kapat
01.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Şimdi ben de onların kızıyım

Morgdaki genç kadının cesetinden izinsiz alınan korneayla gözleri açılan Fazilet Çetinkaplan, "Olayı duyunca üzüldüm. Artık onların da kızıyım" dedi

Gaziantep SSK Bölge Hastanesi morgundaki Sema Çelik'in cesetinden alınan korneanın nakledildiği Fazilet Çetinkaplan, "İzinsiz alındığını bilmiyordum. Ailesinden özür diliyorum ama artık ben de onların bir kızıyım" dedi. Bu arada, alınan kornealardan diğerinin henüz hiç kimseye nakledilmediği ve hastanede tutulduğu öğrenildi.

Olay 24 Eylül 2003 tarihinde meydana gelmişti. Gaziantep'te henüz 10 günlük evli olan astım hastası Sema Çelik, eşi ile birlikte yolda yürüdüğü sırada aniden yere düşerek hayatını kaybetmişti. Talihsiz kadının otopsi sırasında göz korneası izinsiz olarak alınmıştı. Sema Çelik'ten alınan kornea SSK Hastanesi'nde gerçekleştirilen operasyonla Fazilet Çetinkaplan (23) adlı bir kadına nakledildi.

BURUK SEVİNÇ
Geçirdiği operasyonun ardından gözü tekrar görmeye başlayan 23 yaşındaki Çetinkaplan, korneanın izinsiz alındığını öğrendiğinde çok üzüldüğünü belirterek, "Böyle olmasını istemezdim. Sevinci ve üzüntüyü bir arada yaşıyorum" dedi.

İki yıl önce örgü örerken gözüne şiş saplanması sonucu görme yeteneğini kaybeden talihsiz kadın, uzun süredir umutla kornea beklediğini belirterek, şöyle konuştu "Gaziantep SSK Hastanesi'nden beni arayarak, hastaneye gitmemi ve bana uygun korneanın bulunduğunu söylediler. Eşimle birlikte hastaneye gittim. Hastanede, beni hemen ameliyata alıp, kornea nakli yaptılar. Nakil çok başarılı geçti ama gazetelerden bana takılan korneanın bir cesetten izinsiz olarak alındığını duyunca çok üzüldüm. Ölen kadının mekanı cennet olsun diyorum, ailesinden de özür diliyorum ve beni bağışlamalarını istiyorum. Artık ben de onların bir kızıyım ve onlar için çok önemli olan kızlarının bir parçasını taşıyorum"dedi.

'HAYIRLI OLSUN'
Öte yandan eşinin gözlerinin Fazilet Çetinkaplan adlı kadına nakledildiğini öğrenen Murat Çelik, "Çok şaşkınım. Çünkü eşimin gözleri bir başkasında yaşıyor. Bu hem sevindirici hem de üzüntü veriyor. Çok tuhaf bir duygu. Onu görmek isterim. Merak ediyorum. Acaba o gözler bana bir şey ifade edecek mi ? Eğer göz takılıp da bir kişi sağlığına kavuştuysa hayırlı olsun" dedi.

Meral KINACILAR


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

sizinkiler
Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır