kapat
01.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Taşlanan gemiye 6 yıl sonra çiçek attık

Karadeniz'in kirlilik oranının tehlikeli boyutlara ulaşmasından sonra Karadeniz ülkeleri sempozyumu için Rahmi Koç ve Patrik Bartholomeos'un da aralarında bulunduğu kişilerle Trabzon'a 1997 yılında geldiğinde aşırı milliyetçilerin taşlayarak protesto ettiği Venizelos Gemisi, 6 yıl sonra yeniden Trabzon'a geldi.

İlk gelişinde içindeki 400 delegenin karaya dahi çıkamadığı gemi, bu kez protesto ve tepkiyle değil, çiçeklerle ve büyük bir ilgiyle karşılandı. Trabzon limanına önceki gün 963 yolcusu ve 250 mürettebatı ile demirleyen Venilezos gemisindeki Yunanlı yolcular, Trabzon'un tarihi ve turistik yerlerini gezdi. Sümela Manastırı ve Ayasofya Müzesi'ni ziyaret eden turistlerden yaşlı olduğu için hareket etmekte güçlük çekenlere askerler yardım etti. Ayin yapmaktan kaçınan Yunanlı turistler, Sümela Manastırı'nın özenle korunduğunu görünce Türkiye'ye teşekkür ettiler.

TABLO HEDİYE ETTİ
Girit Adası Hanya Belediye Başkanı Kyriakos Virvidakis de, Trabzon Belediye Başkanı Niyazi Sürmen'i ziyaret etti. Sürmen Yunanistan'ın Türkiye'nin kardeş ülkesi olduğunu belirterek, "Yunanistan'la her zaman birlik ve beraberlik içerisinde olacağız" dedi. Virvidakis, Sürmen'e, Hanya Limanı'nın resminin bulunduğu tablo hediye etti. Sürmen de Virvidakis'e, Trabzon'u anlatan tanıtım CD'si ve kitap armağan etti. Bir gün Trabzon'da kalan gemi dün ayrıldı.

Ersin RAMOĞLU


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

sizinkiler
Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır