kapat
01.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Babalarını savundular

Adana'da eşinin gardıropta saklanan sevgilisini öldüren Osman Yıldız'ın iki küçük kızı, "Annem 'basıldık' diye bağırınca babam vurdu" dedi

Eşinin gardıropta gizlenen sevgilisini öldürdüğü gerekçesiyle 30 yıl hapis istemiyle yargılanan Osman Yıldız'ın iki küçük kızı duruşmada tanık olarak dinlendi. 13 yaşındaki A.Y. ile dokuz yaşındaki G.Y. verdikleri ifadeyle babalarını savundu.

Osman Yıldız, Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 30 yıl hapis istemiyle tutuklu olarak yargılanıyor. Pazarcılık yapan Yıldız, 16 Ağustos günü Yeşilyurt Mahellesi'ndeki evinde meydana gelen ve eşi N.Y.'nin kaçarak kurtulduğu olayı mahkemede şöyle anlattı "Karım kapıyı açtığında elbiselerini düzeltiyordu. Doğru yatak odasına gittim. Adam yarı çıplak pantolonunu giymeye çalışıyordu. Dolaba girmeye çalışırken tüfekle vurdum."

Duruşmalara katılmayan N.Y'nin 9 ve 13 yaşlarındaki kızları, babaları lehine tanıklık yaptı. 13 yaşındaki A.Y., öldürülen gencin evlerine her zaman gidip geldiğini belirterek şunları söyledi "O geldiğinde annem bizi sokağa oynamaya gönderirdi. Babama söylemememiz için de ikisi birlikte bizi tehdit ederdi. Olay günü babam geldiğinde sokakta oynuyorduk. Birlikte eve gittiğimizde annem kapıyı açtı ve 'Eyvah basıldık' diye bağırdı. Daha sonra babam adamı öldürdü." 9 yaşındaki G.Y. de ablası gibi babasını savundu. Mahkeme sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

Nazan ERDEM


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

sizinkiler
Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır