kapat
01.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

CHP'den İstanbul'a Gürtuna bombası

CHP yöneticileri, İstanbul anketinde birinci çıkan Gürtuna'yı markaja aldı. Gürtuna da nabız yokluyor. Gürtuna, SABAH'a, "Hepsi bu ülke partisi. Şu parti bana uzak diyemem. Önemli olan partiyle kan uyuşması" dedi

Mart ayında yapılacak yerel seçimler için harekete geçen siyasi partiler, özellikle İstanbul'u kazanmak için sürpriz isimler seçerken, CHP bomba yaratacak bir atak yaptı. İstanbul Büyükşehir Belediye başkan aday adaylarına, sürpriz bir isim ekledi Ali Müfit Gürtuna.

İstanbul için anket yaptıran CHP, birinci sırada çıkan mevcut Belediye Başkanı Gürtuna'yı markaja aldı. CHP yönetimi, adı hiçbir yolsuzluğa bulaşmamış, İstanbul'da her kesimden geniş kabul gören ve başarılı olması nedeniyle, AK Parti'ye yakın gibi görünse de Gürtuna'yla temasa geçmekten çekinmedi. Alınan bilgilere göre, CHP yöneticileri, Gürtuna ile iki kez görüştü. İlk görüşmeye CHP İstanbul Milletvekilleri Bülent Tanla ve Mehmet Sevigen gitti, ikinci görüşmeyi Sevigen yalnız yaptı. "Gizli" görüşmeler, Anadolu yakasındaki bir evde gerçekleştirildi.

CHP yönetiminin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na CHP'den aday olması teklifini ciddiye alan Gürtuna, bu görüşmelerin ardından, CHP'den aday olması halinde İstanbullular'ın kendisine ne oranda destek vereceğini görmek için bir anket yaptırma kararı aldı. Gürtuna daha önce birden fazla kamuoyu araştırma şirketine yaptırdığı anketlerde, şahsi oy oranının yüzde 6-17 arasında değiştiğini tespit ettirmişti.

"ÖNEMLİ OLAN HİZMET"
CHP'de sır olarak saklanan gelişmeyi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna'ya sorduk. Gürtuna, şöyle dedi

"Oturup resmen görüşmedik. Havaalanında veya bazı toplantılarda karşılaştığımızda arkadaşlarla konuşuyoruz. Birtakım nabız yoklamaları oluyor. Şu parti ya da bu partiyi düşünüyorum diye bir şey diyemem. Önemli olan memlekete hizmet. Hepsi bu ülkenin partisi. Şu parti bana uzaktır diyemem. Önemli olan kan uyuşmasıdır."

İlçe sürprizleri

Sporcu, şarkıcı ve sinemacılar
Yerel seçimlerde muhafazakâr demokrat kimliğini liberal adaylarla destekleme kararı alan AK Parti, İstanbul'un ilçelerindeki yarışı da ünlülerle kazanmayı planlıyor. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, şarkıcı Adnan Şenses, oyuncular Tamer Yiğit ve Hülya Koçyiğit gibi ünlü aday adaylarının yanı sıra, azınlıkların oyunu toplayacak ünlü bir aday da Fener Rum Patriği Bartholomeos'un yeğeni Jerry Hirimyan. Kadıköy Belediye Başkanlığı için sinema sanatçısı Hülya Koçyiğit'ten sonra Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da adı geçiyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Yıldırım'da ısrarlı olduğu, ancak henüz teklif götürmediği belirtiliyor. Yıldırım Kadıköy'e olursa, Koçyiğit'in başka bir ilçeye kaydırılabileceği belirtiliyor.

Erdoğan'ı tüm programlarında neredeyse adım adım izleyen şarkıcı Adnan Şenses Beşiktaş, partinin kurucuları arasında yer alan sinema oyuncusu Tamer Yiğit ise Şişli için düşünülüyor. Adalar için ise, Patrik Bartholomeos'un yeğeni Jerry Hirimyan planlanıyor.

CHP LİDERİ BAYKAL NE DİYOR?

Var da diyemem yok da diyemem
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a "Gürtuna aday mı?" diye sorduk. "Yok da diyemem, var da diyemem" yanıtı verdi. Baykal, Gürtuna için şunları söyledi "Aramız çok iyi. Çok kibar, saygın bir insan. Zaman zaman hatırımı soruyor. Bazı arkadaşların aklına gelmiş, görüşmüş olabilirler, zemin yoklamış olabilirler."

Zülfikar Ali AYDIN - Nebahat KOÇ


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

sizinkiler
Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır