kapat
01.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Ruslar ABD'ye yardıma koştu

Amerika California eyaletini kasıp kavuran yangınla baş edemeyince Ruslar'ın yardım teklifini kabul etti. Ilyushin-76 tipi uçaklar 10 bin galon suyu, futbol sahası büyüklüğündeki bir alana boşaltabiliyor

SÖNDÜRME İÇİN YENİ UMUT
Amerikalılar 10 gündür süren yangını kendi helikopter ve söndürme teçhizatıyla söndüremeyince, Rus "Ilyushin-76" tipi uçakların kullanılması kararlaştırıldı. Temsilciler Meclisi'nin California üyesi Rohrabacher ve Pennsylvania eyaleti üyesi Casey Weldon, Rus hükümetinin kendilerine yardım etmeyi teklif ettiğini açıkladı. Bir seferde 10 bin galon suyu, futbol sahası büyüklüğündeki bir alana boşaltabilen Ilyushin-76 tipi uçaklar sayesinde yangının söndürülmesi için yeni bir umut doğdu.

İTFAİYECİLER KARŞI ÇIKIYOR
Orman ve İtfaiyeciler Birliği gibi kurumlar Rus uçaklarına gerek olmadığını savunurken, "ABD helikopterleri yeterli. Sorun çölden esen rüzgar. Bu kadar etkili olmasaydı çoktan söndürülmüş olurdu" diyorlar. Tartışma sürerken ölenlerin sayısı 22'yi buldu. 290 bin hektar alanda etkili olan yangınlarda 3 bin bina boşaltıldı. Söndürme için 14 bin 500 itfaiyeci görev alırken, 17 ayrı yerde devam eden yangın yüzünden 100 binden fazla kişi yerini terk etmek zorunda kaldı.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

sizinkiler
Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır