kapat
01.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

El Kaide, Türk mühendisi kaçırdı

Amerika'nın 11 Eylül saldırılarından sorumlu tuttuğu Taliban yönetimini devirmek ve El Kaide terörünü temizlemek için savaş açtığı Afganistan'da görev yapan bir Türk mühendis, teröristler tarafından kaçırıldı.

Ülkede faaliyet gösteren Gülsan Çukurova şirketi mühendislerinden Hasan Önal (44) geçtiğimiz perşembe günü başkent Kabil'den kuzeydeki Kandahar kentine gidiyordu. Afgan şoförünün kullandığı otomobil, saat 15.00 sularında mayın temizleme aracı tarafından durduruldu. Daha sonradan gasp edildiği anlaşılan mayın aracını kalkan olarak kullanan El Kaide teröristleri, Önal ve şoförünü silah zoruyla kaçırdı. Kaçırma olayı, şoförün dün bırakılması ve derhal Gülsan şirketinin proje müdürünü cep telefonundan aramasıyla ortaya çıktı. Teröristlerin serbest bıraktıkları şoföre "yetkililere iletmesi" için bir de mektup verdiği, Önal'ı ancak Gazne hapishanesindeki 6 arkadaşlarının serbest kalması kaydıyla bırakacaklarını söylediği öğrenildi.

EL KAİDE'YE KARŞI ALARMA GEÇİLDİ
El Kaide'nin şirket yetkililerine Önal'la kısa bir görüşme yapma izni verdiği ve Önal'ın iyi olduğu öğrenildiği belirtiliyor. Türk, Afgan ve ABD yetkilileri alarma geçerken, Afganistan'ın yeniden yapılanma ihalelerini alıp Türk firmalarına dağıtan Louis Berger şirketinin güvenlik görevlileri de devreye girdi.

Yetkililer, olayın arkasında bölge aşiretlerinin olabileceğini belirtti. Afganistan'daki 4 Türk şirketinde 2 bin Türk işçi çalışıyor. Gülsan şirketi, Kabil-Kandahar arasındaki 450 km'lik yolu yapan firmalardan biri.

Semin GÜMÜŞEL


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

sizinkiler
Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır