kapat
01.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Albright: Irak'taki savaşı anlamadım

ABD Eski Dışişleri Bakanı Madeleine Albright, Irak başta olmak üzere güncel dünya sorunlarını 300 dolar karşılığında yorumladı

ABD Eski Dışişleri Bakanı Madeleine Albright, 400 Türk dinleyiciye başta Irak olmak üzere güncel dünya sorunları hakkında yorumlarını aktardı. 250 kişinin 300 dolar ödeyerek geldiği konferansta Dışişleri Eski Bakanı İsmail Cem, Türk-Amerikan İşadamları Derneği Başkanı Zeynel Abidin Erdem, Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk de dinleyiciler arasında yer aldı. Capital Dergisi ve Garanti Bankası sponsorluğunda düzenlenen "Albright İstanbul'da" adlı konferansta 30 dakika boyunca ABD Türkiye ilişkileri, Irak'ın yeniden yapılandırılması, Ortadoğu'da süregelen şiddet, Transatlantik ortaklığının geleceği konularında görüşlerini anlatan Albright, 45 dakika boyunca da katılımcıların yazılı sorularını yanıtladı.

Afganistan'da durum düzelmeden Irak Savaşı'nın başlamasının nedenini anlayamadığını belirten Albright, şu yorumu yaptı "

"Irak'taki savaş, Mr. Bush'un savaşı. Afganistan'da barış kuvvetlerinin güçlendirilmesi gerekiyordu. Ben şu an Taliban'ın yeniden ortaya çıktığını görüyorum. Buradaki 'savaş beylerinin' ortaya çıkması engellenmeliydi. Irak için Afganistan'da dikkatimizi dağıtmamalıydık."

ÜZÜNTÜLÜ ANILAR
Albright, Türkiye'ye ilk olarak 1999'da yaşanan Marmara Depremi'nden sonra geldiğini belirterek, "O zaman çok hüzünlüydü. İzmit'te çadır kente gitmiştik. Yeniden Türkiye'ye gelmekten çok mutluyum" dedi. Türkiye'nin Orta Asya ve Ortadoğu için iyi bir model olduğunu belirten Albright, "Türkiye modern bir islam ülkesi. Din ve modernleşme konularını çok dengeli oturtmuş" diye konuştu. Albright şu mesajları verdi

* Türkiye deyince telekom şirketlerinin yaşadığı sorun, IMF ile yaşanan sorunlar akla geliyor. Türk ekonomisinin hasta olduğu görüntüsü çiziliyor. Bu imajı düzeltmeniz lazım.

* Camp David'de Arafat, kendisine sunulan teklifi kabul etseydi, Filistin BM üyesi olacaktı.

* Irak konusunda Türkiye ve ABD sorunları açıkça konuşmalı.

İnci DÖNDAŞ


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

sizinkiler
Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır