kapat
29.10.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI
limasollu
TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL



GREENCARD

Acimasiz Daum

Ronald Reng'in Leese'nin yasamini anlattigi kitabinda Daum icin, "Hayati futboldu. Mukemmeli bulurken acimasi yoktu. Detaylari yakalar ve mac kazanirdi" deniyor

Ofis isiklari sonmezdi
Lars Leese, Almanya'da bile kimselerin adini duymadigi bir kaleci. 28 yasinda Ingiltere Premier Ligi'nde Barnsley formasiyla ilk profesyonel macina cikan Leese'nin ilginc anilarini Alman gazeteci Ronald Reng'e anlattigi Ruyalarin Kalecisi adli kitapta F.Bahce Teknik Direktoru Daum'la ilgili de bir bolum var. Iste Leverkusen'de 1 yil 3.kaleci olarak yedek kulubesine bile oturamayan Leese'den Daum izlenimleri

"Christoph Daum, Erich Ribbeck'in olmadigi her seydi Fanatik ve inancli. Onun slogani, 'Varligini dogrula. Her gun milyonlarin hayal ettikleri bir isiniz oldugunu dgrulayin'di. Ve hepimiz ona inanirdik. Bunu soyledigi icin degil bizzat kendisi uyguladigi icin. Ribbeck, idmanlardan sonra golf oynamaya giderdi. Ama Daum'un ofisinin isiklarinin gece 9'da bile acik oldugunu gorebilirdiniz.

Sabah 3'te idman
Bir gece Hamburg'la oynamadan once videoda rakibimizin kornerlerde ceza alani icinde kucuk bir bolgeyi bos biraktigini kesfetti. Cok kucuk bir alandi ama gormustu iste. Mactan onceki hafta her gun idmanlarda kornerler o noktaya atildi ve bir oyuncu o alana girip gol atti. Cumartesi Hamburg'a boyle 2 gol attik. Her zaman boyleydi. Bir gun rakibimiz Freiburg'du. 'Kanatlardan ceza alanina dogru yerden ara paslari yapin. Bu onlari zorlayacak' diyordu. Butun hafta boyunca sadece bunu yaptik. Cumartesi boyle bir gol attik.

Detaylari cok iyi yakalayan bir gozu vardi. Mukemmelligi yakalama konusunda acimasizdi. Bir gun sabaha karsi 3'te Avrupa Kupasi macindan sonra ulkeye donmustuk. Idman sahasinin isiklarini acti ve takimi idmana gonderdi.

Gercek bir futbol adami
Bence o sadece gazetelerin yazdigi gibi buyuk bir motivasyon ustasi degildi. Ayni zamanda isine tutkuyla bagli gercek bir futbol adamiydi. Kokain kullandigi ortaya ciktiginda onun tum hayranlari gibi cok sasirdim. Simdi bazi insanlar, futbolcularinin bu olayi yillardir bildigini soyluyorlar. Kimse boyle bir seyin farkinda degildi. Kisisel olarak hocamin kokain kullanmasi beni fazlasiyla ilgilendirmiyor. Eger Daum'un Leverkusen'deki calismasi gibi kendini isine adiyorsa mesai saatleri disinda burnunu nereye soktugu umurumda degil."

Mert AYDIN


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

sizinkiler
Sari Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGI BASIM YAYINCILIK SANAYI VE TICARET A.S. - Tum haklari saklidir