kapat
29.10.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI
limasollu
TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL



GREENCARD

HINCAL ULUC


Lucescu biraz fazla simarmis

Besiktas Teknik Direktoru Lucescu, "Ligde 1.5 yilda bir mac kaybettim. Sparta Prag maglubiyeti sonrasi yapilan elestiriler cok agirdi" diyor. Size gore hakli mi?

Dunyada hicbir teknik direktor Lucescu kadar abartili ovulmus olmasin... Biraz fazla simarmis olmali ki, 40 yilda bir elestirilince hakarete ugradigini iddia ediyor. Gunumuzde moda bu. Kimi elestirsen, "Hakaret" diye ortaya cikiyor.

* Lucescu, sizce elindeki kadronun hakkini veriyor mu?

Aslinda Lucescu'yu elestirenleri de elestirmek lazim. Lucescu'nun elinde muhtesem bir kadro var. Bu kadronun hakkini veremedigini soyleyen yok. Neden? Cunku hepsi tabelaci. Lucescu kazandikca ovguler duzuyorlar.

Sparta Prag macinda Ahmet Dursun o cok kolay golleri atsaydi, Lucescu Ahmet Dursun'u buldugu ve oynattigi icin "Deha" ilan edilecekti. Kacirinca "Nereden cikti bu adam?" dediler. Oysa, gol dedigin kacar. Gecen hafta Tuncay'in attiklarini ve kacirdiklarini hatirlayin; Ilhan'in attiklarini ve kacirdiklarini hatirlayin. Atarsan ve kazanirsan kacirdiklarin kimsenin umurunda degil. Atamazsan ve kaybedersen, seni oynatandan kotu hoca yok! Lucescu'nun hakli oldugu nokta burasi.

* Sezon basinda "Baska santrfor istemiyorum" diyerek Ilhan'a sahip cikan Lucescu, ayni futbolcunun Chelsea macinda gordugu kartlar icin "Arkasinda baska seyler var. Lazio'dan Corradi de 5 kez yapti bunu; kart gormedi. Turkiye'nin lobisi eksik" diyerek yine Ilhan'i savundu. Bu tavir dogru mu?

Ilhan topa vurdugu icin bir kart gorse Lucescu hakli. Dudukten sonra topa vuran futbolcularin yuzde doksani, Turkiye'de de neredeyse yuzde yuzu kart gormuyor. Ama ayni macta iki karti ayni sekilde goren adamin savunulacak bir tarafi yoktur. Lucescu'nun Galatasaray'i da boyleydi. Onun yonettigi takimlar da disiplin zaafi var. Sari ve kirmizi kart rekoru kiriyorlar. Sebep de hocanin bu tavri.

* Cuma gunku Besiktas-Galatasaray macini bugunden nasil goruyorsunuz?

Oynayabilecek durumdaki kadrolara bir bakalim. Fatih Terim, Besiktas'tan kac futbolcunun kendi takiminda olmasini ister ve de Lucescu izin verilse Galatasaray'dan kac kisi alir? Bu soruya yanit verdiginiz zaman iki takim arasindaki daglar kadar fark ortaya cikar.

Besiktas'in tribunde oturan, 18'e giremedigi icin tribunde oturan yedekleri, Galatasaray'da ilk 11'de rahatca oynar. Galatasaray'in ilk 11'inden Besiktas'ta oynayabilecek tek adam ise Hasan Sas. Besiktas kadrosuna 100 derseniz, Fatih Terim'in elinde 45 var. Mac da Inonu Stadi'nda... Boyle olunca Besiktas'in silip supurmesi lazim.

Lucescu korkmazsa, yurekli oynarsa, Avrupa'nin pek az takiminda olan hucum guclerini iyi kullanirsa kazanir. Fatih Terim Besiktas'in degil, Lucescu'nun zaaflarini analiz ederek oyununu kurmayi planlayacak. Lucescu bu zaaflari gosterirse, Terim'in kazanma sansi dogar. Yani, oyunun kaderi Lucescu'nun elinde. Korkmazsa kazanir. Korkarsa Terim'e sans tanir.

Ustelik, korkmasi icin sebep de var. Cunku Besiktas'a iki senedir hucumu ve savunmayi birarada yapmayi ogretemedi. Hucum oynadigi maclarda savunma buyuk gedikler veriyor.

Iste son Gaziantep maci... Gaziantep'i ustelik deplasmanda perisan ettiler. Uc tane attilar, 10 tane atabilirlerdi. Ama boyle bir macin yildizlarindan biri de Cordoba idi. Adam, en az 4 tane muhtesem kurtaris yapti. Bunun anlami ne?..


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

sizinkiler
Sari Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGI BASIM YAYINCILIK SANAYI VE TICARET A.S. - Tum haklari saklidir