kapat
01.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Kurşun Yarası'ndan bir aşk doğdu

atv'nin ilgiyle izlenen dizisi "Kurşun Yarası"nda dile getirilemeyen aşklar yaşanıyor. Halil (Berdan Mardini) Gülsüm'e aşık, Gülsüm (Gerçek Büyüksağlar) Halil'e. Olimpiya (Ayçin İnci) ise Halil'i canını verecek kadar seviyor. Peki gerçek aşk acaba kimlerin arasında?

Bu yılki favori dizilerim "Kurşun Yarası" ile "Bir İstanbul Masalı." Dizilerin yayınlandığı gecelerde bütün programlar iptal ediliyor, evde erken saatte olunmaya çalışılıyor. Kaçırılan bölümler, tekrarlarda yeniden yakalanıyor. Ve tabii sıkı bir izleyici olmanın avantajları da gazeteci olarak işimize yarıyor. Şimdi ben "Kurşun Yarası"nı hiç izlememiş olsaydım, yeni yeni filizlenen bu aşkı da anlatamazdım.

DİZİNİN İLGİNÇ DÖRTLÜSÜ
Bilenler biliyordur, bilmeyenlere ise küçük bir özet verelim. Öykü, 1900'lerin başında, küçük bir Ege kasabasında geçiyor. Dizinin baş kahramanları idealist, vatansever genç bir kaymakam (Bülent İnal), gözü kara, mert bir delikanlı Halil (Berdan Mardini), göstermelik bir Rum kimliği kullanarak oturak alemlerinde köçeklik yaparak hayatını sürdüren Eleni-Gülsüm (Gerçek Büyüksağlar) ve erkek gibi bir balıkçı kızı Olimpiya (Ayçin İnci).

UTANDI, KONUŞAMADI
Berdan Mardini konuğumdu. Dizide iki aşk arasında gel-gitler yaşayan Halil'i canlandıran Berdan'la diziden, özel hayatından ve yeni çıkacak kasetinden konuştuk. Dizide Halil Gülsüm'ü, Gülsüm Halil'i seviyor, Kaymakam Gülsüm'ü, Olimpiya da Halil'i... "Ne olacak bu aşkların sonu?" diye sordum. Yanıt vermedi tabii. Ama rol arkadaşlarından söz ederken dikkat ettim, yüzünü terler bastı, utandı, sıkıldı. Yine de renk vermemeye çalıştı. Anladım bir şeyler olduğunu. Sonra küçük bir araştırma yaptım. Ve Berdan'ın gerçek aşkını buldum. Evet, Berdan Mardini dizide kendisini onun için canını verecek kadar seven Ayçin İnci ile birlikte... Yani "Kurşun Yarası"ndan bir aşk doğdu.

Şengül BALIKSIRTI


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

sizinkiler
Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır