kapat
01.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

O planlıyor o emri veriyor o da vuruyor

New York Times; Tikrit'te saklanan Saddam, yakın adamı El Duri'yle buluşup saldırı planları yapıyor. El Kaide'nin Irak'taki adamı Zerkavi de, El Duri'nin emirlerini yerine getiriyor

Irak'ta Amerikan ve müttefik ülke askerlerine, binalarına yönelik saldırıların arkasındaki ismin devrik lider Saddam Hüseyin olduğu yönündeki istihbarat giderek ağırlık kazanıyor. Saygın ABD gazetesi The New York Times, dün yayımladığı haberinde Saddam'ın saldırılar ve ayaklanmalarda bizzat lider rolü üstlendiğini, bunları da doğduğu kent olan Tikrit yakınındaki bir "üsten" yürüttüğünü yazdı.

YAKALANIYOR MU?
1 Mayıs'ta savaşın bittiği açıklandığından bu yana Irak liderinin sürekli yer değiştirerek kaçtığı, adamlarıyla bağlantısının koptuğu yönündeki açıklamaların da gerçeği yansıtmadığını belirten gazeteye göre Amerikalı yetkililer Saddam'ın saldırılarda çok önemli bir rol oynadığını, hatta bizzat planladığını artık kabul ediyor.

Irak liderinin, aranan Iraklılar listesinin 6 numaralı ismi İzzet İbrahim el Duri'yle buluştuğu ve saldırı planlarını onun uygulamaya soktuğu düşünülüyor. En yakın adamı ve yardımcısı olan el Duri de Saddam'dan aldığı bu emirleri, Kuzey Irak topraklarında faaliyet gösteren El Kaide bağlantılı terör örgütü Ensar el İslam'a aktarıyor.

ABD'nin başına 5 milyon dolar ödül koyduğu örgüt yönetimindeki El Kaide temsilcisi Musab Zerkavi de bu planları adamlarıyla uygulamaya sokuyor. Amerikalı ordu yetkilileri, Saddam'ın farklı muhalif kesimleri ortak saldırılar amacıyla bir araya getirdiğine, güvendiği adamlarıyla sık sık buluşup silahlı ayaklanmalar planladığına inanıyor.

Amerika basınında devrik Irak lideri hakkındaki haberlerin son günlerde artması, birçok kesimde işte bu soruya yol açtı. Kimi uzmanlar Saddam'ın, kimileri de yardımcısı el Duri'nin yakalanmak üzere olduğu yorumlarını yapıyor.

KÖYÜ MÜHÜRLENDİ
Saddam'ın oğulları Uday ve Kusay da çatışmada ölü olarak ele geçirilmeden önce basında her gün çok sayıda haberlerinin çıktığına dikkat çekiliyor. ABD komandoları, Saddam'ı Tikrit kenti ve çevresinde arıyor. Irak liderinin doğduğu Uja köyünü mühürleyen Amerikan askerleri, giriş-çıkış yapabilmeleri için halka kayıt olma ve kimlik alma zorunluluğu getirdi.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

sizinkiler
Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır