kapat
25.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



HSBC'den, Levent'e mecburi veda

HSBC, genel müdürlük birimlerinin bir bölümünü Maslak'ta yeni kiraladığı binaya, bir kısmını da Esentepe'de bulunan ve kullandığı plazaya taşıyacak

Bombalı saldırının ardından büyük hasar gören HSBC'nin Levent'teki genel müdürlük binası emniyet birimleri tarafından banka yetkililerine teslim edildi.

Banka şimdi buradaki genel müdürlük birimlerini ayrı yerlere taşıyacak. HSBC Bank'ın Genel Müdürlük birimlerinin bir kısmını, bankanın bir süre önce bazı birimlerini taşımak için kiraladığı Esentepe'deki yeni binaya, bir kısmını ise Maslak'ta halen kullandığı ve Özsezen Ailesi'ni ait olan plazaya aktaracağı öğrenildi.

Levent'te saldırıya uğrayan binaya gelince, banka ilk etapta hasar tespit çalışmalarının sonuçlarını bekleyecek. Bu binada hizmetlerin sürmesi konusunun önündeki en büyük engel, saldırıya uğrayan binada çalışanların psikolojik olarak tahribata uğraması. Bu nedenle banka bu binada kalıp kalmama kararını hasar tespit çalışmalarının sonucunda belirleyecek.

BİNANIN TALİBİ ÇOKTU
Teslim edilen ağır hasarlı binada öncelikle çalışmaların güvenli bir şekilde sürdürülmesi için cephe kaplama işlemi yapılacak. Binayı yapan şirket, HSBC Bank ve emniyet yetkililerinin koordinasyonuyla binadaki hasar tespit çalışmaları da kısa bir süre sonra başlayacak.

Bankanın şu anki planına göre taşınmak için harekete geçtiği Maslak'ta kiralanan yeni plaza eski Osmanlı Bankası Genel Müdürlüğü'nün hemen arkasında bulunuyor. HSBC, plazayı başta halen eski yerinde faaliyetlerini sürdüren ve Advantage Card bölümü olmak üzere faaliyet alanı aynı olan ancak ayrı binalarda bulunan bölümleri taşımak için kiralamıştı. Şimdi ise bu bölümler olduğu yerde kalacak bunun yerine yeni binaya genel müdürlük binasındaki bölümler taşınacak. Fon'dan Demirbank'ı satın aldıktan sonra HSBC Bank'ın genel müdürlük olarak kullandığı bina henüz 5 yıllık. HSBC, binayı bu yıl sonuna kadar kiralamıştı. Lüks plazayı Aria ve Aycell birleştiğinde satın almak istemiş ancak fiyat konusunda BDDK ile anlaşamamışlardı.

Merkez Bankası takdir etti
İstanbul'un her iki yanında bombalı saldırılar yaşanırken, piyasalarda panik had safhaya çıktı. Bankalararası para piyasasında Merkez Bankası'nın aldığı tedbirler herkesi yatıştırmaya yetse de bazı bankalarda küçük çaplı aksilikler yaşandı.

Saldırılara maruz kalan HSBC binasında çalışanlar önce yaralı olan arkadaşlarına yardım etti. Ardından hastanelere koşup ayakta kendi tedavilerini yaptıran HSBC'nin Hazine bölümü yöneticileri 1-2 saat içinde bankanın Esentepe'deki birimine gitti.

Banka çalışanları Merkez Bankası'nın destek mesajına karşın bütün bankacılık taahhütlerini yerine getirip günü açık pozisyon bırakmadan tamamladı. Bu başarı da Merkez Bankası yetkilileri tarafından takdirle karşılandı. Merkez Bankası yetkilileri hayretlerini belirtirken, banka yöneticilerini bu nedenle tebrik etti.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır