kapat
25.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



Ege, Yeni Rakı'ya Efe'leniyor

Türkiye'nin ilk özel sektör rakı fabrikasının sahibi Elda, yeni yılda Efe'yi satışa sunuyor. Yeni Rakı'nın ilk rakibi Efe'nin, 5 kıtaya ihraç edilmesi planlanıyor

Türkiye'nin ilk özel sektör rakı fabrikasını kuran İzmir Ticaret Odası (İZTO) ve Elda Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, akşamcılara 2004'te Efe'yi satışı sunacakları müjdesini verdi. İTO Organize Sanayi Bölgesi'nde yıl sonuna kadar rakı fabrikası inşaatını tamamlayacağını bildiren Demirtaş, yeni yılda piyasaya iddialı girmeye hazırlanıyor.

Rakı tiryakilerine Efe rakısıyla yeni bir tat sunacaklarını açıklayan Demirtaş, Türkiye'nin ürettikleri rakıyı çok seveceğini kaydetti. Tekel'in özelleştirilmesi ve Tariş'in Koç Grubu ile piyasaya girmesiyle pazarda büyük bir rekabet yaşanacağını vurgulayan Demirtaş, "Bu pastadan en büyük dilimi almak için çalışacağız. Şimdilik Tariş gibi büyükbir kuruluşla ortaklık düşünmüyoruz. Elda güçlü bir şirket ve doğru yatırım yaptı" dedi.

4 MARKA BİRDEN
19. yüzyıl ve 20. yüzyılın ilk çeyreğinde dünyanın en güzel rakılarının üretildiği İzmir'de yeniden aynı güzellikte rakı üreteceklerini anlatan Demirtaş, şöyle konuştu

"Uzun süre Türkiye'nin en kaliteli rakılarının damıtıldığı, en lezzetli üzümlerinin, en hoş kokulu anasonların üretildiği Batı Anadolu'da, şimdi rakı üretiminde yeniden eski güzel günlere dönülecek olmanın heyecanı içindeyiz. Hedefimiz 5 kıtaya İzmir'in ünlü rakısını tattırabilmek. Türkiye çapında kuracağımız bayi ağıyla da ülkenin her yerine İzmir rakısının türlerini Efe, Sarı Zeybek ve Çilingir markalarıyla ulaştıracağız."

Rakı fabrikasının makinelerinin geldiğini ve montaj işlemlerine başladıklarını anımsatan Demirtaş, ilk rakı üretimini ocak ayında gerçekleştireceklerini vurguladı. Rakı ile birlikte farklı içkilerin üretimini de yapmayı planladıklarını anımsatan Demirtaş, rakı üretim kapasitelerinin ilk etapta yılda 5 milyon litre olacağını açıkladı.

Tekel'in alkollü içkiler bölümünü fabrika ve marka olarak ayrı ayrı özelleştirilmesini istediklerini ifade eden Demirtaş, devlet tekeli özelleştirilirken, özel sektör tekeli yaratılmasını istemediklerini söyledi. Tekel'in 100 milyon litre üretimi olduğunu, kendilerinin ise 5 milyon litre üretimleri olacağını vurgulayan Demirtaş, bu haliyle piyasada rekabet etmenin imkanı olmadığını söyledi.

Murat ŞAHİN


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır