kapat
01.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

'İstanbul'a girişte vize uygulansın'

Erdoğan "Büyükşehirlere girişte vize uygulanması önerisini" yeniden gündeme taşıdı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde gündeme getirdiği ve büyük tartışmaya yol açan, "büyükşehirlere girişte vize uygulanması" önerisini yeniden gündeme taşıdı. Büyükşehirlere giriş ve çıkışların "Nakil ilmühaberine" bağlanması gerektiğini belirten Erdoğan, İstanbul ve Ankara'nın vizyon şehirleri olması gerektiğini söyledi ve buralara elini kolunu sallayanın girmemesi gerektiğini bildirdi.

Başbakan Erdoğan, Güvenpark'ta kurulan iftar çadırında, vatandaşlarla birlikte iftarını açtıktan sonra, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından Bilkent Otel'de verilen iftar yemeğine katılarak bir konuşma yaptı.

KONTROL ŞART
MÜSİAD Başkanı Ali Bayramoğlu'nun kalkınmada geri kalmış 36 il'e bin 500 dolar teşvik uygulamasına ilişkin eleştirisine yanıt veren Erdoğan, Türkiye'de bölgesel dengesizliklerin terörü ve göçü etkilediğini söyledi. Türkiye'nin büyük şehirler açısından tehdit altında olduğunu belirten Erdoğan şunları söyledi "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı iken İstanbul'a girişin nakil ilmühaberine bağlı olmasını ifade etmiştim. Bugün de aynı iddiadayım. Çünkü dünyanın gelişmiş ülkelerinde büyükşehirlere giriş çıkışların nasıl kontrol altında olduğunu görürsünüz" dedi. Bu şehirlerde, niçin oraya seyahat edildiğinin, iş için gidiliyorsa, işin hazır olup olmadığının sorulduğunu kaydeden Erdoğan, "Ama İstanbul'a, Ankara'ya, İzmir'e giriş çıkış kontrol altında değildir. Bundan dolayı da şu anda bu büyük şehirlerde ciddi sıkıntılar vardır. İstanbul yaşanır bir kent olmaktan çıkmıştır. Halbuki İstanbul'un Türkiye'deki bir vizyon şehri olması gerekir. Ankara başkentimizdir aynı durumda olması gerekir" dedi.

Asalaklara yedirtmeyiz
Bayramoğlu'nun İmar Bankası mudilerine ödenecek paralarla ilgili eleştirisine de yanıt veren Erdoğan, "Siz zannediyor musunuz ki şimdi bu parayı biz gönül huzuru içerisinde veriyoruz. Vallahi vermiyoruz, billahi vermiyoruz. Ama gel gör ki öyle bir düzen kurmuşlar ki bu düzenden şu anda çıkabilmeniz mümkün mü?" dedi. Hazine güvencesini zorunlu kılan yasal hükümler bulunduğunu belirten Başbakan Erdoğan özetle şunları söyledi "2004 Temmuz'undan sonra artık Hazine güvencesi diye bir şey kalmayacak. Zira biz fakir fukaranın, garip gurebanın dürüst işadamımızın samimi insanımızın kakıp da alınterini, imkanını bu tür asalaklara yedirtmeyiz."

Bülent AYDEMİR


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

sizinkiler
Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır