kapat
25.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



Güney Kore'de kredi kart sektörü krize girdi

Güney Kore'nin en büyük kredi kartı şirketi olan LG Card, nakit kredi hizmetini askıya aldı. Şirketin hisse senedi yüzde 15 değer kaybetti

Güney Kore kredi kartları sektörünün en büyük şirketi olan LG Card, yaşadığı finansal zorluklar nedeniyle iflasın eşiğine geldi. Yaşadığı nakit sıkıntısı nedeniyle zor günler yaşayan ve nakit ödeme hizmetini askıya alan şirket, alacaklı bankalar ile anlaşmaya vardığını açıklasa ve yeniden nakit ödemeleri yapmaya başladığını duyursa da borsada hisse senetlerinin yüzde 15 değer kaybetmesine engel olamadı. Şirketin yaptığı yeniden yapılandırma anlaşmasına göre, 1.7 milyar dolar nakit acil olarak LG Card'a kredi olarak verilecek ve vadesi gelen 1.3 milyar dolar borcun vadesi bir yıl uzatılarak şirketin rahatlaması sağlanacak. Şirketin toplam yükümlülüklerinin miktarı ise 10 milyar dolar civarında bulunuyor.

TAHSİLATTA SORUN VAR
Güney Kore kredi kartları sektörü temsilcileri yaşadıkları sorunları aşmak amacıyla 2003 başından beri 3.2 milyar dolar sermaye enjekte etmişlerdi. Ama müşterilerinden alacaklarını tahsil etmekte zorlanan ve kalitesiz aktifleri gittikçe büyüyen şirketlerin daha fazla sermaye girişine ihtiyaç duyduğu ortaya çıktı. Sektör temsilcileri dahil oldukları gruplardan nakit desteği alarak ve ortaklıklar kurarak sorunlarını aşmayı hedefliyorlar.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır