kapat
01.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Ankara'da Karayalçın İzmir'de Piriştina

Yerel seçimlere 8 ay kala partiler seçim hazırlıklarını hızlandırdı. Muhalefet partileri, hem maddi zorlukları aşmak, hem de AK Parti'nin avantajına karşı çıkabilmek için ittifak arayışına girdiler. SHP'nin 'solda ortak aday' çağrısına şu ana kadar sadece YTP'den olumlu yanıt gelirken, CHP ve DSP kendi adaylarını çıkaracakları işaretini verdi.

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın ismi gündemde.

Karayalçın'ı ikna için de Bülent Tanla'nın çalıştığı belirtildi. Tanla'nın Karayalçın'la Ankara'da bir araya geldiği, Karayalçın'ın önümüzdeki günlerde Deniz Baykal'la da bir araya geleceği belirtildi.

Ankara'da AK Parti'nin en güçlü adayı olarak Melih Gökçek görünüyor. Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok daha önce adaylığını açıklarken kesin kararın yapılacak anket sonucuna göre Başbakan tarafından verileceği kayda geçiriliyor. Ankara için AK Parti'de Adalet Bakanı Cemil Çiçek'in adı da sürpriz isim olarak dillendiriliyor. DSP'nin Ankara adayı ise eski bakan Tayfun İçli.

ÇANKAYA'DA TALİPOĞLU
AK Parti'nin Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'u aday göstermemesi durumunda, sağ ittifakın Altınok'un aday çıkarılabileceği üzerinde duruluyor. Altınok'u bugüne kadar solun kalesi olarak kalan Yenimahalle'de aday yapmayı düşünen Erdoğan'ın, Çankaya için ise gazeteci Tayfun Talipoğlu'nu düşündüğü ileri sürülüyor. Talipoğlu'nun özellikle Melih Gökçek tarafından Çankaya adaylığı için ikna edilmeye çalışıldığı belirtiliyor.

İzmir'de ise, CHP'nin gözde adayı halen Büyükşehir Belediye Başkanı olan Ahmet Piriştina. AK Parti, Işılay Saygın ve Burhan Özfatura adı üzerinde duruluyor. DYP'de ise, Fevzi Hepşenkal'ın adı geçiyor.

Zübeyir KINDIRA


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

sizinkiler
Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır