kapat
01.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Ne Luce, ne Terim zafer Daum'un

Hızlı başlayan Beşiktaş'ı, G.Saray 10 dakikada durdurdu. Olaylar yüzünden 107 dakika süren maçta Sabri ve Ahmed Hassan'ın şutları direkten döndü. Hakem Arzuman, İlhan'ın önündeki topu De Boer'un elle alışını göremeyince derbi başladığı gibi bitti ve kazanan F.Bahçe oldu

Beşiktaş-Galatasaray rekabeti sınırları aşıp Şampiyonlar Ligi ile Avrupai bir görüntüye bürününce derbinin önemi de, heyecanı da farklı ivme kazandı. Ancak maçtan önce her iki takım amigolarının birlikte iftar yapıp göstermelik çiçek vermesi de her geçen gün yükselen tansiyonun düşmesine yetmedi.

Kitlesel bir fanatizme dönüşmeye başlayan taraftarlık dün çirkin yüzünü bir kez daha gösterdi. Lucescu-Terim kıyaslamasının beslediği nefret duygusu, Fatih Terim'e atılan bozuk para ve maytap olarak ortaya çıktı. Lucescu'ya bile kendi taraftarlarının attığı maytap kulağının dibinde patladı.

Tribünlerde oluşan bu çirkin ve gergin hava futbola da yansıdı. Futbol nefret ve strese kurban gitti. İlk 15 dakika futbolun inceliklerinden izler vardı. Ama G.Saray Beşiktaş'ın bu baskısını kırıp oyunu dengeledi. İlhan-Ayhan didişmesinde, Bülent'in el-kol hareketleriyle yaptığı itiraz sürecinde İsmet Arzuman'ın sadece İlhan'a kart göstermesi siyah-beyazlı oyuncuların presinin kırılmasında etkili oldu.

Sahada yaşanan bu gerginliklerden sonra tempo ve kalite düştü. 40. dakikada Prates'ten topu kapan İlhan, Tümer'e adeta "Al da at" diyerek yolladığı pasta Frank de Boer son anda araya girerek topu kornere attı.

Bu dakikada G.Saray'ın yanında olan şans, bir dakika sonra Beşiktaş'la birlikteydi. Ani gelişen G.Saray atağında Hakan Şükür'ün topla buluştuğu anda kademeye Pancu ve İbrahim girdi.

Luce istedi, olmadı
Uzatma süresi 5 dakikayla rekor kıran ilk yarının ardından Lucescu galibiyeti getirecek değişikler yaptı. Kaan ve Pancu'nun durgunluğuna ve değişme ihtiyacına rağmen Lucescu'nun Sinan'ı oyuna alması galibiyeti arzuladığını gösteriyordu. Terim ise, arı gibi çalışan Ayhan'ın etrafına dizdiği oyuncularla galibiyetten çok beraberliği isteyen, ancak sürpriz bir gol kovalayan bir görüntü verdi.

69'da Ahmed Hassan'ın Mondragon'da kalan şutundan iki dakika sonra Galatasaray beklediği golü Sabri ile buluyordu. Direkten dönen top "Bu maç böyle biter" hissini uyandırdı. Ev sahibi takımın +97'de Ahmed Hassan'la direkten dönen topu bu düşünceleri haklı çıkardı. Derbi de futboldan çok gerginlikleri ve çirkinlikleriyle tarihteki yerini aldı.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

sizinkiler
Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır