kapat
29.10.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

HINCAL ULUÇ


Lucescu biraz fazla şımarmış

Beşiktaş Teknik Direktörü Lucescu, "Ligde 1.5 yılda bir maç kaybettim. Sparta Prag mağlubiyeti sonrası yapılan eleştiriler çok ağırdı" diyor. Size göre haklı mı?

Dünyada hiçbir teknik direktör Lucescu kadar abartılı övülmüş olmasın... Biraz fazla şımarmış olmalı ki, 40 yılda bir eleştirilince hakarete uğradığını iddia ediyor. Günümüzde moda bu. Kimi eleştirsen, "Hakaret" diye ortaya çıkıyor.

* Lucescu, sizce elindeki kadronun hakkını veriyor mu?

Aslında Lucescu'yu eleştirenleri de eleştirmek lazım. Lucescu'nun elinde muhteşem bir kadro var. Bu kadronun hakkını veremediğini söyleyen yok. Neden? Çünkü hepsi tabelacı. Lucescu kazandıkça övgüler düzüyorlar.

Sparta Prag maçında Ahmet Dursun o çok kolay golleri atsaydı, Lucescu Ahmet Dursun'u bulduğu ve oynattığı için "Deha" ilan edilecekti. Kaçırınca "Nereden çıktı bu adam?" dediler. Oysa, gol dediğin kaçar. Geçen hafta Tuncay'ın attıklarını ve kaçırdıklarını hatırlayın; İlhan'ın attıklarını ve kaçırdıklarını hatırlayın. Atarsan ve kazanırsan kaçırdıkların kimsenin umurunda değil. Atamazsan ve kaybedersen, seni oynatandan kötü hoca yok! Lucescu'nun haklı olduğu nokta burası.

* Sezon başında "Başka santrfor istemiyorum" diyerek İlhan'a sahip çıkan Lucescu, aynı futbolcunun Chelsea maçında gördüğü kartlar için "Arkasında başka şeyler var. Lazio'dan Corradi de 5 kez yaptı bunu; kart görmedi. Türkiye'nin lobisi eksik" diyerek yine İlhan'ı savundu. Bu tavır doğru mu?

İlhan topa vurduğu için bir kart görse Lucescu haklı. Düdükten sonra topa vuran futbolcuların yüzde doksanı, Türkiye'de de neredeyse yüzde yüzü kart görmüyor. Ama aynı maçta iki kartı aynı şekilde gören adamın savunulacak bir tarafı yoktur. Lucescu'nun Galatasaray'ı da böyleydi. Onun yönettiği takımlar da disiplin zaafı var. Sarı ve kırmızı kart rekoru kırıyorlar. Sebep de hocanın bu tavrı.

* Cuma günkü Beşiktaş-Galatasaray maçını bugünden nasıl görüyorsunuz?

Oynayabilecek durumdaki kadrolara bir bakalım. Fatih Terim, Beşiktaş'tan kaç futbolcunun kendi takımında olmasını ister ve de Lucescu izin verilse Galatasaray'dan kaç kişi alır? Bu soruya yanıt verdiğiniz zaman iki takım arasındaki dağlar kadar fark ortaya çıkar.

Beşiktaş'ın tribünde oturan, 18'e giremediği için tribünde oturan yedekleri, Galatasaray'da ilk 11'de rahatça oynar. Galatasaray'ın ilk 11'inden Beşiktaş'ta oynayabilecek tek adam ise Hasan Şaş. Beşiktaş kadrosuna 100 derseniz, Fatih Terim'in elinde 45 var. Maç da İnönü Stadı'nda... Böyle olunca Beşiktaş'ın silip süpürmesi lazım.

Lucescu korkmazsa, yürekli oynarsa, Avrupa'nın pek az takımında olan hücum güçlerini iyi kullanırsa kazanır. Fatih Terim Beşiktaş'ın değil, Lucescu'nun zaaflarını analiz ederek oyununu kurmayı planlayacak. Lucescu bu zaafları gösterirse, Terim'in kazanma şansı doğar. Yani, oyunun kaderi Lucescu'nun elinde. Korkmazsa kazanır. Korkarsa Terim'e şans tanır.

Üstelik, korkması için sebep de var. Çünkü Beşiktaş'a iki senedir hücumu ve savunmayı birarada yapmayı öğretemedi. Hücum oynadığı maçlarda savunma büyük gedikler veriyor.

İşte son Gaziantep maçı... Gaziantep'i üstelik deplasmanda perişan ettiler. Üç tane attılar, 10 tane atabilirlerdi. Ama böyle bir maçın yıldızlarından biri de Cordoba idi. Adam, en az 4 tane muhteşem kurtarış yaptı. Bunun anlamı ne?..


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

sizinkiler
Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır