çok sayıda adamıyla birlikte ele geçirilen Urfi Çetinkaya, tutuklanarak cezaevine kondu ama bir süre sonra serbest kaldı.

Ancak Çetinkaya, bırakılmasının üzerinden birkaç ay geçtikten sonra bu kez de "Son Tango" adı verilen bir operasyonla yakayı ele verdi. Çetinkaya, diğer operasyonlarını aksine "Son Tango"da toplam 850 kg uyuşturucu ile birlikte ele geçirilince tutuklanarak cezaevine kondu.

Salih AYDIN


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır